• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

+ 1 "зарибен" :)

Започната от met, 20.12.2009 23:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

met

Така изглежда аквариума след доста четене/зяпане, а накрая не точно това, което си си представял... :) Стартирах го преди 10 дена.

Размери 100/40/50 (200л)
Филтър - Sun Sun 303B
нагревател - Sera 150W
Осветление - 2х30W - Philips Т8 и Sylvania Gro-lux + рефлектор

vasso

Супер е ! Браво. Може да го залесиш ако искаш повече. Аз бих сложил и по-голям корен, ама си е екстра така. *DRINK*

Raven

*THUMBS UP*

Ето това ме радва най много, от време на време се пръква някое отлично аквариумче!

Много добро попадение- явно човека има усет за нещата  :-)
Камъните са много добри, много интересни и уникални, корена също е отличен.
Може би още един по голям камък от същите в ляво за да се уравновеси корнена.
растения ако има според мен трябва да са високи и да са в двата края, в средата да остане празно.
Формата трябва да е "вдлъбната дъга ".

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

vancho

Според мен колкото по скоро накараш тоя корен да прилияа на дърво толкова по-добре ,  просто го омотай здраво с мъх.

met

Благодаря за отговорите! :)
Raven, да точно така се бях насочил. Тъкмо вчера си мислех, защо съм засадил криптокорината в средата, но може би няма да разваля гледката, ако отстрани в двата края има високи растения? Какви високи растения са подходящи, общо взето за начинаещ? :) Водна чума харесвам, но не се сещам за други... Валиснерия не ме привлича.
vancho, с Явански добре ли ще изглежда, за предпочитане да е нисък? :)

met

Здравейте. Някой знае ли какво е това, което пусна Криптокорината. Някаква спираловидна пръчка... Прилича малко на листо, което ще се разтвори, но пък ще е гигантско за нея :)

Raven

Честито- Афинисът ти цъфти *THUMBS UP*

Това е доста рядко нещо, наблюдавай го и ако можеш му прави хубави снимки .Надявам се да се отвори хубав цвят защото цветоносната стрелка е малко деформирана, но ако не стане - просто не го пипай и до няколко месеца ще се пробва пак.

Цветът на криптокорините е много красив, прилича на цветът на Калата или Спатофилума с които са в едно семейство.
Цъфтял ми е Афинис и имам едни много смотани снимки на хартия /беше преди ерата на цифровите апарати/.
Цветът няма да стигне до повърхността и най вероятно ще се отвори под водата, няма да можеш да го опрашиш и да извадиш семена, но няма и нужда от това, самото събитие е рядко и си заслужава.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

met

Дано се получи хубав цвят тогава :) Поне 10г. имах 60л. аквариум засят само с тези криптокорини и никога не са цъфтяли. Заредил съм апарата и ще чакам :)
  *thanks

met

малко нови снимки от мен ->

това е след рестарта преди 4 месеца :)

така изглежда сега (след 4 месеца)

Общо взето нещата вървят бавно при мен. Увяхнаха криптокорините. Сега има наченки отново да тръгнат, но ще видиме :)

anasarka

На капака ми се вижда че нямаш отвори. Така по баластите и пурите вътре не се ли образува конденз?
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

митко

Конденз съм имал винаги.Никакъв проблем.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

met

Кондензът остава на стъкления капак. Особено сутрин, след като през нощта няма какво да го суши. През деня осветлението го суши и няма проблеми :)

met

Ето малко развитие от мен. Започнах торене с CO2 (мая и захар), K2SO4 и Плантамин на Тетра. Посадих малко Marsilea Hirsuta и сега чакам да се хване...  :-)

phoenix9040

Много добри снимки си направил евала. Личи си ,че не бараш фотоапарат за пръв път  *THUMBS UP*
1.14. Забранява се рекламирането на търговски сайтове във форума на aquariumbg.com! Спонсорите имат собствени раздели за тази цел.

met

С фотоапарата не ми е за първи, но с аквариумите е по-различно  :-D