• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 13:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Хранене на Малавийци

Започната от Malawi_fan, 12.01.2010 21:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Malawi_fan

:-) може въпроса ми да ви се стори тъп, но ще ме изтърпите все някак  :-P
Искам съвет- колко пъти трябва да храня Малавийците си.Около 5 - 6 санта са и ги храня по 3 пъти на ден .Но това явно не им стига, когато се доближа до аквата се скупчват, сякаш не са виждали храна.Та ако може някой да ми каже дали се дължи на неправилно хранене или от не толкова добрата храна-Тетра гранули?  :buff: или просто рибите са си лакуми  :-)

discus

Всяка риба е лакома, за това обикновено проблемите идват от прехранване, а не от гладуване. Ако мислиш че не им стига, можеш да ги храни 4-ри пъти или леко да увеличиш порциите които им даваш.
Кажи на каква възраст са рибите за да може евентуално да се даде по точен отговор.

Malawi_fan

Не мога да  дам точно цифра, сигурно на около година-година и половина не повече.Самите Малавийци са си лакоми, териториални риби са, всеки иска да вземе надмощие, може и това да го има.Както се казва-Храната прави борбата  *YAHOO*

discus

Щом са толкова големи според мен си ги храни както до сега, здравите риби са гладните. *DRINK*

Malawi_fan

Да в аквариума ми оцеляха тези, които се приспособиха към ословията по бързо, другите за съжаление умряха.За сега са жизнени и жадни за живот, мога да пусна някоя друга снимка, ако искате  :-)

BOJO

Цитат на: Malawi_fan - 12.01.2010 21:53
:-) може въпроса ми да ви се стори тъп, но ще ме изтърпите все някак  :-P
Искам съвет- колко пъти трябва да храня Малавийците си.Около 5 - 6 санта са и ги храня по 3 пъти на ден .Но това явно не им стига, когато се доближа до аквата се скупчват, сякаш не са виждали храна.Та ако може някой да ми каже дали се дължи на неправилно хранене или от не толкова добрата храна-Тетра гранули?  :buff: или просто рибите са си лакуми  :-)

Мисля имаш подрастващи малавиици. Хрни 2 пъти на ден сутрин и вечер само по малко . И слагай по цялата дължина на аквариума. В случай че сложиш на едно място най големите и най силните избутват дребосъците. Дръж ги по гладни . Няма да умтат от глад , все нещо чоплят.
....
Аз си реших проблема с вибрационната помпа . Пускам храната пред нея и те се разнася навсякаде. Има за всички от сърце  O:-)

Antuni

Даам тъкмо щях да питам що за малавийци на 5см а иначе на година и нещо. Африканците са си винаги гладни слушай съвета на Божката и ги храни 2 пъти аз лично по толкова храня и храната я умитат за по малко от минута. Храни максимум 3 пъти на ден като регулираш дажбите без да прекаляваш!! И щом се отнася за Малави внимавай с храните защото са свикнали да си тъпчат устите до горе и може да пускаш храна и тя все да изчезва а бузите им да стават като балони и внимавай с храните на гранули повечето когато се намокрят разширяват обема си и попаднали вече в хранопровода на африканците нали знаеш какво следва (BLOUT) Така че умната с храненето и подбирай храните внимателно!! :-)
0899808552

fresh40

Да съживя малко темата.

И аз имам проблем с храненето на малайци.

Около 4-5 см са рибките

Давам  им sera granugreen  нищо не ядът и вече 3 умряха ю,незнам какво да правя :-|

Някой да помага ако може!

P.s Утре очаквам още 1 да погреба ,така като гледам,

Bolta

Това, че не искат да се хранят, може да се дължи и на друг проблем, а не да е виновна храната.
Преди да умрат, забелязал ли си дали се подуват?

BOJO

Аквариума нов ли е ?

stilista

Цитат на: fresh40 - 07.09.2011 02:11
Давам  им sera granugreen  нищо не ядът и вече 3 умряха ю,незнам какво да правя :-|
Някой да помага ако може!
А накисваш ли я предварително?След като се намокри хубаво удвоява обема си и може затова да са умрели!
Цитат на: Bolta - 07.09.2011 02:33
Това, че не искат да се хранят, може да се дължи и на друг проблем, а не да е виновна храната.
Ако са под стрес всичко е възможно,поне моите бяха така!Имах лошия навик да бъркам често в аквариума  а това им оказваше лошо влияние :duvar:
Цитат на: BOJO - 07.09.2011 02:34
Аквариума нов ли е ?

Най вероятно,.... и ако не се вземат мерки  *dead
.........
Препоръчвам ти храната Tetra Pro Vegetable
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.birstall.co.uk%2Fprodimages%2Fsmall%2Ftetra_pro_vegs.jpg&hash=4815d1596ddcf716b4dacff109d4efd1beb312da
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.okyanusmarket.com%2Fimages%2Fpro-vegetable.jpg&hash=3188fc1b2a2cea63a9b04dafe80453b42f1422d3
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

fresh40

Цитат на: BOJO - 07.09.2011 02:34
Аквариума нов ли е ?

на 1 месец

Цитат на: stilista - 07.09.2011 10:37
Ако са под стрес всичко е възможно,поне моите бяха така!Имах лошия навик да бъркам често в аквариума  а това им оказваше лошо влияние :duvar:

Най-вероятно е от това!

Почват да избледняват.

BOJO

Спри да храниш за 3-4 дни изобщо и смени 50 -60% от водата. Първо сменяш вода и после не храниш. И после по малко- 1 хранене на 2 дни, но по много малко. Натровил си ги вероятно и затова и отказват храна. Грануред е хубава храна. Вземи и една растителна, тази която Стилиста ти предложи е добре, за да ги редуваш.
Ще стане, не се притеснявай , всички сме минали по този път.
Най лесно е да разгледаш мненията за магазините и да ходиш на доказани места, там и информация ще получиш и препоръки. Има много смотани магазини и магазинери скъпчии. 

fresh40

И така ще пробвам и ако нестане незнам ...  :-( :-( :-(

peter_m

Моите ги храня сутрин и вечер, като се случва по някога да нямам възможност за едното хранене. Досега не съм имал проблем свързан с храненето.  :whistle:

Similar topics (5)

8161

Публикации: 22
Прегледи: 17316

38074

Публикации: 6
Прегледи: 4950

53163

Публикации: 1
Прегледи: 3018

38424

Публикации: 5