• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.06.2025 22:50

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

сол във водата

Започната от van40, 20.06.2005 13:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

van40

Здравейте!
купих си аквариум с по-големи размери и довечера ми предстои да преместя рибоците в новия дом.
Въпроса ми е: Слага ли се готварска сол във водата и ако да каква е пропорцията?
Благодаря Ви.

niky

Ами зависи какви са рибите.
В общия случай - не се слага.
Ако ще има и растения  - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ.

ВЕЛИНСКИ

Ако гледаш златни риби дори препоръчвам да се слага сол редовно. За растенията е вреден, но дози от рода на 0.05-0.1% не вредят на моите - пробвано е от месеци.

sho

:) кога го купи да не ги преместиш на принципа на от вратата за краката  - трябва време за да "заработи" аквамиума , прочети FAQ а солта .. някога и аз слагах и сода даже ама в добрите ученически години с молинезиите и хелерите:) , се пак ако рибите които гледаш обичат леко солена вода и ако няма да навредиш на евентуални растеням може да сложиш иначе няма причина
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

AQUASAUR

Ами особено,ако рибоците са ти такааа...по-големчки... :D
руснаците имат един израз:

"Конечно,вначале соль,а когда готовы - уже можно лимончиком... :P "

stanko

нивото на стрес за наи капризните риби е 3грама на литър ако нямаш растения спокоино всички риби понасят 2гр на литър моите рибоци също даже се размножават имам само дискуси

penchod

Е Пенчо бре чети...!!! Е сега разбрах! След като се похвалих тук, как растенията ми растът като луди, реших да почистя, ама не стандартно, а много , много хубаво аквариума та на рибите и растенията да им е гот, та да им е още по гот хакнах и две супени лъжици с връх сол. Резултат- на рибите може и да им е гот, ама растенията не са пораснали и сънтиметър. Та чак са разбрах :shock:

ВЕЛИНСКИ

Солта (морска нейодирана) е най-доброто и безвредно антипаразитно средство за аквариума, освен това подобрява осмотичните процеси при рибите (особено при златните). От една година добавям редовно в големия аквариум, а при лечение на паразити и ихтио комбинирам солта с Costapur - ефектът е много добър.

Similar topics (5)

1678

Публикации: 4
Прегледи: 2944

31472

Започната от reaskol

Публикации: 1
Прегледи: 1868

19165

Публикации: 11
Прегледи: 10456

54317