• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 20:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

големи ХИЩНИЦИ

Започната от niki_one, 04.09.2009 15:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niki_one

то не пише на бг тук кво да чета нзм кой ми е давал такав линк дося не ми е даван който ти ми даде ся
:-)
фиши фишиии

zmeq

niki_one

Май ти си повече.Това се пише разделено кадето си го написал.
фиши фишиии

Gioko

Niki_one, имаше една тема в картинки "Some of my PREDATORS... " на Aquasaur. На предната страница са ти посочили хората линк към нея. Прочети я, виж добре хищниците вътре и сам прецени дали можеш да се грижиш за тях. Че догодина и да ги подаряваш, няма кой да ти ги вземе. Освен ако човека има басейн за хищници.

Ако толкова много държиш на риби с хищен нрав, насочи се към едрите американски цихлиди. Гледам някой ти е дал за пример астронотусите. Те са доста миролюбиви. Обърни внимание на cichlasoma citrinellum. От личен опит ти казвам, че са много проклети. Когато хвърлиха хайвер, в аквариума настана бойно поле. Трябваше лично да ги озаптявам, да поставям прегради, да им взимам хайвера. Иначе лошо. Стават големи до 35см - достатъчно добра големина (при мен мъжкия е 26см в момента). Може да си вземеш и "ягуари", "red terror", "green terror" .... Има избор. Не са брутални хищници, но имат интересно поведение.

Помисли си добре какви хищници можеш да си позволиш да гледаш. Защото за еднометрова риба ти трябва 7-8-10 000 литров аквариум, за да се чувства добре. Иначе ще се разположи в аквариумчето и само ще чака да пуснеш ядене.

Поздрави,
Георги

П.С. Обърни внимание на правописа и ходи по-често в часовете по български език и литература!
Citius, Altius, Fortius ...

niki_one

Благодаря ти!
На 22 години съм и имам отдавна компютър, но винаги досега съм писал на Латиница и ми е много трудно да спазвам правилно буквите, освен това пиша по 500 символа на минута, смисъл много бързо и немога непрекъснато да се връщам и да поправям грешките си.На ръка ми е лесно но тук е станало грешен навик.Ще се опитам да пиша повече на Български и да спазвам правилата и пунктоациата, знаци и тн. дано се получи нещо надявам се ме разбирате и не ме тормозите повече за грешки, влагам старание до колкото е възможно.
фиши фишиии

NO CARRIER

Шапка ти свалям за откровението и желанието.  *privet*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.