• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 16:33

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

колко ще ми излезе аквариум 70л

Започната от zlatna_ribka, 07.12.2009 21:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zlatna_ribka

аквариума ми е 70л с размери, 65 ,дьлжина 40,ширина  27. Моля някои информативно да ми каже за да се подготва.Всепак идва коледа  ]:->
Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее

Vannkata

От цялата работа не се разбира почти нищо.Имаш 70л аквариум и питаш колко ще ти струва оборудването,всичко общо или само съда  :-| Лично аз те съветвам да си приготвиш поне 100-150лв...

barabata

Ако ти ще си го лепиш аквариума да ти излезе около 30 лева. Аз поръчвах стъкла за аквариум с размери д65/ш40/в40 от 5 мм стъкло и излезе всичко с разпънките 20 лева на кварталния стъклар.
Силикон Мастерсил Аква на дребно е 5-6 лева тубичката ( намерих вече къде го продават по около 3,50 на една борсичка) . Ролка хартиено тиксо 5 см за предпазване от наклепване със силикон - 2,50 до 3 лева. Едно или няколко остриета за макетно ножче 0,2 лева до 1 лев ... Всичко излиза до около 30 лева.

Ако си го поръчваш някъде практиката е че за труд се взема колкото горе долу струват материалите - сиреч ще ти излезе 60-70 лева. При поръчките има опасност да се попадне на човек който си спестява направата на някой детайли за по-лесно или по-голяма печалба. Трябва да се разузнае първо преди да се поръчва.
За мен лично за 60-70 лева аквариума трябва да е от 1 см стъкло и да е залепен като хората за да е 70 литра (лев на литър). Това е много висока цена. Обикновените купешки аквариумчета от магазините до 50 литра съм виждал от 4 мм стъкло вървят до около 15 лева - 20 вече е много.

Ако е пита за оборудването на 70 литра аквариум - от малко до много ще струва - всичко зависи от желанието, Има хора слагащи 5-6 рибки , най-евтината и най-необходима техника само . И така си гледат аквариума с години. Има хора купуващи скъпа техника и постоянно нещо променят, добавят и т.н - тогава вече с течението на времето доста парици хвръкват.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Raven

https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (5)

408

Започната от koko

Публикации: 60
Прегледи: 22762

52158

Публикации: 3
Прегледи: 3335

28062

Започната от avrora

Публикации: 3
Прегледи: 5484