• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.07.2025 01:51

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Създаване на сдружение на акваристите в София

Започната от Harry1976, 15.09.2009 10:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lucio

Добри насоки си дал dok70. Всичко това е много важно, но за да се стигне до там първо трябва да се седне на една маса и на едни листове да се обсъдят и напишат много неща. Като за начало да проверим колко хора искат да идем да видим помещението, което колегата San Giovanni предлага.

dok70

Понеже няма как да седна с вас /не щот нямам желание, ами некви 300 км/, ви пускам теми да обсъждате на маса и с чаши. *DRINK*
Добре е да има поне един по-опитен колега между вас с опит в база.
Понеже вече съм се главоблъскал с проблема, знам за какво иде реч.
Не искам да се натрапвам като "наливам акъл", затова само пускам като жокер
теми за обсъждане, които според мен са основни за начало.
Готов съм да помагам, ако мога на конкретни ваши въпроси.
Надявам се на успешно начинание този път!
*bg*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

stenli

Аз съм готов да помогна с каквото мога, физическо присъствие, поддръжка и т.н.

p.s. пък и обичам биричка *DRINK*.

Harry1976

Цитат на: San Giovanni - 03.01.2010 16:16
Тази седмица от понеделник до четвъртак защото в петък ще пътувам, иначе може всеки ден, само трябва да се уточним кой ден  данеби да съм някъдеси *THUMBS UP* зависи Вие кога можете

Здрасти! Какво ще кажеш да ти се натреса утре между 18 30 и 19 30 часа на мястото? :) Става дума, разбира се, за сряда - 06 януари, вече новата 2010 година. :) Имаш ЛС! Ще гледам и да звънна една шайба да те чуя докъде си и как си, в случай че не влизаш тук да си прочетеш съобщенията. :)

НЕКА ВСИЧКИ КОЛЕГИ, КОИТО СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ И С КОИТО НЯМАМЕ МОБИЛЕН КОНТАКТ, АКО ЖЕЛАЯТ ДА СЛЕДЯТ УТРЕ СЪОБЩЕНИЯТА ТУК ПО-РЕДОВНО И АКО ДОМАКИНЪТ ПОТВЪРДИ ИЛИ ОТКАЖЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ДА МОГАТ ДА РЕАГИРАТ СПОРЕД АНГАЖИРАНОСТТА СИ.
: 05 януари 2010, 19:09:14
Цитат на: dok70 - 05.01.2010 16:25
Понеже няма как да седна с вас /не щот нямам желание, ами некви 300 км/, ви пускам теми да обсъждате на маса и с чаши. *DRINK*
Добре е да има поне един по-опитен колега между вас с опит в база.
Понеже вече съм се главоблъскал с проблема, знам за какво иде реч.
Не искам да се натрапвам като "наливам акъл", затова само пускам като жокер
теми за обсъждане, които според мен са основни за начало.
Готов съм да помагам, ако мога на конкретни ваши въпроси.
Надявам се на успешно начинание този път!  *bg*

Благодаря ти за полезните съвети! Не мога да не ти дам право. Определено има нужда от хора с по-голям опит, които да наставляват с полезни съвети и препоръки като няколкото, които си изложил тук!  *privet*
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

vasso

Според мен е важно пода да е с плочки и да има канал за оттичане на водата. Така ще е по-лесно и в случай на авария да не се наводни стаята. Не е лошо ако няма парно там да се помисли за климатик. Може да се раздели стаята с гипсокартон и да се отдели мястото за обсъждане и събеседване от аквариумите. И не на последно място си мисля ,че е задължително да има тоалетна. :-D

San Giovanni

Цитат на: Harry1976 - 05.01.2010 19:14
Здрасти! Какво ще кажеш да ти се натреса утре между 18 30 и 19 30 часа на мястото? :) Става дума, разбира се, за сряда - 06 януари, вече новата 2010 година. :) Имаш ЛС! Ще гледам и да звънна една шайба да те чуя докъде си и как си, в случай че не влизаш тук да си прочетеш съобщенията. :)

Ок!  Ще Ви  чакам *privet*
Цитат на: vasso - 05.01.2010 19:45
Според мен е важно пода да е с плочки и да има канал за оттичане на водата. Така ще е по-лесно и в случай на авария да не се наводни стаята. Не е лошо ако няма парно там да се помисли за климатик. Може да се раздели стаята с гипсокартон и да се отдели мястото за обсъждане и събеседване от аквариумите. И не на последно място си мисля ,че е задължително да има тоалетна. :-D
[/quote
...тоалетни има ... даже  седем... ама няма кой да налепи плочките *CRAZY*
Болт, закован с чук, държи по-здраво, от пирон завит с отверка!

