• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 22:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

да ви представя новия ми рибок

Започната от iccoo, 08.12.2009 01:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Raven

Аз в една стандартна 60 квадрата панелка имах 700л. и изобщо не ми пречеше :-)

Според мен трябва да си избереш една стена която ти е удобна отвсякъде за гледане / най добре в полегнало положение/ и да премериш дължина около 1.80 - 2м. по стената и около 50-60 см. напред от нея- това ще ти даде към 700-800 л. аквариум и изобщо няма да ти пречи.

Аз поне такова място съм си предвидил за новият аквариум  в хола.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

vasso

С тези 700 литра направо ме побиват тръпки как плочата издържа на теглото. Иначе след година и аз замислям подобно нещо, само ме притеснява теглото. *JOKINGLY*

Raven

Цитат на: vasso - 09.12.2009 22:51
С тези 700 литра направо ме побиват тръпки как плочата издържа на теглото. Иначе след година и аз замислям подобно нещо, само ме притеснява теглото. *JOKINGLY*

Смятай ги над тон- със стъклото, камъните, пясъкът, шкафа...

iccoo

за каква плоча говорите бе
то тон два не е проблем изобщо
много ми става смешно някои като каже дали ще издържи плочата
тая плоча да не се праве от хартия
особенно новото строителство не е никакав проблем

: 09.12.2009г 20:08ч
има ама скосението не го ли виждаш не е права стената има скосение

discus

Цитат на: iccoo - 09.12.2009 23:27

особенно новото строителство не е никакав проблем

Ей тук ме разсмя истински. *DRINK*

iccoo

разсмял сум те така ли
ами случаино това го разбирам
и ако ти кажа как съм претоварвал плочи оше нищо  не е падало а и няма как да стане /вътре има арматура /
ако ще пада нещо то не е плочата
/като изклучим зградите които  вместо арматура редят бодлива тел но те са доста стари все пак/

discus

Цитат на: iccoo - 09.12.2009 23:31
разсмял сум те така ли
ами случаино това го разбирам
и ако ти кажа как съм претоварвал плочи оше нищо  не е падало а и няма как да стане /вътре има арматура /
ако ще пада нещо то не е плочата
/като изклучим зградите които  вместо арматура редят бодлива тел но те са доста стари все пак/

Разсмя ме да, здравината на плочата както знаеш не идва само от арматурата(тя всъщност придава еластичност),без качествен бетон слагай каквато искаш арматура . "Новото" строителство всички сме наблюдавали как се прави, а тук има и доста такова строителство което изглежда вече в пъти по зле от една 30-40 годишна панелка. А по здраво от пълзящият кофраж не знам дали е.

iccoo

за качеството на бетона няма лъжа, поне сега от няколко години на сам.
никои възел, колкото и да е лъжлив, няма да ти даде по-слаб бетон от колкото трябва, защото ако нещо евентоално стане възела изгаря първи.
после надзора и така нататък.
за бетона се издава сертификат /не казвам че отговаря на бетона, но не е толкова лош че да се руши/.
знаеш ли как да провериш дали е добре плочата. скачаш отгоре /примерно в вас/, ако  вибрира значи има икономия  ако не вибрира е ок.

vasso

В новото строителство се пести от арматура! Плочата НИКЪДЕ няма как да се счупи- тя просто провисва с времето. Сега като си ходя в нас усещам как вибрира пода , а с такъв аквариум не знам. :-) Вибрации има и при старите сгради- където не е пестено нищо. Дядо ми ми е разказвал как са изхвърляли излишната арматура. Не ми говори за надзор сега. Ясно е ,че е по-некачествено.

iccoo

ок  тук не се ли говори за риби
стига с тези плочи  ако се прави за продажба от всичко се пести
но не и от желязо и бетон то сега желязото е 550 лева тона няма смисъл като беше 2800 тона тогава съм сагласен
та да доидем на темата ако някои има рибки за махане да свир ка че моито животно само тях чака а и идва  коледа подарете му нещо за десерт  *CRAZY*
*DRINK* *bg*

discus

Спираме с бетона кажи кога ще смениш 500-те литра , поне с 1000. И не казвай че няма място. *DRINK*

iccoo

няма да взимам 1000
мисля да взема 3000 литра ама няма да е сега лятото защито трябва да се зглобява на място а сега не ми се занимава с маистори
а и на 3000 литра бая риби ще трябват трябва да спестя ннякои лев че за идеята едно 8000/10000 лева ще хвръкнат
проблема е че ще е на 20 санта от пода 1 метър висок 2.80  дълъг и 80 широк засега толкова място имам но пак казвам на 20 санта от земята ще е
и да минава по бързо тая криза че не може да се отпусни човек :buff:

panchopan

Уууууууууууууууу !!!!
Пак да си започна аз с препинателните :-))

За къв ти е 100 см висок?
Дори и за морски ми е странно.
А тея габарити които си ги дал освен за морски за друго не ми се връзват.

Ако ги забравиш тея 100 см таман няма да е на 20 см от пода да е. Което е още по-безсмилслено и от 100см височина.

Ако можеш да заделиш акъв бюджет - евала - само мога да ти завиждам - ама го направи хубаво.
Щото съм виждам и повече безсмислено похарчени пари да знаеш.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

Raven

*offtopic

Това с новото строителство наистина е грешно виждане, аз съм строителен техник като средно образование и съм работил няколко години в тази област, вкл. и имах собствен бизнес  по тази част.
Така че съвсем уверено мога да ви кажа- новото строителство в повечето случаи е много по некачествено от една добра панелка в Надежда или Младост.

Критериите при актуването при новото и старото строителство са еднакви, дори при новото са завишени- но качеството е отвратително - и на материалите и на изпълнението.

Всеки колега от този бранш ще ви го каже.

Аз живея в ЕПК- това се смята за най здравото строителство и нямах притеснения, ако бях в нова кооперация по скоро бих се посъветвал с инженер конструктор преди да се мятам на над 500л.

iccoo

това ми е свободното място  не размера на аквариума
аз за такъв аквариум трябва незнам  кои да викам
е аз нямам претеснения защото аз сум строял къщата и знам какво има вътре не съм  икономисвал
така че и 3000 литра ще издържи /не аз де маистори/

Similar topics (5)

5096

Публикации: 17
Прегледи: 6702

3427

Публикации: 25
Прегледи: 12992

2649

Публикации: 21
Прегледи: 11492

8126