• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 02:17

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

тумор???

Започната от vasso, 04.11.2009 12:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vasso

05.11.2009 22:55 #15 Last Edit: 06.11.2009 19:38 by vasso
Не мисля, че е чуждо тяло. Започна както казах от отлепена люспа и стана такова . Днес забелязах ,че се е появило нещо бяло на това място и стърчи доста от тялото на рибата. Направо ми идва да я хвана и да го махна. Не знам какво да правя. Да третирам ли с нещо аквариума или само рибата не знам ! Няма промени в поведението за сега .

vasso

Така ! Това нещо непрекъснато се изменя и вече не знам какво е изобщо. След като се появи бял пух , след около 2 дни изчезна. Сега положението е както преди 2 седмици. Рибата продължава да е активна, но тази рана не зараства, затова се чудя дали да не я третирам с нещо. Някакви съвети?

Живко

Furanol-2  на JBL.
Не съм го ползвал, но когато имах подобни проблеми нямаше от къде да го взема бързо. Горещо ми е препоръчван от управителя на магазин Дискус в Плевен, ако това има някакво значение.
Само, че не третирай целият аквариум, няма смисъл на този етап от рестарт. Лекувай рибата в отделен съд.
Никой не се е родил научен.

vasso

Така ,аз да се отчета. Това образувание ,което беше към 5 мм в диаметър през нощта явно е паднало от рибата *dontknow* .Днес имаше само леко черна точка на това място. Паднала е точно като коричка на рана,много странно.Ще следя какви промени ще станат. :-)

Живко

Третира ли рибата с нещо или тя сама се оправя?
Никой не се е родил научен.

vasso

Нищо не съм правил.Реших да не я отделям от другите.  :-)

vasso

Сега, одисеята с тази риба продължава. След като изчезна напълно това образувание, започна да се появява пак, да нараства и сега е пак в същия размер като на снимките от преди. Няма промяна в поведението, изобщо не личи, че и има нещо. Това затвърждава моите подозрения, че е тумор.  *dontknow* . Има ли смисъл да занеса рибата в някой магазин, за да кажат какво е? Мисля да си я гледам, щом не заразява други.

gecatax

Цитат на: vasso - 04.06.2010 02:20
Сега, одисеята с тази риба продължава. След като изчезна напълно това образувание, започна да се появява пак, да нараства и сега е пак в същия размер като на снимките от преди. Няма промяна в поведението, изобщо не личи, че и има нещо. Това затвърждава моите подозрения, че е тумор.  *dontknow* . Има ли смисъл да занеса рибата в някой магазин, за да кажат какво е? Мисля да си я гледам, щом не заразява други.
Glossatella:
Появява се по кожни рани и наранявания.Образува къси дръжки с който се прекрепя към раната и така пречи на нейното излекуване.
Прилича ми на това но не незнам.
Препарата за премахването и е:
SERA Costapur.
Поздрави дано съм бил полезен.

-250л.

vasso

Ще я третирам с нещо, мерси! Сега имам много работа, изпити обаче и нямам време.

Similar topics (2)

40567

Публикации: 1
Прегледи: 3391