Harry1976

Само ние с Луцио ходихме днес у Сан Джованнотти :) Никой друг май не прояви желание да дойде. Що тъй, бре, Аванкоолу?  :-D Има доста работа по помещението! Но затова нека пише собственикът, тъй се разбрахме.  :-[ Хай сега да ви видя де сте, помагачи!  :popcorn:

San Giovanni

Привет на всички! *privet* Днес  Луцио и Хари идваха  да видят помещението и обсъдихме доста от предстоящите мероприятия, хубаво би било да бяхме повече , но мисля ,че за напред ще дойдат повече хора, едно от нещата  които  обсъждахме беше какви аквариуми ( колко голями) да използваме. Помещението е с височина 3м ширина 3м  и дължина 5м в едната си част , а в другата е с височина 2м.(ще се опитам после да кача схема).....
.... дайте предложение относно  броя и големината  необходима за подържането една -две  чисти линии Гупи... с което предлагам засега да започнем и след това  ако се появи някой колега ,който има опит с други видове рибки да пригодим аквариуми и според техните нужди
..Относно работата по помещението:
1.Монтаж на една врата и две прозорчета (помещението е сутерен и е с прозорци  т.нар. английски дворове)
2. Монтаж на осветителнитела -луминисцентни-3бр. (отделно от осветлението на аквариумите)
3.Мотаж на контролен електромер и водомер  (просто няма как... *SORRY*)
4. Направа на стелажи и аквариуми и оборудването им
5.Направа на Система за смяна на водата
6.Общи дейности ,като подреждане преместване и тн.
7. Трябва МИ  майстор ,който да инсталира и свърже котела за парното на сградата *THUMBS UP*

...ако нещо съм пропуснал  *dontknow*нека Хари и Луцио да допълнят.... *THUMBS UP*

San Giovanni

stana vapros za neshto da se svarshi i........!???? *BRAVO* podxvshta se druga tema ama samo za jadene i piene  i prazni prikazki....bez rabota...... *BRAVO* *BRAVO* *BRAVO*  BRAVO KOLEGI!!!!!!!!!!!!!!!

izvinjavam se za latinicata,no ot toja  komp. ot koito pisha njama kirilica *dontknow*   moderatorite ako ikat da me  :karamse: linchuvat
.....ama ne sdarzah kato vidjax che izvednaz vsichki izcheznaxa tochno kogato stana vapros da se napravi nesto a se pisshe v dr. temi no samo za moxabeti i piene .... :duvar:.

valnata

Имайте търпение хора. @}->-- С такива критики, и насилване на околните до никъде няма да се стигне. В днешно време всеки е зает с нещо, и всеки си има работа някаква. Трябва спокойно да се обсъди това нещо. Също така това става със средства.  Нищо няма да се получи ако само се карате. Ако днес не се яви никой нека се насрочи нова дата за среща, ама без обвинения и др..  Ако се започне с обвиненията от сега наистина нищо няма да се направи. Просто с караници нищо добро не се постига. *DRINK*

dok70

Еми тя тая работа не е като оная работа.
Няма нужда от бързане, тъкмо да се обмислят нещата.
Не се радвайте на много членове, нека са малко, но от сой. :-D
Е виртуални помощници поне, колкото щеш...
*DRINK*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Асен Евгениев

Аз съм на линия. Обещал съм три аквариума, да уточним само размерите и да започвам
лепенето. Монтирането на луминисцентните тела не е проблем, но електромер не съм
връзвал. Имам флекс, електрожен /домашен/, бормашина, ще помогна за стелажите и
за каквото друго трябва. Само не юркайте евентуалните помагачи, да не се откажат.
*DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Harry1976

Цитат на: akapulko - 09.01.2010 21:30
Аз съм на линия. Обещал съм три аквариума, да уточним само размерите и да започвам
лепенето. Монтирането на луминисцентните тела не е проблем, но електромер не съм
връзвал. Имам флекс, електрожен /домашен/, бормашина, ще помогна за стелажите и
за каквото друго трябва. Само не юркайте евентуалните помагачи, да не се откажат.
*DRINK*

Здрасти и от мен. Положението е следното. Доста хора изявиха желание да помогнат. Доколкото си спомням, казаха "кажете за какво и ще помогнем". Домакинът написа от каква помощ има нужда в момента и последва някакво затишие.   *JOKINGLY*  Никой никого не юрка. Даже някои хора продължават на гол тумбак акъл да дават  *ROFL*  (те си знаят кои са, в момента основно е един). Имаме търпение, констатираме фактите.  :-D

valnata

Ще чета с интерес без да ви давам акъли.  Аз досега виждам постоянно мрънкане за това и онова. Това е факт. Мисля, че не е забранено все още даването на акъл, и писането в темата.  С такова държание няма да има никаква подкрепа.  Смятах да помогна с нещо макар и да съм малко далеч от вас, но срещам намеци и недоволство. Типично е за нас все някой друг да ни е крив. Вместо да се стегнем и да направим нещо търсиме вината в другия. Успех!! Няма да ви преча на организацията с моите съвети и акъли. Ще следя темата. *THUMBS UP* 

Lucio

Момчета и момичета, Както каза Хари ходихме и видяхме помещението. Става въпрос за мазе на къща /евентуален проблем с достъпа/. Помещанието е малко разчупено и от едната страна е на височина около 2 метра /нисичко/. Има доста работи за правене, което също е казано / в момента всичко е на бетон/ това  според мен не е толкова голям проблем.
Най-съществения за мен въпрос е следният: Нивото на канализацията е високо и ще се пада над аквариумите. Решението което виждаме е изтеглянето и с електрическа помпа, към което съм малко резервиран. Какво мислите по този въпрос?

Similar topics (5)

33373

Публикации: 17
Прегледи: 14709

24295

Публикации: 35
Прегледи: 12585

48709

Започната от Flamma

Публикации: 15
Прегледи: 10026

10185