• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 01:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за бутилка за CO2

Започната от kvostaaa, 05.10.2009 17:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kvostaaa

Искам да попитам дали някой знае дали някаде в Пловдив тестват бутилки за со2 дали са годни за пълнене.Другият ми въпрос е съответно знае ли някой някъде кадето ги пълнят и последно дали мога някъде да си намеря иглен винтил(може и в София за винтила,ама да е сигурна информацията ,че там продават,че ще разкрвам един приятел и да не ме псува)?Ако може някаква актуална информация от някои който скоро е тествал или пълнил ще съм му много благодарен *privet*.Търсих в търсачката,търсих в гооглето и нищо .Днес цял ден обикалям,в представителството на Камоззи тук в Пловдив ми казаха че такива винтили нямали *dontknow*,бях и до фирма АРДА  МТ. (офисът и вече не е на ул.София 66 б ,а на Константин Величкоф 1)там ми показаха някакви вентили които не ми приличаха на иглен винтил,които струваха 45 лв =-O,после бях и до Техноком.ко. на ул. Найчо Цаноф 4 ама там такава фирма нямаше :buff:.Ако някой може да ми помогне с актуална информация ще съм му изключително благодарен *bg*
Ако някой те обиди, СПРИ, преброй до10 и след това пречукай гадното копеле!
,

jojo

05.10.2009 19:11 #1 Last Edit: 05.10.2009 22:13 by jojo
Иглен винтил има в Пазарджик, на околовръстното има един магазин: "Електроспециал" се казва- 12лв струва - CAMOZZI
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi33.tinypic.com%2Fvo7pls.jpg&hash=66b7e4fa3bdc80617ab049ad1f50ac8f778053e3
Бутилки пълнят на друго място, но не знам дали тестват. Сигурно го правят, защото последният път, когато ходих цялото хале беше пълно с пожарогасители с СО2 и им лепеха лепенки, че са годни.
Ако идваш от Пловдив, преди да влезеш в Пазарджик в дясно има сервиз на Рено, веднага зад/след него е мястото.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.d256h.com%2Faquaristic%2Fimage025.gif&hash=d89e53039c2c437552e4503b958195480aaad7fbАЛБУМ

Оскар Уайлд: "...спорят само безнадежните кретени".
Питието определя съзнанието...

Raven

В магазина на Камоци в София го има този вентил- струва 12 лв.
Купих си го преди по малко от месец.

ул. цар Самуил 41 е адреса.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

kvostaaa

Много съм ви благодарен за отговорите *privet* *YAHOO*
п.с.Искам само да помоля jojo или някои от Пазарджик,ако някой ден има път към това място където пълнят ботилки да попита дали ги тестват  и колко струва,аз не бързам за ботилката и ако наистина тестват бих се разходил до Пазарджик и ще почерпя *thanks *THUMBS UP*
,

Vankata

Днес си вземах бутилка цо2 и исках да попитам трябва ли крана на бутилката да е равит напълно или само съвсем малко  :-)

Raven

Цитат на: Vankata - 12.10.2009 22:13
Днес си вземах бутилка цо2 и исках да попитам трябва ли крана на бутилката да е равит напълно или само съвсем малко  :-)

Взел си си пълна бутилка СО2 заедно със цялата система и питаш колко  да отвориш крана на бутилката към редуцир вентила?

Ако това е въпросът- отговора е- няма значение.
Колкото и да го отвориш той си вкарва 50 атмосвери към редуцир вентила.Дори и съвсем малко да го отвориш той веднага си покачва максималното налягане в редуцир вентила.

Vankata

да това ми беше въпроса  :-) най накрая се сдобих с бутилка и сега да видим растенията  *CRAZY*

Raven

В началото е добре да подаваш малко по умерено- примерно 1 балонче на секунда.

След това в течение на два три дни ги увеличавай докъто стигнеш до необходимото насищане.
Добре е да направиш кръстосаното рН-КН замерване и да следиш по таблицата колко ти е СО2.

Това плавно покачване се прави за да няма рязко падане на рН което може да е опасно за рибите.

Joro Vn

За подаването и дозирането на СО2 наистина няма значение колко ще отвориш вентила- количеството на газа е нищожно и полуотворен вентил няма да да пречи на потока. Някои модели вентили обаче изискват да се отворят докрай, до упор, при междинно положение може да пропускат газ от т.н. салников възел. Провери дали не се получава и при теб подобна ситуация- най-лесно става, като този възел го намажеш с вода, в която има някакъв миеш домакински препарат. Ако започнат да се образуват балончета, налице е пропуск.  Има и специални спрейове за целта, но да не задълбаваме за сега. Салниковия възел е мястото, където излиза стержена /"стъблото"/ на въртока. Не е зле след пълния първоначален монтаж на цялата система по подобен начин да провериш и всички останали съединения.

Vankata

Всичко беше тествано (със сапунена вода) няма изпускане крана е отворен напълно и засега нямам проблеми  :-)

kvostaaa

Да споделя с колегите който се интересувт :-).След един месец обикаляне из Пловдив най-накрая се здобих със системата за Со2  *YAHOO* .Игленият винтил ми го купи един приятел от София- 18 лв,от магазина на Камоци (Намира се на ул. Цар Самуил 116)странното беше че в София имаха,а тук в Пловдив в магазина на Камоци не бяха и чували за такъв винтил.Редуцир вентилът го купих от фирма Редко(адресът и е Пловдив, ул. Янко Сакъзов 34 А )струваше 69лв бутилката си я имах.Напълних я в село Ктуница (7км от Пловдив) в спиртната фабрика там ги пълнят и тестват бутилки за Со2 , пълненето на 5кг бутилка струваше 4,20лв.Еми това е надявам се да бъда полезан  *bg* !
,

technokom

Цитат на: kvostaaa - 27.10.2009 20:25
Да споделя с колегите който се интересувт :-).След един месец обикаляне из Пловдив най-накрая се здобих със системата за Со2  *YAHOO* .Игленият винтил ми го купи един приятел от София- 18 лв,от магазина на Камоци (Намира се на ул. Цар Самуил 116)странното беше че в София имаха,а тук в Пловдив в магазина на Камоци не бяха и чували за такъв винтил.Редуцир вентилът го купих от фирма Редко(адресът и е Пловдив, ул. Янко Сакъзов 34 А )струваше 69лв бутилката си я имах.Напълних я в село Ктуница (7км от Пловдив) в спиртната фабрика там ги пълнят и тестват бутилки за Со2 , пълненето на 5кг бутилка струваше 4,20лв.Еми това е надявам се да бъда полезан  *bg* !

Здравейте,
Попаднах на форума и бих искал да кажа, че ТехноКом Ко съществува като фирма, но от една година не се помещава на "Найчо Цанов" 4. Новият адрес е Васил Левски 214. Както разбирам сте си намерили иглен вентил /още познат като дросел/, но е хубаво да знаете, че и при нас може да намерите такъв. При необходимост от информация може да отправяте въпроси на фирмения ни email: info@technokom.bg
Пневматични и електро елементи за автоматизация и индустриална арматура. Шлаухи и фитинги.

Similar topics (5)

41929

Публикации: 19
Прегледи: 9730

26134

Публикации: 35
Прегледи: 15007

30808

Започната от bat joro

Публикации: 4
Прегледи: 2852

5305