• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 17:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

От каде съм и каде сам тръгнал

Започната от ReeT, 29.01.2010 00:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ReeT

даже ще изчакам да дръпнат другите риби и тогава, то като гледам първо маи ще  сложа стария 63 л с няколко лери и сомчетата но сега някакъв грип ме мъчи няма как но до месец е захвана и големия за сега сам избрал размери 130д х 75в х 45ш джамджията разправяше че между 8 мм и 10мм няма голяма разлика но не питах дали между 10 и 12 мм е голяма

kamos

При височина от 75 см освен металхалогени друго не ми се вярва да помогне при осветлението/ако ще гледаш растения де/
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

ssg

Ако имаш място,защо не помислиш за по-дълъг от 130 и по-нисък от 75,мисля,че ще стои по естетично,пък и е по практично.Успех с направата и избора *THUMBS UP*

ReeT

мечтата ми е за  дълбок аквариум ръката ми е 70 см да можеше да го обслужвал бих го направил 130дълбок  ама не виждам как ще стане, иначе за дължина проблема ще е как ще го пренасям и 3 м да е ще се събере и няма да пречи в къща живея все пак място има, а за осветление бая лумени ще трябват да

Raven

Ако проблемът е пренасянето- просто се уговори да ти го залепят на място.

Като се прави голям аквариум за  общо помещение се гледа челното стъкло защото то е определящо за външният вид.
Челно стъкло 130х75 прилича на нищо подобно, нито ще го осветиш добре така че да се вижда като хората, нито пък ще има вид на голям аквариум.

Колкото по дълъг е аквариума- толкова по голям изглежда, за това ако се прави голям панорамен аквариум е добре да е около 180 х 60 челното стъкло, така наистина изглежда голям.

Най добре изглежда челно стъкло което е в съотношение три към едно в полза на дължината, 150х50,180х60...

Колко ще е назад това вече се определя по скоро от практически предпоставки- какъв вид ще бъде аквариума, с камъни ли ще е , с корени, морски...

Но нормалното е около 50 см. назад, така ще има достатъчно място за много варианти.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

ReeT

да и мен ме огря нещо подобно 150 ми е максимума за дължина може да го сваля на 65 да кажеме а за лепене няма да ми е първия дето правя но не съм правил по голям от  150л беше към 50 см висок и много добре стана човека гледаше скалари в него а растенията бяха разчета (не знам точното име до 1м дълги и ком 2 см дебеги)

някои да ми препоръча хубав силикон безцветен? да е здрав но и да не побелява в водата 

Bai Pe6o

*offtopic
Може ли някой да редактира вече заглавието на темата. Интересна е и я следя, но това заглавие много ме дразни вече. Естествено, след това ми изтрийте спамерския пост.
*DRINK*

ReeT

то в тая тема се лафиме общо взето около това какво смятам да направа след като се съвзема от грипа и шефа даде декемврийската заплата то темата се върти около мен горе долу си е добре заглавието но ако те дразни ще го сменим или пък отвори нова тема те моите въпроси на на изчерпане вече почти всичко го изяснихме остана малко ;-) много се радвам че хората помагат  *BRAVO*

Similar topics (5)

46333

Публикации: 5
Прегледи: 2785

14361

Публикации: 29
Прегледи: 11916

1839

Започната от tishovsx

Публикации: 20
Прегледи: 14129

52158