• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Какъв нагревател да си взема ?

Започната от UfotO, 07.09.2009 21:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

UfotO

Здравейте. Тук доста захладня и започнах да се замислям какъв нагревател ми трябва за аквариума който пуснах скоро. Аквариума е 200л с вътрешен филтър. Колко мощен нагревател ми трябва и колко горе-доло струва един можете ли да ми кажете ? И ако може да е с реле та сам да си поддържа температура да не ги свари понеже по цял ден не съм вкъщи. Благодаря предварително :)

valnata

Аз си вземах на Sera 250 вата с 5 години гаранция. Дават го за аквариум до 350 литра и работи перфектно. Не рискувай с китайските боклуци.Бях си вземал на Атман 200 вата и работи точно един ден. Цената на Sera е 40 лева и 20 стотинки. Аквариума ми е 220 литра. :-) За този аквариум може да си вземеш и по- малък нагревател, но разликата в цената е 5 лева и ако след време си вземеш по-голям 350 - 400 литров аквариум, ще си поплзваш спокойно този нагревател. :-) Има си реле, и просто е перфектен. *DRINK*

UfotO

Благодаря ти много :)  Бях останал с впечатление , че са доста по-скъпи. Но 40 лева е приемливо - ще се разходя до магазина на дискус тая събота :)

Alexfield

Всъщност зависи каква температурна разлика ще поддържаш:
Стаята: 22° / Аквариума: 25°
На опаковките на нагревателите има таблица: колко вата / за колко литра / каква температурна разлика поддържа
Има смисъл да си вземеш и по-мощен от минимума. Задължително е да е с термореле.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

meshov

Здравей,
аз имам Сера 100W на 80л аквариум, и китайски 50W на 50литров и от двата съм доволен, и двата са с реле, като ги имам повече от година.
Според мен няма особено значение всичко си е до късмет. Купувал съм на познати китайски никой не ми се е оплакал че му е изгорял или не му върши работа.

Петко
In normal times, evil would be fought with good. But in times like these, well, it should be fought by another kind of evil.

Similar topics (5)

36945

Отговори: 5
Прегледи: 6387

1516

Отговори: 22
Прегледи: 18715

35176

Отговори: 2
Прегледи: 5999

30586

Отговори: 3