• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 02:30

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Голдън ретривър

Започната от jodeci, 18.12.2009 01:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Divane

Комшийте ми от съседния вход си взеха голдънче за 200 лв...голям сладур,но като стана на 4 мес. умря изненадващо от сърдечен удар. Сега си купиха родословен голдън.
Модераторите може да спрат споровете за родословни и неродословни животни още в зародиш,ако желаят..

Лора

Спор още не е почнал... Но подозирам, че след твоя пост, ще стане война.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Divane

ама разбира се,че след моя пост точно..как не се сетих,че да не пиша воъбще  :duvar:

: 18.12.2009г 14:02ч
Та,по въпроса - надявам се авторът на темата да отвори линкът към Клуба,който му е дал 77 и да прочете внимателно информацията там.
И да не забравя лафа " евтиното излиза доста скъпо"!

kraltchev

Това ще да е някаква интернационална, обща за всички народи и племена черта - като се отвори тема за кучета и се почват разни караници.

Ако може и тук така да сторим.  Да не останем назад.  Много е хубаво.

--Николай

77

Цитат на: nidkolio - 18.12.2009 14:11
*offtopic
Май говориш за други кучки, истинските кучки цапат веднъж на 6 месца :-P

аз съм идиот....а преди 15 години имах женска немска овчарка :duvar:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

valnata

Ако го взимаш от развъдник гледай да не се намира в нашата родина. За парите които ще ти вземат няма да получиш желаното качество. Защо ли? Защото, повечето от кучилата не са качествени, и тук страшно много фалшификати на развъдници и родословия са се навъдили.  По-горе са ти казали към кои държави да се ориентираш. А и от магазин да го вземеш няма нищо лошо. Ще спестиш една хилядарка :-D

Divane

По цял свят има добри и лоши развъдници,измами с родословия  и т.н. Не знам защо винаги трябва да приемаме,че щом е България,значи е кофти.
Когато се избира куче от развъдник, абсолютно нищо не пречи да се проучи родословието,да се видят родители,прародители и т.н. и да се прецени.
Аз пък познавам български развъдчици,клубари и съдии,които са доста прецизни и държат на качеството.

77

преди време един приятел след голямо избиране си взе немско овчарско куче от развъдник в германия.кучето с прекасно родословие,баща и майка  многократни шампиони от един от най добрите развъдници в германия.парата според родословието 2000 евра *privet*
така кучето си порасна ,стана красиво куче но си имаше кусурите ,винаги получаваше отлични оценки на киноложки изложби но шампион не стана...имаше проблеми и с характера на кучето,в определени ситуации показваше страх. моят приятел си коренспондираше с немският развъдчик от който беше го купил.че го пита защо така? защо кучето му не стана перфектно като родителите си?  немеца му е отговорил, че си вземаш толкова добро куче колкото разбираш...
че сега ако си избира куче пак от него със сигурност ще избере по добро куче защото има знание за породата.
така че това е истината...вземаш толкова добро куче ,колкото разбираш от породата :-)
няма голямо значение от къде ,дали от България,сърбия или германия....
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

vasso

Няма лошо да се купи куче с родословие. Дори е по-добре за мен. Тези пари ,които се дават са нищо в сравнение със сумати други разходи,които има човек непрекъснато. :-)

jodeci

Цитат на: Divane - 18.12.2009 14:36

: 18.12.2009г 14:02ч
Та,по въпроса - надявам се авторът на темата да отвори линкът към Клуба,който му е дал 77 и да прочете внимателно информацията там.
И да не забравя лафа " евтиното излиза доста скъпо"!

Деси, прочетох всичко. Благодаря на всички за мненията ви - точно различни мнения се надявах да чуя, та да си изградя мнение ида си сърбам попарата после...  :-[
Колкото до лафа - мисля че знаеш мнението ми от разговора ни за Кане Корсо във фейсбуук.
Поздрави!  *DRINK*
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

bigbeer

Цитат на: jodeci - 18.12.2009 20:47

Колкото до лафа - мисля че знаеш мнението ми от разговора ни за Кане Корсо във фейсбуук.
Поздрави!  *DRINK*

Ами сподели де.. ние повечето тук не го знаем :)  *DRINK*