• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 19:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

................

Започната от niki033, 04.06.2005 11:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niky

Цитат на: "Stas"

Аз съм работодател и като такъв съм много ядосан на липсата на безработица - ами я някой да ми каже дали знае колко изкарва една чистачка на месец?

Това, че си работодател е чудесно.
Но нещо не разбрах как да разбирам ето тези две изречения?! upset

Stas

Брадата е като по учебник!

Stas

Ами като така: липсата на работа кара хората да се стараят повече, за да не си загубят работата. Когато има дефицит на работна ръка всеки си мисли, че е незаменим и за съжаление нещата наистина клонят натам. Това пък съсипва качеството на работната ръка и вдига цената й. Което води до загуба на клиенти и срив на бизнеса.

За чистачките ще кажа: една свестна жена със нискоквалифициран, но СЪВЕСТЕН труд спокойно може да си докарва около 600 лева на месец при заетост около 6 часа на ден. Нищо лошо. Просто искам да кажа, че не е трудно, когато човек работи съвестно да печели достатъчно.

Ники, разбра ли ме?  :)

NO CARRIER

Ебаси, Стасе, вземи ме за чистачка, моля те! Обещавам, че ще си върша много съвестно работата! Аз като админ си докарвам същите пари, при многократно по-големи разправии и главоболия. Виж, работното ми време е горе-долу същото.  :angel
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

etg

ЦитатАз съм човек, който държи на точността. Поради това такива неща ме дразнят. А и ми омръзнаха приказките за скапаната държава. На държавата нищо и няма - напротив, много си е добра. Има, наистина две забележки към управлението на държавата - здравеопазване и съдебна система. За всичко останало сме си виновни сами - нима държавата ни е виновна, че сме мърляви и мързеливи?

offtopic  Тук съм 100% съгласен с теб. Държавата е нещо абстрактно, не можеш да я пипнеш. Какъвто народа, такава е и държавата, такива са и управниците.
Обаче понеже спомена , че си работодател(аз не знам какъв точно, надявам се готин), но моята приятелка беше шивачка допреди 1,5 год. и за да не пълня темата с глупости, ако не си гледал по телевизията или чел по вестниците за робовладелското отношение на такива субекти мога да ти пиша на ЛС. Не за друго , а понеже си перфекционист.
Едно от правата на работодателя е наблюдавайки работния процес е да налага санкции или поощрения при нужда, а на зоопарка както споменах работодателя е или държавата или общината , порочен кръг нали? :wink:
Така по пътя на логиката излиза , че държавата, тоест народа е виновен, тоест аз и ти сме виновни за брадата. Това в кръга на шегата , ама има и доза истина.

Та колко получава една чистачка? Ела да видиш в мойта фирма(в смисъл на шефовете, където работя) дали чистачката не чисти, ама ако не чисти просто си отива .
:lol:
Нищо лично , но проблема е много по-сериозен от една брада, а и нея и бистрихме три пъти за една година и то се една и съща снимка.

etg

ЦитатЗа чистачките ще кажа: една свестна жена със нискоквалифициран, но СЪВЕСТЕН труд спокойно може да си докарва около 600 лева на месец при заетост около 6 часа на ден. Нищо лошо. Просто искам да кажа, че не е трудно, когато човек работи съвестно да печели достатъчно.
Не бях видял този отговор.
Да нямаш завод за микрочипове случайно. При тая средна заплата за страната , чистачка да взима 600лв. звучи доста добре. :shock:

tishovsx

@etg

Ами още по лошо като сме я бистрили тая скапана брада, три пъти за една година...ама тя си седи на сайта, ми да се махне... :P Ама админа на сайта не му пука, а и на хората в зоопарка също, аре да закриваме темата, че ще се изпокараме а не е това целта... :wink:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

niky

Попитах, за да не стане грешка. Явно правилно съм те разбрал.

Само че....аз не съм работодател, но смятам, че работя съвестно.
Освен това върша специфична работа, и нямам никакво намерение да я върша за чест и слава.

Ако му изнася на работодателя...чудесно. Ако не...много му здраве.
Според мен това е правилният подход.

Господаря винаги се стиска, обаче крайно време е всеки да си иска това, което заслужава.
Хайде да не зачекваме и темата за мениджърството, за очакванията, как да предвидиш очакванията и да прекараш работника.

Но това няма нищо общо с зоологиеската де.
Просто ме подразни с тия изказвания за работодателите, и как той разбираш ли ми подарил заплата едва ли не.!?!!!?!

Георги

@stas
Няма начин да не вметна тук едно мнение за чистачките. Голямо изхвърляне стана с тези 600 лв и тия 6 часа работа. Мога да ти кажа, че няма такова нещо!! За да съм съвсем точен ще кажа - от 8 сутринта до 12 вечерта на две места - държавна фирма и кенеф на средно голяма кръчма - изкарва се по-малко отколкото цигането в същата тази кръчма успява да изпроси!!

Хем съвестно - с което си докарваш болести на ставите и бронхопневмония от постоянното мъкнене на студена вода...

Айде стига, че може да им стане гадно на по гнусливите..

etg

@stas
Супер  offtopic
Понеже темата леко се изроди от лека забележка към зоопарка, към сериозни нападки към работодателите, искам само да кажа:
Уважавам всеки който е намерил начин да си изкарва честно парите и същевременно да дава прехрана на други хора.
Но тук в България да си съвестен не е достатъчно и ще ти дам пример . Аз съм от Своге и дълго време пътувах за работа тук в София с жп. Билетът беше 0,50 в джобчето на кондуктора реалния и 1,90 теоретичния.
Сега съм в София и пътувам много рядко в тази посока и винаги си купувам билет, та последния път си купих такъв билет и седнах в 1-ва класа щото нямаше места във 2. В моето купе имаше човек с билет от "0,50", познай на кого кондуктора направи забележка!??! Изводите за тебе.

:wink:

niki033

Много се отклонихме от темата,а :evil: !
Сега не става дума за безработицата,цените на билетите и др,и изобщо темата не беше за зоопарка!
Ники,заключи темата и я истрий.
tishovsx що ти беше да правиш тази забелешка,но аз съм си виновен-аз написах темата :ang

niki033

Някои да напише анкет : ващто мнение за зоопарка!

niki033

Някои да напише анкета : ващто мнение за зоопарка!

NikolaV

Цитат на: "niki033"Някои да напише анкет : ващто мнение за зоопарка!
И още една: "Вашето мнение за работодателте".
Майтап, Стасе. :P  :P  :P

niki033

Цитат на: "nikolav"И още една: "Вашето мнение за работодателте".
Майтап, Стасе. :P  :P  :P

И такава става(маитап) :lol: