• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 12:04

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Колко време отделяте на рибките си?

Започната от Divane, 04.08.2009 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пламката

Рекорда ми в блеене пред стъклото на някой от аквариумите ми е около час след това заспивам  *SORRY*  Особено в хола като се заположа на дивана или на фотьойла не свалям очи от големия,но сега гледам повече наното ,тъй като в големия останаха 2 рибри след като отделих неоните в наното  *privet*
Има ли желание има и начин :)

zapleska

половин - един час сутрин преди да се изстрелям за работа, а след работа зависи колко кофти е бил деня около час може и два три, двете нанота с бетата и скаридките са ми любимци мога да стоя да наблюдавам скаридите по няколко часа, бетата всяка събота и неделя ми прави компания на терасата докато пия кафе, даже котката вече ревнува и ходи им бута кутииките с храна по земята... :-[
Не се чудете, НЕГРАМОТНА съм m/

denbosch

Аз явно трябва да се засрамя - в зимния часови пояс отделях десетина минути сутрин и максимум половин час вечер/кой ще ми остави повече?/,обаче сега лятото,мале мила :-[ .... Поне два дни в седмицата рибите ми гладуват,понеже нямам време дори и да ги нахраня.Просто няма как да стане-сутрин като изляза от шест и вечер като се прибера към десет,кога да им отделя внимание,а и как като и в двата случая аквата е тъмна?! Дори на два пъти прескочих седмица без да сменям вода,което не беше ми се случвало.Ще изтърпят още месец-два/и рибите и растенията/,после пак ще дойде тяхното време.Лятото трябва да се използва максимално,докато се огледаш и е свършило :-(,есента,зимата и пролетта ще се реванширам.

skekivd

Колега да внимават с нивелирите и мастарите ,че ще има да дават не да взимат.Бих си разделил стаите със стена с дупка в нея,която да е изпълнена с аквариум.Гледката няма да се ограничава само с предното стъкло. *THUMBS UP*

ribarq_555

Запазете българското пишете на кирилица!

batvale

Колко време отделяте на рибките си? Става дума за съзерцание пред стъклото,не за нормалните грижи като смяна на вода,хранене и т.н.

Това ми звучи леко, като: "Абе аз не прекарвам ли прекалено много време пред аквариума си?!? Я да видя какво ще кажат другите."
Особено ако половинката /дали мъж или жена, не е от значение - никой не се кефи на идеята, че нещо или, още по-зле - някой, може да се появи от нейде си, и разбираш ли, да те измести леко от центъра на внимание, затова мъжете не се кефат на бебета  :-D/ ти го е намекнала вече три-четири пъти и постоянно чуваш: "Ейи, свърши ли с тая @#!?#@?...@#$ локва, та да ми обърнеш и на мен малко внимание!!!" и "Абе ти въобще слушаш ли к'во ти говора, кат' си пред тоя буркан?!?" в тези случай аквариума задължително се обижда с някакво нарицателно. Обаче прибирайки се след работа, забелязваш издайнически петна от почукване с пръстета /разбира се в средата/ по стъклото на аквариума и класиката - остатъци от Vipan по ръба на стъклото, а рибите ти се струват някак прекалено доволни и ...преяли, а пък направиш ли грешката някоя Събота да отидете заедно, до Подуенската гара, защото храната е на привършване или пък Калкана и Гонзо са вкарали два тона Криптокорини се почва едно "....Иййййййй виж я само тази Скаларийка, колко е красива, дай да СИ вземем една мъжка и една женска, АУУУ, колко ще са красиви и ще ....Йииииииии глей, глей тия змиорки са страшни лелейййййй, колко са грациозни и /между другото вече подпитва продавача "Колко струват?, а мъжка и женска ли са?.. а, те нали може да си имат бебета Скаларийки?, ОУУУ супер." .... и даа, тогава започваш да се питаш, абе аз не прекалвам ли много време пред тоя, моя аквариум...? :-D

При мене всичко е кокал. Жена ми е фен на аквариума и рибките /купих и две скаларии  *dontknow*/ котката също, биеме се кой да зяпа
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimages.adrianska.multiply.com%2Fimage%2F2%2Fphotos%2F8%2F600x600%2F17%2FIMG-1307.JPG%3Fet%3DN4XQW%252B4VRn7vrOlpik%252BxUg%26amp%3Bnmid%3D104591244&hash=72af21d3f15774e4839d76bdafb7772858bd9c98

BOJO

Цитат на: zapleska - 04.08.2009 20:18
.......бетата всяка събота и неделя ми прави компания на терасата докато пия кафе, даже котката вече ревнува и ходи им бута кутииките по земята... :-[

Ама бетата в кутиика ли живее ?  :coffee:

kamos

Като изключим кризата в неделя, когато им отделих около 12 часа, напоследък нямам време за аквариумите.
Не повече от 20 минути на ден.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

peti_cichlid

Когато съм вкъщи през свободното с ивреме обичам да ги наблюдавам с часове.Просто това ме успокоява и ме дарява с енергия *privet*

nenad66

Koga sum doma dosta cesto blenam vo akvariumite .toa me opusta i smiruva  :-)
svaleriste staro

Similar topics (5)

37957

Публикации: 11
Прегледи: 5487

18416

Започната от Ronaldo44

Публикации: 5
Прегледи: 10229

5805

Започната от puhcho

Публикации: 13