• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.07.2025 23:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Относно правописа във форума

Започната от NO CARRIER, 16.11.2007 11:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bigbeer

Ок. Спор нема, че и мен понякога ме дразнят подобни писания. Опитвам се доколкото мога да не им обръщам внимание. Не забравайте, че 'те' са наши деца. Алилуя!  *bg*

Raven

Правописът е много важен и не може да става и дума да подценяваме това правило, още повече когато става въпрос за деца.
Ако сега не се научат да пишат що годе грамотно, то кога?

Аз не съм човекът който трябва да прави такива усърдни забележки защото и аз не съм наясно с пълният член и нямам особени филологични претенции, но винаги се стремя да пиша доколкото мога правилно защото за мен това е израз на уважение към събеседника.

Когато някой ми пише на шльокавица имам чувството че ме псува.Да не говорим че когато въпросът с неправилни препинателни знаци често е неразбираем като смисъл.

Гледаме да не  правим публични забележки освен в много драстични случаи , но когато се налага не трябва да се прави компромис защото това различава един уважаван форум като нашият от форума на корнер.бг примерно.

Моята практика е следната:
Когато видя неразбираем пост- просто влизам и го корегирам  без забележка, отметката с поправката ми седи в поста.
Когато се наложи да направя това нещо за трети път - правя забележка на лс, предупреждение за БАН.

Радвам се че до сега не ми се е налагало да налагам БАН за това, явно методът ми работи а и не се налага да се правя на  сух пешкир с писане с червено в поста и разни други изцепки.

Не сме филологичен форум, но пък нека се уважаваме с грамотно и вежливо писане  :-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Лора

Не сме ние хората, които трябва да ги учим да са грамотни. Има си учители...опс изтривалки, в/у които плюят, псуват и дори бият. Вие от тези хора очаквате да пишат грамотно на български! Е, няма как да стане. Колкото и да недоволствате, това няма оправия. Не веднъж съм казвала "Да е х*й да му го набиеш, ама акъл..."

Калорий...
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

discus

*offtopic *spam
Коко къде ми е иконката с пуканките.

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

elkin

ReeT

опитвам да инсталирам речника но не успявам как става или пък е от версията на firefoxa?
: 28.01.2010г 23:11ч
Успях да сложа това https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3623
дано сега не дразня хората толкова просто на мен не ми е приоритет да пиша правилно да е разбираемо ми е достатъчно а на мястото правописа беше по избито от казармата и ядрената физика и други подобни *SORRY*

iek

Операта има вграден речник, езиците се превключват лесно.

phoenixlm

Ами ако модераторите раздават награди? И под "награди" имам предвид под/над аватара на потребителя да пише грамотен/супер-дупер/ потребител или нещо такова за хората, които пишат (или видимо се стараят да пишат) грамотно, дори и да се учат в движение? Мисля, че все е някакъв стимул...  *dontknow*

botan

Преди имаше звездички там, които ставаха повече с натрупване на постовете, но имаше достатъчно малоумни да трупат безмислени постове за да трупат звездички и тази опция се махна.

vasso

Безумно е да се дават награди или подобни неща за това, че си слушал в часовете в 5 клас.

botan

Цитат на: vasso - 19.04.2010 18:39
Безумно е да се дават награди или подобни неща за това, че си слушал в часовете в 5 клас.
Безумно е да се пише и "Ас сам..." ама...

vasso

Еми така е, но не бих казал, че заслужавам медалче, защото знам как се пише. *CRAZY*

Здравков

Цитат на: vasso - 19.04.2010 19:04
Еми така е, но не бих казал, че заслужавам медалче, защото знам как се пише. *CRAZY*
И ти си прав, но пък малките се кефят на такива работи, това пък може да ги стимулира да бъдат по-внимателни когато постват.
П.П Стига да не се превърне в някаква мания, и да се пишат само глупости по темите. :-)

Асен Евгениев

Глезотии и лигавщини. Щом някой се е регистрирал във форума, значи знае, че изречението
започва с главна буква и завършва с точка. Две предупреждения и триене на постовете.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

6162

Публикации: 99
Прегледи: 39357

38823

Публикации: 7
Прегледи: 4061

2543

Публикации: 8
Прегледи: 4104

27410