• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.08.2025 21:54

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на Георги-gecatax препоръки за №2

Започната от gecatax, 23.09.2009 23:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gecatax

Цитат на: panchopan - 19.10.2009 19:44
Май е "комбо" - нишковидни със циано :-)
незнам някакви нишки са наистина около 0,5см. може и по-малко и са по целя грунд само в предната част и по стъклата.По стъклата ги махам лесно а от грунда се опитвам да ги махам, ама най-добре да ги няма  :-D

-250л.

NO CARRIER

И ти си избързал с торенето. Спирай го веднага. Правиш системата смяна на 30% през ден-два и глад мори добитъка.  *CRAZY*
Рога и синьо-зелени са, да. Намали светенето на 6 часа. Синьо-зелените май планорбисите или меланиите ги ядат, но искат сериозен глад.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

bigbeer

Синьо-зелените се махат много лесно (понякога?!) наскоро с макропен, на 300 литра аквариум сложих 5 хапчета по 400 млг и след три дни направо не успях да го позная. Интересното в случея, че това се получи на един комшия с аквариума, в моят преди няколко месеца не успях да си преборя тези бактерии нито с макропен нито с успамокс.  *dontknow* Антибиотикът нема да навреди нито на китките нито на рибетата, ампулариите обаче не го понасят много и се изнасят от водата (при мен) :)

gecatax

Цитат на: bigbeer - 19.10.2009 22:16
Синьо-зелените се махат много лесно (понякога?!) наскоро с макропен, на 300 литра аквариум сложих 5 хапчета по 400 млг и след три дни направо не успях да го позная. Интересното в случея, че това се получи на един комшия с аквариума, в моят преди няколко месеца не успях да си преборя тези бактерии нито с макропен нито с успамокс.  *dontknow* Антибиотикът нема да навреди нито на китките нито на рибетата, ампулариите обаче не го понасят много и се изнасят от водата (при мен) :)
А този антибиотик с рецепта ли е че да знам дали да си взема.Абе защо се казват синьо-зелени като за синьо не виждам  :-|

-250л.

gecatax

От днес започвам смени на водата по 50л. през ден, осветление на 6 часа, ако трябва да намаля още защото 300W си е много?
С източването на водата махам механично водораслите даже изкарах и някое коренче глосо  :-D
Ако не се оправи до седмица ще се купува Макропен.
Поздрави!

-250л.

Рангел

Цитат на: gecatax - 22.10.2009 20:05
От днес започвам смени на водата по 50л. през ден, осветление на 6 часа, ако трябва да намаля още защото 300W си е много?
С източването на водата махам механично водораслите даже изкарах и някое коренче глосо  :-D
Ако не се оправи до седмица ще се купува Макропен.
Поздрави!

колкото повече л..на слагаш вътре в началото толкова ще става по зле
правил съм твоята грешка знам какво е
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi42.tinypic.com%2F35m0ay8.jpg&hash=4ca440dd198a2be714f4334a2c56e6d1378e0ca6

Raven

С наредба на МЗО от известно време антибиотиците са с рецепта, на мен ми се направиха на интересни в една две аптеки , но на жена ми дадоха без рецепта от раз.
Макропена е разфасовка 400 мг. и струва към 7 лв. за две опаковки по 8 таблетки.

На 200 чисто вода слагам по 3 таблетки вечер след угасване на осветлението , 5 дни подред.
Хвърлям таблетките директно върху префилтъра на входа на канистъра, след като се разтворят от тях остават едни бели парцали които залепват по префилтъра и после си ги пера след края на операцията.

През влеме на третирането не сменям вода, не торя, не спирам СО2, храня си рибите.Около ден два след края на третирането сменям около 50% от водата, пера префилтъра и ако му е дошло времето презапускам канистъра, но обикновенно не си давам труда.
Смята се че антибиотика избива всички бактерии в канистъра и трябва да се презапусне.

