• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 19:24

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Фотоапарат CANON PowerShot SX20is на половин цена

Започната от Асен Евгениев, 20.12.2009 13:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Този фотоапарат ми го донесоха от САЩ. Купен е на 13.12.09 г. от магазин в Кливланд за 369.99 долара,
или 485 лв. Хайде сега някой да ми каже защо "тъпите, заухави и бедни" американци го купуват
за тези пари, а "хитрите, богати и тарикати" българи за абсолютно същия фотоапарат се ръсят
879 лв./преди два дни го гледах в Техномаркет закован на тази цена/.

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

NO CARRIER

Щото има балами да ги дават.  Честита придобивка! *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

barabata

Не е луд тоя дето я Иде баницата а тоя дето му давЪ ....
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

ssg

По света има доста по-ефтини неща в сравнение с нашата страна,да не говорим хората когато правят акций-намаления за какви цени става въпрос.Просто сме си такива търговци,ако трябва ще изхвърлим стоката,но намаление никога,или почти николко ;-)

Black Adder

Ти мани фотоапаратите.
Кажи ми, що за празниците по всички земни кълбете намаляват цената на пържоли и прочее съесни продукти, само в България и Русия ги вдигат?

vasso

Така е с всичко за жалост. Нося дрехи предимно не от България. Всичко тук е по-скъпо. *CRAZY*

barabata

Какво се чудите - манталитета ни е такъв. Стоя си в магазина пред щанда за месо и съм си поръчал да ми смелят 2 кг бут и 2 кг гърди за каймичка и спират до мене двама (явно семейство) цъкат с език и казват - Виждаш ли?  Ето така се прави да знаеш поне че е истинско. След това се обърнаха и си избраха от готовите кайми някакъв пакет и продължиха ...

Преди няколко дена слушах по новините - даваха за това че се вдигала цената на водата за София и ми стана много интересен довода за това.
Отчели хората че се намалило потреблението на вода (дали от ремонтни работи по трасетата или от икономии от хората не се знае) и има паднали печалбите. Та имали хората бизнес план за годината и за да се вместят в плана вдигат цената на водата ...

Да ви е честито дето се казва ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

denbosch

Кумците ми са в щатите от няколко години,всеки път когато си идват в България мъкнат много техника на познати,просто не е истина на какви цени.Понеже не обичам да се натрапвам досега не съм се възползвал от услугите им,обаче за следващия път ще се включа,не се издържа вече,тук нямат срам.Кумеца понеже е съвестен си купува техниката,но ми разказва,че там голям процент от хората си купуват примерно камера,фотоапарат,лаптоп и т.н. и след два месеца го връщат,приемат им го без проблеми и без амортизационни и си вземат друг или пък им връщат парите.Системата работи прекрасно ,примерно ако ти трябва FULL HD камера да заснемеш нещо,свършваш си работата и я връщаш.На мен това ми изглеждаше невероятно и не го вярвах,но жена му ми изтъкна друг пример.Тя работи известно време в един супермаркет и разказва много случки,но най-много ме шокира следното:идва клиент към 15,00 ч и си купува печено пиле,връща се към 21,00 и казва"Пилето,което сте ми продали е студено!Искам да ми го смените!"...И съответно му го сменят без никакъв проблем =-O!
А за намаленията по празници-хитова детска кола се продава до декември за 110.00$,след това до Коледа я намалят на 90.00$,между Коледа и Нова Година пада на 70.00$,а след Нова Година се пуска на 45.00$-съответно,доста хора си пазарят тогава големите подаръци ;-).

Raven

Оставете Щатите- най прост и фрапиращ пример е на 300 км от нас.

В Гърция почти всичко е по ефтино от България.
Като се почне от горивото и се свърши с лекарствата и хранителните стоки.
Жителите на по близките до границата градове си пазаруват само от Серес.

Имам една колежка от Сандански- тя казва че неделята и е по ефтино да отиде до Серес за кафе и пазаруване, и това плюс цената на горивото щото зарежда там.

Аз като вляза там в супермаркет все едно съм си у нас- цените са едно към едно като цифра /ама там са в евро/ :-D.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

77

Услугите в европа и щатите са много по скъпи отколкото в България.
аз от кога чакам да се изравнят... :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

denbosch

Цитат на: 77 - 22.12.2009 10:02
Услугите в европа и щатите са много по скъпи отколкото в България.
аз от кога чакам да се изравнят... :-D
Вярно е,отскоро разбрах,че има зъболекарски екскурзии ,особено в Англия и Скандинавските страни-туроператора ти урежда седмица-две почивка у нас плюс съответните зъболекарски услуги и всички са доволни  ;-).

miTko

Цитат на: Raven - 22.12.2009 09:56
Оставете Щатите- най прост и фрапиращ пример е на 300 км от нас.

В Гърция почти всичко е по ефтино от България.

През последните 2 години ходих 2 пъти там и останах с точно обратното впечатление. За протокола. Отделно в момента икономиката им не е за пример.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

Значи имам предвид не цените в кръчмите и кафетата- те както и услугите са по скъпи.
Имам предивид цените в магазините за хранителни стоки и за дрехи.

Там цените са по ниски, гърците не висят само по кафета и бузуки и за това давам за пример битовите цени.

Услугите са по скъпи от при нас, но основните хранителни стоки, обикновенните дрехи и лекарствата са по ефтини и това е което интересува обикновенните хора.

Курортно кръчмарското положение не е критерии и нямам него предвид.

В тази връзка ако направя сравнение - разликата в цените между долнопробен третокласен курорт с лоша слава като слънчев бряг и някой курорт в Гърция ще е космическа.

Ако влезеш в един голям хипермаркет в Солун и сравниш цените на основните хранителни стоки ще видиш че са по ниски в повечето случаи от при нас.
Лекарствата със сигурност са по ефтини, а горивото беше с няколко цента по ефтино.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

denbosch

Ето какво правят в "белите" страни:
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2657311
Кога ли и у нас ще заритат така фирми,като започнат с мобилните оператори и фирмите за горива,та наред *spank*!

//Между другото,ако някой има да регистрира предплатена карта,във всеки един клон на Български пощи става /поне за Мтел и Глобул съм сигурен/-вчера на хлапето я регистрирах за две минути ;-).

vasso

Аз пък не съм съгласен ,че Слънчев бряг е третокласен долен курорт. :-P

Similar topics (5)

38978

Публикации: 5
Прегледи: 3678

26296

Публикации: 12
Прегледи: 6154

3068

Започната от nikola

Публикации: 22