• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

1000+ галона

Започната от tishovsx, 14.09.2009 22:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Raven

Сега ми изглежда малко хърбав акваскейпа ,но предполагам като се разрастнат коралите ще стане по плътно  и няма да прозира толкова.
Въпреки че предпочитам по раздвижените конструкции, в нормалните рифове малко не ми харесва това натрупване на безформена камара което са преви с различна цел.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Divane

Сега пък ми прилича на чакалня в тузарски офис... :-(

tishovsx

Гроздето е кисело, та и виното даже. Пълен боклук е тоя аквариум и без пари да ми го дават ше ги съда за обида...мда >:o
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

bigbeer

Бе то от кисело вино убава ракия става, ама този жълтурко направо ме депресира.. Виждам го аз медитиращ на диванчето пред рифчето в чакалнята :)

NO CARRIER

Ако сложат едно диванче по нависоко, ще е много добре вечер, след работа, да си киснеш краката вътре.  :-D

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Divane

незнам за гроздето, но на мен НАИСТИНА ми се вижда страшно неудобно,неуютно и неподходящо това коридорче и не ми харесва.. Аквариума си иска пространство..според мен.

elblanko

Цитат на: tishovsx - 06.11.2009 13:44
Гроздето е кисело, та и виното даже. Пълен боклук е тоя аквариум и без пари да ми го дават ше ги съда за обида...мда >:o
Право в десетката.  *THUMBS UP*
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

etg

Цитат на: tishovsx - 06.11.2009 13:44

Тишо, да ме прощаваш, ама коридорчето на мистър Чинг и мен не ме кефи много.

ПП. диванчето е ужасно, неудобно, даже гледам и г-жа Чинг се е свлякла *ROFL*

ПП2. Ти продължавай да ни свеждаш информация за г-н Чинг, та  да оплакнем окото с някой и друг красив корал или риба, пък ние ще се абстрахираме от обстановката.

пп3. Това за киселото грозде го слушам за щяло и не щяло, но едно ще ви кажа има ланци по-скъпи от моята кола, но това не ме кара да ги харесвам, как стоят увисени на някой къс врат.  ;-)

tishovsx

Добавяне на малко рибоци :)

Ventralis Anthias x 20 (male 13, female 7)

Canary Damsel x 2

elblanko

За всичко което видях до тук в темата, аз имам само едно определение, и то е красота. На който не му харесва, спокойно може да ни покаже нещо което му харесва повече. Хващайте апаратчетата, умирам от нетърпение да видя снимките.  8-)
Мисля че това е подходящата тема за тях. http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,7640.0.html
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

tishovsx

Снимки от големия аквариум.

: 08.11.2009г 14:02ч

Приятно гледане  ;)

Това е от аквариума с меките корали.

vasso

Много е добър наистина. По-големият проблем сигурно е с поддръжката. :-)

tishovsx

Клип на аквариума с меките корали.

: 08.11.2009г 19:07ч
Какъв е този корал ?

Ptilocaulis sp.

Stats
Care Level: Moderate
Lighting Requirements: Low
Water Flow: Moderate to High
Aggressiveness: Peaceful
Range: Australia
Family: Axinellidae
Water Conditions: 74-80° F; sg 1.023-1.025; pH 8.1-8.4; dKH 8-12

Тази гъба изсква хранене с фитопланктон, при преместване в друг аквариум да се има в предвид, че излагане на въздух ще убие корала. Затова се твърди, че този корал е труден. Осветлението също трябва да e ниско.

tishovsx

Много въпроси има към Чингхай относно аквариума му, бих казал доста и от различни хора и държави. Та на въпроса - защо точно от три части е направил акваскейпа, той казва, че бил вдъхновен от свой приятел от Банкок , Sanjay Joshi's
Това е неговия аквариум.

В следващите си постове, обяснява как е тръгнал с картинки и обяснения към тях , всъщност вие ги знаете, в рив централата са много страниците и имаше въпроси как е направил всичко, накратко е пуснал двайсетина снимки...

Една от тях

tishovsx

Някаква гад, е добавил жълтия.
Spiral Sea Fan

...да му имам проблемите и музика си слуша човека.

Ей го бре..жив е.

-----------------------------------------------------------------------

До тук с веселата част, в понеделник е избухнал oodinium, в резервара загубил е черния танк, и доста риби. Справил се е  болеста относително бързо. Грешката му е, че не е спазил карантинния период . Рибите са му от стария аквариум...

Oodinium e микроскопичен dinoflagellate паразит, подобно на ICH. Не се лекува, или поне така се твърди. Жалко и на големите може да се случи...

Similar topics (3)

21342

Отговори: 44
Прегледи: 21972

26839

Отговори: 36
Прегледи: 23033

22170

Отговори: 31
Прегледи: 26881