• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 15:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Скалария

Започната от DanielTanev, 30.11.2009 20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DanielTanev

Имам сребристо сива скалария 4-5 сантиметра висока живее си с още 2 от вида си и е по голяма,те са чисто сребристи. След почистване на аквариума, голямата склария променя цвета си леко. Става от сиво в почти черно по края на опашната и гръбната перка. Сивите почти незабележими иначе линии по нея, придобиват синкаво черен отенък и след часове, си връща пак цвета. Защо? При другите скаларии не съм забелязал промяна. Дали е температурната промяна (старая с да не е голяма). Дали пък е стреса, че да се прави на заплашителна? Също, какъв цвят са тези полипи за които четох тук- хайвера на скалариите. Забелязах нещо като полукръг, безцветно и почти невидимо ако не се загледаш дали е хайвера им, и как да разбера дали мъжкия ги е оплодил, та да го преместя. Мерси. *DRINK*

abaro

Скалариите си променят много бързо цвета при промяна на настроението или от стрес. Това е напълно нормално поведение. А полупрозрачния, незабележим хайвер който споменаваш, е най-вероятно яйца на планорбиси.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

DanielTanev

Какво е планорбис, малките охлювчета? Иначе имам само живодки в аквариума. Мерси за отговора.

zambo

Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

predatelqt

03.02.2012 02:10 #4 Last Edit: 03.02.2012 14:58 by NO CARRIER
Здравейте.
Имам един 100 Л аквариум във него гледам два големи скалара две сомчета калихта(едното малко 2см а другия голям 12см)три коридороса 6см два малки скалара 2-3см дължина и около 4-5височина един анциструс 13см и един огнен барбус 5см.За скаларите единия е малко по едър от другия и много го бие, гониго направо го спуква сложил съм 4 големи миди царици и по дребния само там се крие не може да излезе за плува свободно понякога не яде цяла седмица.Та може ли да ми кажете на какво се дължи това?
Благодаря предварително.

Peza

:duvar: Искренно се надявам да няма повече теми с това заглавие ... та колегата да се чуства длъжен да пита и там! Сега ми е малко трудно да реша в коя тема да пиша отговора си!

Да речем че тук ще отговоря.
Най вероятно и двете са мъжки. Териториални претенции с една дума. Цихлидите са силно териториални.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

predatelqt

А можеш ли да ми кажеш защо го бие така*CRAZY*
: 02.02.2012г 23:11ч
Благодаря *THUMBS UP* *THUMBS UP*

Peza

Цитат на: predatelqt - 03.02.2012 02:25

Защото доминира над него. Според мен ...

predatelqt

А малките като пораснат дали може да се образуват чифтове и да спре да да го гони и да го бие?

Peza

Чифтове: Може да. Но на 100 литра 5 скаларии са много и пак ще се "млатът". Затова бих те посъветвал да ги намалиш с времето до 1 двойка.

Асен Евгениев

Цитат на: predatelqt - 03.02.2012 02:33
А малките като пораснат дали може да се образуват чифтове и да спре да да го гони и да го бие?
Ако образува чифт направо ще го съсипе. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Peza

Нека добавя :) А ако чифта реши по някаква причина да хвърля хайвер ... как се казва ... водата ще заври! Не само него  *MODERATOR*

Mirobg

Цитат на: predatelqt - 03.02.2012 02:29
: 02.02.2012г 23:11ч
Благодаря *THUMBS UP* *THUMBS UP*
Здравей
За свойте 53 минути от регистрацията си имаш 9 публикаций от който 7 са просто копирани в различни теми. Разбери,че тук във форума това не е приемливо. Имаи малко търпение.
Използвай търсачката и чети,чети,чети ...
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Similar topics (5)

36135

Публикации: 4
Прегледи: 4173

31741

Започната от yumkata94

Публикации: 1
Прегледи: 2640

11913

Публикации: 85
Прегледи: 30509

27647