• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Кои са най-добрите пасажни рибки?

Започната от vancho, 26.10.2009 11:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vancho

Мисля да се взема някакъв вид пасажни рибки
аквариума е 170 литра и вътре има 4 по-големи рибки - 2 трихогастера на по година и половина и 2 бели цихлиди около 8-9 см дълги .
ътябват ми някакви по -ефтини пасажни рибки и по-известни , така че да ги има в Пазарджик. Важното е да стоят заедно . Мисля  или 5-6 неона  или клиновидни расбори , кардиналите са ми много безцветни ,  В магазина има някакви серпи които са готини и тернециите също ми харесват но незнам дали ще стоят в група.  :-)

yanki1

Расборките са по добрият избор, но вземи си по-голям пасаж...поне 20 бр.(дори и повечко), при положение, че основните ти риби ще останат само тези, които си посочил.
Неоните обичат да се "пилеят" по целият аквариум и  винаги изглеждат малко. :-D
526 литра

vancho

точно за това питам , понеже не съм гледал пасажни рибки  , но от снимките съм виждал че неоните си се разпиляват малко . предполагам тернециите и серпите  не са толкова сплотени , ако някой има или е имал да каже де  :-)

yanki1

Имам фантоми ...разпилени са, тернециите също.
Серпи съм нямал и немога да кажа, но мисля, че са подобно на фантомите

526 литра

Raven

Клиновидната разбора прави страхотно карисв пасаж- просто почти винаги са "на поза".

Виж топ 27 на АДА- половината кавариуми са с клиновидни.

Моите са сами в аквариум, няма какво да ги плаши или стресира , и въпреки това не се пръскат и си стоят в една много хубава изтеглено ромбовидна конфигурация.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

denbosch

Поне моите серпи бяха разпилени из целия аквариум,но бяха само пет,така,че може би не съм точен критерий.Иначе родостомусите ми се държат добре в група.

HaIr4o

някой някакви наблюдения има ли върху поведението на микрораспбората и боелките?

vancho

значи ще са разбори , В Пазарджик са по 2 лева и 50 стотинки . при вас по колко са? :duvar:

Raven

По левче на едро ги взех клиновидните от пазара- цена за 30 бройки, но преди две години.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

jojo

Цитат на: vancho - 26.10.2009 23:59
значи ще са разбори , В Пазарджик са по 2 лева и 50 стотинки . при вас по колко са? :duvar:

Разбори имаше в магазина под "блока на артистите". 1.50 лв бройката.
АЛБУМ

Оскар Уайлд: "...спорят само безнадежните кретени".

vancho

честно казано незнам кой е блока на артистите , но утре ще обиколя четерите магазина за рибоци в пазарджик които знам,
дано този за който говориш да е срещу  училище Климент Охридски

NO CARRIER

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

vancho

аз вече го намерих , там имаше 1 разбора за 2.50 лв, отидох зад съда - вчера имаше 3 сега 2 за по 2 лв , еми взех ги пък и 4 по 1.5 лв сомчета коридорас си купих

Зад съда имаше вишнев сом пак по 1.5 лв  - някой гледа ли такива ?  те не стават ли за стадо

BOJO

Колега какви са ти белите цихлиди по 8-9 см?
Питам за да не се окаже че си закупил малко по-скъпа храна за цихлидите :)

niki_one

:-)
фиши фишиии