От тази вечер ще започна операция Блу-грийн сторм и ще снимам по дни един особено обрасъл със синьозелени корен с мъх- да видим как се разпадат в течение на времето.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

gecatax

Цитат на: Raven - 23.10.2009 12:45
С наредба на МЗО от известно време антибиотиците са с рецепта, на мен ми се направиха на интересни в една две аптеки , но на жена ми дадоха без рецепта от раз.
Макропена е разфасовка 400 мг. и струва към 7 лв. за две опаковки по 8 таблетки.

На 200 чисто вода слагам по 3 таблетки вечер след угасване на осветлението , 5 дни подред.
Хвърлям таблетките директно върху префилтъра на входа на канистъра, след като се разтворят от тях остават едни бели парцали които залепват по префилтъра и после си ги пера след края на операцията.

През влеме на третирането не сменям вода, не торя, не спирам СО2, храня си рибите.Около ден два след края на третирането сменям около 50% от водата, пера префилтъра и ако му е дошло времето презапускам канистъра, но обикновенно не си давам труда.
Смята се че антибиотика избива всички бактерии в канистъра и трябва да се презапусне.

От тази вечер ще започна операция Блу-грийн сторм и ще снимам по дни един особено обрасъл със синьозелени корен с мъх- да видим как се разпадат в течение на времето.
Това е добре дано да ти помогне Блу-грийн сторм.
Аз откакто намалих осветлението и сменям водата се разпространяват по малко ще видим, махам ги механично с маркуча докато сменям и така.

-250л.

bigbeer

Цитат на: gecatax - 23.10.2009 16:26
Това е добре дано да ти помогне Блу-грийн сторм.
Аз откакто намалих осветлението и сменям водата се разпространяват по малко ще видим, махам ги механично с маркуча докато сменям и така.

А пробва ли с макропен?

gecatax

Цитат на: bigbeer - 23.10.2009 17:09
А пробва ли с макропен?
Не но мисля да пробвам ако до неделя няма признаци, ще пробвам от село да си го взема там няма рецепти и такива разни.

-250л.

gecatax

Цитат на: gecatax - 23.10.2009 19:59
Не но мисля да пробвам ако до неделя няма признаци, ще пробвам от село да си го взема там няма рецепти и такива разни.

Така слагах 5 дена подред по 3 хапчета на аквариума както каза Raven Ефекта е много голям но пак има.Въпроса ми е :
(имам тест на sera - от лентичките и изобщо не ми реагира на NO3 заради което може би се появяват циано бактериите.
Търсих на 2-3 места в Бургас ама неможах да намеря калиев нитрат ще продължа да търся) колко тябва да направя нитратите 25-30?
Колко часа да светя сега?
Поздрави!

-250л.

gecatax

В момента ми се люпи хайвер от скалариите в общия аквариум да оставя ли хайвера там или да го местя в др. аквариум 15л.(25/25/25см.) и там да се излюпят.На рибите им е за пръв път а не си го изядаха  *BRAVO*
Поздрави!

-250л.

gecatax

Ето снимки след разместването но са с телефона и не са кой знае какво.

http://picbg.net/u/26669/31812/393452.jpg
http://picbg.net/u/26669/31812/393451.jpg

глосостигма-та не тръгна при мен заради твърдата вода в Бургас (ена от най-твърдите в България)
но си взех Sagittaria subulata от колега и сега е супер само да пораснат растенията за заден план.
Мисля в десният ъгъл да сложа малко Cryptocoryne affinis дали ще стане добре?
Поздрави!

-250л.

ssg

Браво,много ми харесва,ако успее да се сгъсти и сагитарията ще стане приказка.За криптокорината незнам,да каже някой по-опитен колега. *DRINK*

gecatax

Цитат на: ssg - 20.01.2010 23:02
Браво,много ми харесва,ако успее да се сгъсти и сагитарията ще стане приказка.За криптокорината незнам,да каже някой по-опитен колега. *DRINK*
Ще се сгъсти и тези на заден план ще пораснат!
Поздрави!

-250л.