• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 23:03

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво мислите за аквариума ми?

Започната от newguy, 25.12.2009 23:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Alexfield

Според мен за 70 литров аквариум да вземаш външен филтър е пресилено. Вярно че по-добро от външен филтър няма, но и факторът цена не е без значение, както и това че външните филтри са за аквариуми поне 100-150 литра.
Въпрос на лично мнение все пак.

Има вътрешни филтри 400-600 л/ч. Мисля че един такъв ще ти свърши работа.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

newguy

дам добре,че повдигна въпроса за рибките имам 12 рибки:2 хелера,2 молинезий,2 бети,4 скаларий и другите 2 не ги помня за този литраж мн ли са малко ли са?

Деян

Дори само скалариите са много! Сам си прави изводи.

vasso

Скалариите с времето ще им умалее този аквариум. Иначе моят съвет е да се спреш на по-малко видове ,но да слагаш повече риби от вида. Иначе става претрупано. Хелерите и молинезиите си подхождат. За бетите не знам дали ти създават проблеми. Помисли какво наистина харесваш и сложи от него. :-)

newguy

да това за скаларийте го разбрах днес и мисля да ги отделя,а относно бетите за сега нямам проблеми с тях...за филтър предложете ми някой до 30 лв за начало по нататак ще го сменя,че с тея празници...

Деян

По - добре до по - нататък да вземеш една помпичка за 10 - ина лева, за да имаш после повече пари за нещо свястно.

newguy

ами в момента съм с такава :) за сега ще е тя пък след нова година ще видим...

barabata

Ако ти се намира малко парче ПВЦ канализационна тръба от тънките (дето може да се мушне в дупката на гъбата) си отрежи едно парченце така че като го нахлузиш на гъбата отгоре да стига на 1-2 см под повърхността на водата. Това ще вдигне дебита на преминаващата през гъбата вода и ще намали зоната в която се пукат балончетата на повърхността на водата. Дори тръбата може да се вдигне до самата повърхност. тогава съвсем ще се намали шума на пукащите се балончета.

Първо си избери подходящия филтър и тогава купувай. Недей бърза прекалено много да не се окаже че си си купил нещо неподходящо понеже си бързал.

Друг вариант за по-тиха работа на сегашната помпичка е да и купиш дълъг маркуч - 10 или повече метра и да я изнесеш някъде в коридор, тераса или друго помещение в което няма да пречи със шума който прави. На тераса е идеалния вариант освен ако не се налага дупчене на дограма ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Tiro

Цитат на: barabata - 27.12.2009 04:03
Друг вариант за по-тиха работа на сегашната помпичка е да и купиш дълъг маркуч - 10 или повече метра и да я изнесеш някъде в коридор, тераса или друго помещение в което няма да пречи със шума който прави. На тераса е идеалния вариант освен ако не се налага дупчене на дограма ...
Аз не бих си сложил помпичаката на терасата заради разликата в температурите - зимата да вкарвам студен въздух, а лятото топъл  *dontknow*иначе това с ПВЦ тръбата съм ти го признал вече - много е хитро  *THUMBS UP*
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

vasso

По пътя въздухът се стопля достатъчно зимата.Така дядо ми винаги го е правел. Много е добре,защото не шуми в стаята. :-)

Tiro

Признавам си не съм го правил и само така си мислех  :-[  и щом е пробвано значи съм грешал
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

vasso

Има логика, и аз така си мислех преди, но разстоянието,колкото и да е малко влияе и темперира въздуха. ;-) Даже сега искам пак да го пробвам това, ама трябва нова дупка в стената. :-D

newguy

мен шума от помпичката не ме притеснява защото аквариума ми седи в хола,а вечер никои не спи там ...

newguy

ето какво се получо с нощното ми осветление... https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstore.picbg.net%2Fpubpic%2FAD%2FBB%2F5373757608b5adbb.jpg&hash=07e7132e0160b427346b6d46529b2eca2d79477a

newguy

Днес си направих капак и реших да пусна снимка ;) https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fstore.picbg.net%2Fpubpic%2F21%2FCA%2F2104f3a9f6ce21ca.jpg&hash=366e2f828b263a7cd9041e413cde1f6c350558ec бих се радвал на коментари.

Similar topics (5)

27581

Публикации: 9
Прегледи: 5706

23793

Публикации: 3
Прегледи: 5050

14271

Публикации: 2
Прегледи: 4199

341

Започната от Longanlon