• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.07.2025 17:27

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на аматьор

Започната от Ribara90, 27.08.2009 11:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kdravia

Аз имам 30-40 рибки в302литра аквариум.прави си сметка. *CRAZY*
Докато има шарани,ще има и рибари!

kapacitet

10.09.2009 19:40 #31 Last Edit: 10.09.2009 21:55 by NO CARRIER
ЦитатАз имам 30-40 рибки в302литра аквариум.прави си сметка.
Бегай под терасата на Рибара и си събери още. Само внимавай да не метне и аквариума.  *ROFL*

Ribara90

Цитат на: kdravia - 10.09.2009 19:33
Аз имам 30-40 рибки в302литра аквариум.прави си сметка. *CRAZY*

Да,но какви...Мен гупите и хелерите са ми много малки..Да не говориме за сомчетата и молинезииките

Divane

Лично аз на теб съвети повече няма да давам..за нищо.

Tiro

Виж, сега те може и да са малки, но е важно колко ще пораснат. Да кажем, че хелера няма да стане 12см, а 10см и ако използваме правило 1см рибка на литър това прави 4,5 хелера. Сега ще ти обясня и по друг начин ако не ти изнася първия: ти можеш ли да живееш с още трима в помещение метър на два? или ще кажеш "гарсионерата е голяма" - ама ако вътре живееят 10 човека? Това е за броя на рибите и размера на аквариума, но има и друго искаш 2 неонки и т.н. тебе да те изолират сам в един апартамент как ще се чустваш? има животни които предпочитат да живеят сами, има такива които обичат по двойки има социални които обичат големи групи и т.н.
много дълго стана - едва ли ще го прочетеш, но да  довърша с изводите: във всички горепосочени ситуации ще живееш и няма да умреш (стига да има храна и въздух), но дали ще ти е добре е въпроса. Когато се чустваш добре и се храниш си здрав а иначе колкото и да ти е качествена храната не се чустваш добре  и си предразположен към болести.
*thanks , че го прочете цялото.
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

valnata

Рибите са много за тези литри. И когато започнат да раждат тези гупи,хелери, плати, и молинезии какво смяташ да правиш? Дори и да не ги отделяш, ако има укрития все някои малки оцеляват и ще стане още по-зле положението. Гледал съм от изброените живородки в 40 литра и толкова се беше напълнил аквариума, че нямаше как да плуват рибите направо се блъскаха една в друга. И моя съвет е да намалиш бройката, защото ще започнат да измират рибите.

kapacitet

Ribara90, спокойно бате, взел си просто малко повечко рибки. Нищо лошо не е станало. Поогледай се сега за още едно филтърче, набучкай още няколко растения и си сменяй редовно водата. Пък като видиш, че става много зле положението, ще подариш на някого част от тях и готова работата.  :coffee:

BOJO

Цитат на: Ribara90 - 31.08.2009 12:50
Какви и колко рибки да сложа ...Що мълчите не мога да разбера...Минаха 8 дни вече от насаждането всичко е свежо и водата е доста бистра................

Що питаш като не вдяваш или само лаф да става ?

Вземи бодни и една пираня вътре за цвят  ]:->

Ribara90

Засега няма да махам нищо...като пораснат ще му мисля...А и съм виждал къде къде по пълни аквариуми в които буквално рибките се блъксат една в друга...при мен нещата не са така..А този който даде примера с човека не мисля,че е удачен...Хората не са риби,не се продават!!!докато тези животинки са свикнали на този тормоз в малките препълнвени  аквариуми по магазините..А и се замисли дали преди да ги хванат за продан са били затворени в стъклена кутия или са били свободни на в доста хиляди кубици вода...Като станат големи ще ги продам или ще сложа част в друг аквариум и така....

marinko7

Тези твои рабирания според мен са далеч от разбиранията на повечето хора относно акваристиката.Най доброто нещо което можеш да направиш във случая е да идеш до най близкият зоомагазин и да подариш всичко безвъзмездно.И най- важното смени си хобито докато е рано.
"КАРАШ ЛИ БЪРЗО,ЩЕ ТЕ НОСЯТ БАВНО"

bicho1976

*spam Досега само едно не ми стана ясно в тази тема,ти съвет ли искаше или внимане.Върни се отначалото на темата и я прочети без да прескачаш съветите на колегите.Тук работата стана''Пей ли си Пенкеле,кой ли те слуша''.Аквариъмът е твой,слагаш каквото искаш,донякъде се съгласявам с теб че тези рибки не са в естествените условия на живот.Но повечето от нас компенсираме това с огромни грижи и любов към тези същества.Стремим се да им създадем максимално близки условия на живот до естествените.Но на теб щом така ти харесва,няма проблем.Спри поне да пускаш безсмислени теми!!!

Ribara90

11.09.2009 22:32 #41 Last Edit: 11.09.2009 23:30 by Ribara90
И коя тема е безмислена тази ли...Но мисля да спрем до тук,стига сме се карали..Това е хоби,а не война.Засега аквариума ще остане така...

миа

Хм,все пак рибките са животинки,не "оборудване".Аквариума може да се засели с риби,но и това е относително.А и за едно щастливо семейство не е нужна голяма къща,даже малката ги сплотява.Все пак би било добре всеки да си има стая,но като е купен апартаментът няма да го връщаме я!Рибките при добри грижи и хигиена могат да живеят отлично в този аквариум,така че не се ядосвайте толкова на мненията,че трябва по-голям аквариум.Не отричам,че е така,но криво-ляво всичко ще се оправи.Пускайте филтъра на макс и боцнете някое непретенциозно растенийце.Не се отказвайте от това,което ви носи удоволствие,но и направете така,че и на рибките да им носи удоволствие живота в аквариума.

Ribara90

Дал съм снимки в другата тема да не се повтаряме  *thanks

elblanko

Пред мен винаги е стоял екзистенциалният въпрос. Кое поведение е по неудачно, да даваш съвети без да ти ги искат, или да искаш съвети и да не ги изпълняваш в последствие?
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Similar topics (5)

20712

Започната от trupai

Публикации: 7
Прегледи: 3258

39940

Започната от batefaio

Публикации: 5
Прегледи: 2663

55475

Започната от zipich

Публикации: 6