• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.08.2025 21:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Tubifex

Започната от smyrtta_com, 02.01.2010 13:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

smyrtta_com

Въпрос към колегите, някой опитвал ли е да отглежа Tubiflex, въобще възможно ли е това да стане в изкуствена среда, някой ако е пробвал нека напише отзивите си .

FHM

http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=87&vid=4
Прочете ли това . Не мисля че може да се отглежда но може да се съхранява сравнително дълго време применро в съд с много малко вода колкото да не е сухо в хладилника и със чести промиваня със студена вода , така поне правя аз по този начин от 1 кафеена чашка имам за 2-3 седмици да им давам на мойте рибоци .

smyrtta_com

Да прочетох тази статия, но просто в нея не пише за изкуствено отглеждане. Та моят въпрос беше дали въобще е възможно пък ако някой е пробвал нека да коментира. До колкото видях и се рових из нета намерих статия на някакъв американец който бил направил някаква система в която може да се отглежда и размножава, но тая статия или поне това нещо е от 1987  :-D и чесно казано не му вярвам въобще .

Dan4o70

Тубифекса живее само на течаща вода в реките,значи за да го отглеждаш и да е дълго време жив,трябва да е в система с течаща вода обогатена на кислород.Застоялата вода го убива.Примерно три ванички една в друга от по малка до по голяма,тубифекса е в най малката,водата капе ,или се стича на тънка струя(без да разваля топката) и се прелива в другите два съда.Останалите две ванички са за евентуално отпаднали от кълбото червейчета .

smyrtta_com

Това, което съм гледал аз е нещо като това което обясняваш. Пробвал ли си ...

vasso

Аз съм съхранявал жив в съд и капеща вода от чешмата денонощно. Може да се направи система от течаща вода лесно - с малка помпичка за домашен фонтан. Може да се пробва. :-)

smyrtta_com

Аз мисля да зема по голяма помпа, за да може да минават по големи частици, за да бъде органична водата и да имат от какво да се хранят.Като гледам все още не е пробвал никой. Ако осъществя замисъла си ( на заплата ) ще напиша какво се е получило.

vasso

Да, супер. Ако можеш сложи и снимки. *DRINK*

smyrtta_com

Задължително, но като се замисля ще е пролетта, защото си представям ако е вътре каква миризма ще е  :-D

Dan4o70

Цитат на: smyrtta_com - 02.01.2010 20:04
Аз мисля да зема по голяма помпа, за да може да минават по големи частици, за да бъде органична водата и да имат от какво да се хранят.Като гледам все още не е пробвал никой. Ако осъществя замисъла си ( на заплата ) ще напиша какво се е получило.
На теб задължително ти трябва  СТУДЕНА вода! Помпата става излишна....
Представи си съд с вода помпата и топката тубифекс,дори с пречистената вода и обогатяването с кислород,как ще направиш и поддържаш водата студена??? Иначе ще измрат за отрицателно време...... ;-)

bengan

FHM

Цитат на: bengan - 03.01.2010 12:48
http://israquarium.co.il/ru/Article/Tubifex.html
Хубава статия , но ме загриза въпрос колко трябва да е температурата за да се чуства добре и да се размножи тубифекса . От тук и как ще се поддържа постояна температура през лятото и съответно през зимата ?

smyrtta_com

Благодаря за статията на Bengan ще помогне доста поне на мен  *DRINK* . А що се отнася за студената вода мисля да свържа системата към кладенец, който имаме на двора, но въпроса тогава ще е колко трябва да бъде студена водата. Наистина не се бях замислял за температурата на водата, според ваз колко ще е нормално, като температура ?

ico

Има ли смисъл от такова отглеждане? Защото ако се гледа на течаща вода, била тя чешмяна или кладенчова, ще е по-евтино, да се хранят рибите с месо от деликатесна риба, от колкото с култивирания червей.  Или само възможността е важна?
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

smyrtta_com

Ами от въпроса ти могат да се породят още няколко подобни, за мен е важна идеята, но за финансовата част зависи системата  ти колко електоенергия ще консумира и от там колко рибоци ще храниш всичко си зависи от замисала ти . Но пък е идейно защо пък не във  *bg* да не измислим нещо такова  *DRINK*

Similar topics (1)

44012

Започната от Lithium

Публикации: 9
Прегледи: 5195