• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.07.2025 22:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Трихогастерите ми се разгониха...

Започната от Divane, 19.12.2009 21:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Divane

...и стана лудница в аквариума!
Да вметна,че са при дискусите и са общо 5 бр - 2 мъжки и 3 женски. Трихогастер леери.
Имам питане -

нормално ли е тия луди мъжкари да ми трепят червеноносите тетри и да гонят всичко що мърда в аквариума,вкл. дискусите ?! Странното е,че вместо да ухажват женските,те гонят и тях. Принудих се да ги извадя,че всичко беше строено в един ъгъл и не смееше да гъкне,а 500 л за два трихогастера..айде нЕма нужда! Сега се бутат в една кръгла стъкленица,без нагревател и аератор.
Дали ще им минат скоро мераците или да се сбогувам с тях?

Ивайло Гиздов

Кзвали са ми че трихогастери и дискуси нее желателно да живеат заедно.Защото трихогастерите имали зъби и ги хапели,затова и ги разкарах трихогастерите

Divane

това за пръв път го чувам! кой ти го каза?

vasso

И аз не съм забелязал да имат зъби! Иначе поне при повечето животни като всичко им е наред се отключва и сексуалния нагон. Може и да има ефект в малкия аквариум. Пиши после какво е станало. :-)

Divane

за сега - двамцата се чудят "къв е тоя тесен килер,в който ни завряха?!", а останалите викат " ФРИИИИДЪЪЪЪЪЪЪЪМ!!!" и се кефят на спокойствието из аквариума. :-D
: 19.12.2009г 22:10ч
Забравих да спомена по-рано...
За два дена открих 3 червеноноси тетрички мъртви.Огледах ги добре - няма следи от насилие,болест и др.
Днес видях с очите си как стават убийствата точно - трихогастера се засилва към рибката,прави много бърз плясък във водата,като едновременно с това изпуска голямо количество балончета. Вероятно това зашеметява тетричката и (колкото и смешно да звучи)според мен се удавя.. :-[

Лора

Трихогастерите са си диваци или поне моите бяха такива. В аквариума нямаше миг спокойствие, само ги местех от единия в другия докато накрая не им намерих нов дом. Незнам дали са се разгонили, ама със сигърност ги хапе кучето от време на време.
Ситуацията, която описваш си е типично мъжкарска. Единия му скокнал нещо, другия му отговорил и дай да натрием муцуните и на сеирджиите. Ако ги наблюдаваш известно време, ще забележиш, че мъжкарите си разменят понякога ролите. Бияча става жертва, а жертвата бияч. Властващия винаги се оцветява в по ярки цветове, докато бившия шеф започва да избледнява. Интересно им е поведението, но съм забелязала, че трябва да се гледат самички, за да не стресират останалите рибки и по възможност дълъг и широк аквариум, за да могат да се пробват, като торпеда. :-D

Колкото до другите рибки, просто защото са им на пътя и вероятно затова ги гонят. Наичините са два. Или им намираш нов дом, или правиш Аквариум № 6 (загубих им бройката, извини ме). *JOKINGLY* *DRINK*
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Divane

до преди три дена си живееха мирно и тихо..сега обаче се оцветиха много ярко( което е знак,че им се....)обаче вместо да гонят фустите,те си направиха гей-дружинка двамцата и се обединиха срещу всички останали. *NO*
Много ми харесват,невероятно красиви рибки са,ама ако ще ми топрмозят другите - ще се разделяме. Няма място за нов аквариум...за съжаление  :-(

Similar topics (1)

8183

Публикации: 2
Прегледи: 3234