• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 18:35

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за зарибяване на аквариум.

Започната от ivan_251, 10.12.2009 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivan_251

Аквариумът ми е 120 литров.С много растения- http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,21910.0.html  -ето може да го видите.

Въпросът ми е с какво да го зарибя.

Вода е с ph 6-7.Не съм я мерил тия дни,но обикновенно е 6.5.

Поздрави и благодаря предварително!

discus

Е малко несериозно е питането, дай някакви примерни риби които харесваш пък тогава да се умува и предлага. Вариантите не са малко.

ivan_251

Нямам представа.Не харесвам много неонките.Първо да купя някви сомчета,но незнам и аз какви  .Коридораси може,но колко на брой?Предложети ми вие,че аз не знам кои от тях колко големи стават,и дали не са хищни.
: 10.12.2009г 22:10ч
а така ph-to e малко над 6.Просто от подаването на co2 e станало,поне според мене де,може по-опитните да се изкажат.

zambo

http://aquariumbg.com/index.php?inspage=item_windows.txt&vid=1
Разгледай тези 41 стр. и си харесай нещо . Ние ще ти помогнем после да премахнеш от избраните тези , които са несъвместими .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

ivan_251

анциструс,лабео,коридорас,Serrasalmus nattereri,SAE,Калихтис това за сомовете.

и боция

zambo

Цитат на: ivan_251 - 10.12.2009 22:58
анциструс,лабео,коридорас,Serrasalmus nattereri,SAE,Калихтис това за сомовете.

и боция
Лабеото и боцията ще се сбият и войната ще трае до смъртта на едната . Трябва да избираш един от двата вида . За пирани аквариумът ти е много малък . Те отпадат . Сомчетата са добре . Само от коридоросите си вземи поне 4-5 броя .
Анатоли
175л. Rainbow Fish

vasso

Аз година и половина гледах ботии с лабео. Постоянно лабеото ходеше в група с ботиите, не е имало вражда. Мислех, че са от един ареал и за това е така. Странно наистина. После го преместих в аквариума на сестра ми.С тая риба са малко по-специфични нещата ,защото има много различни мнения за нея.В едни аквариуми е враждебна , в други- не. :-)

zambo

Цитат на: vasso - 11.12.2009 00:24
Аз година и половина гледах ботии с лабео. Постоянно лабеото ходеше в група с ботиите, не е имало вражда. Мислех, че са от един ареал и за това е така. Странно наистина. После го преместих в аквариума на сестра ми.С тая риба са малко по-специфични нещата ,защото има много различни мнения за нея.В едни аквариуми е враждебна , в други- не. :-)
Аз загубих 4 лабео , докато установя , че боциите ги мачкат до дупка .
Анатоли
175л. Rainbow Fish

vasso

Не знам защо така се е получило. При мен лабеото беше по-активно и понякога се закачаше с други риби, но никога с ботиите. :-)

ivan_251

Мисля да си купя малко по-натам боция.Лабеото закача ли други риби,като коридорасите или не?

Калхитис може ли да си купя?Гледах че има и некви с мустачки,бронирани,черни,приличат малко на фосила.Те как се казват?Ще се понасят ли с коридорасите,и да купя ли от тях?

ssg

3-4 анциструса и 10-15 тернеций,просто предложение,успех с хобито,аквата е екстра *THUMBS UP*

ivan_251

В крайна сметка най-ми харесаха коридорасчетата и такива си и купих.Днес купих 5 броя.2-екземпляра са още неспокоини.Другите се държът нормално,дори им пуснах малко гранулки и ги изпапкаха веднага.Нещо ги гледам се смучат по дъното. :-D Много са сладки и си ги харесвам.Да копувам ли още сомове или тези са достатъчни?Размерът им е окоро 3.5 см. името им е Corydoras paleatus.Ще кача скоро снимки.

vasso

Аз те съветвам да не слагаш едри риби. Няма да се чувстват комфортно. Иначе предложението за тернеции е интересно. Нека и други си кажат мнението ,има страшно много видове риби, а се коментират основно едни и същи. :-)

ivan_251

Купих 6 броя черен фантом.Нещо ги гледам,че се гонят мъжките и женските.Самеца обикаля в кръг около женската. *CRAZY*

Може ли да купя данио или неонки.Предпочитам данио. :-)

Тия теренции прибичат на фантома.Дали ако купя теренция ще се слее с стадото на фантома.
Гледам ги тия фантоми обичат по сенчестите места на аквариума(под извивката на корена,под листата на ехинодоруса,между валиснерията.Нали е нормално?Или след време ще излизнат в следните пластове на водата?   *ROFL*

Може да ми кажете какво още да купя,защото са сега аквариума изглежда като цяло пуст,понеже повечето риби са в долните пластове на водата.
: 12.12.2009г 17:05ч
Аре,пишете ве,ще стане време да копувам вас ви нЕма.  *CRAZY*

ssg

Еми нормално,природен инстинкт,в природата всички дребни рибки са потенциални жертви на хищници,затова обичат залесени аквариуми с укрития.Според мен не смесвай рибки от 2 континента,вместо даниото,помисли или да увеличиш пасажа,или тернеций,или неонки,или серпи,а бе има голям избор,но ти виж все пак на теб кои ще ти харесват.Успех с избора *THUMBS UP*