• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Относно гласуването за конкурса?

Започната от niky, 05.06.2005 08:44

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

niky

Гледам, страстите се разгоряха, а вчера почти се разпалиха :broil

Затова, май е време и аз да си кажа мнението.
Прегледах резултатите на хората, които са възмутени...
и какво:
Raven има една единствена двойка, една тройка и 33 шестици.
Знам, прав си, и аз малко бих се ядосал, че някой е дал двойка за моя аквариум, подреден с желание и вкус.
Но хора разни. И с разни помисли.
Така че, хайде да не правим трагедия, а.
Тоя конкурс е и твоя идея и всички трябва да са ти благодарни за което.
Не виждам какво толкова е станало.
Че нашия общ приятел 77 има 2 двойки. Пак от добри хора явно.
Живко няма двойка, но има тройка и 2 шестици по-малко.

Не виждам нищо толкова фатално, опорочено и от тоя сорт.
Ако наистина има пробив в системата (а не съм хакер или Бог на php), кажете, ще го оправяме.
Но гледайки резултатите, не виждам нищо такова.

Така че...да продължим напред.
:bg

P.S. AQUASAUR e прав. И на конкурса на цихлиди форума има единици, но там никой не вижда резултатите си до края.
Което явно трябва да направим и тук.

Raven

Ники прав си - трагедия няма,вчера реагирах малко рязко и без да помисля ,което принципно не е характерно за мене,тези с които си пиша тек от по отдавна знаят че никога не търся конфликт и не драматизирам излишно.
просто вчера се получи лоша комбинация от обстоятелсва за мен- видях двете двоики на Памен и Боби,паднахме от Хърватска а и лоша новина в личен план,абе накратко не можах да се преодолея :oops:

конкурса ще завърши така както е започнал,чух мненията на хората които уважавам,видях техните работи ,всички останали неприятни неща не са от значение в случая- те просто се случват.

така че от тук нататъка каквото и да става ще го смятам за нормално - все пак такива неща се случват навсякъде във всички конкурси със анонимно гласуване.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

niky

Ама верно много лошо паднахме.
Аз уж не се вживявам много в тия неща отдавна, ама като гледах по какъв балъшки начин ни нанизват 3 гола  :ang

А като си спомня как обикаляхме улиците 94 (и сина ми е роден 94!!!).

nemak

Мисля и аз да напиша нещо по темата с гласуването, въпреки че се бях зарекал да мълча по въпроса.
Та така:

Какво си мислите, че целят тези двойки?
Нали не си мислите, че някои от фаворитите в съответните категории печелят точки по този начин?

Единствената им цел е да скапят конкурса!!!!

И какво, всички дружно го позволявате, отдавайки им толкова голямо значение!

Малко ме притеснява фактът, че коментарите започнаха едва когато някои от участниците получиха персонални 2 - ки, те или техни близки!

Т.е. когато лично ни заболи, надигаме глас, но "маскирайки" го зад загриженост за "обективността на конкурса"????

Аз мисля, че съм един от първите получили 2-ки (за справка вижте първото мнение в моята анкета и датата), но си замълчах защото смятам, че всеки има право на собствено мнение, че дори и да е "целево" оценяване в края на краищата това си е проблем на гласуващия и мен не ме касае, и не би трябвало да опорочавам конкурса с коментари за  оценки поставени от други.

Толкова от мен по въпроса - смятам, че конкурсът е чудесен, че като при всички други конкурси си има своите проблеми, но това е нормално и се случва не само в България (каквито доста мнения имаше до тук).

Искам да благодаря на организаторите, че са си направили труда (аз не съм сигурен, че бих го направил) и че ни дадоха възможноста да се изявим!!!!!

Искам да благодаря на всички, които са дали обосновка на оценките си (не само в моята анкета) мисля, че именно това е най-ценното в конкурса и ни обогатява, дава нови идеи и развива в областта.

И на финала предлагам да игнорираме с мълчание оценките като цяло (коректни и некоректни) и да наблегнем на коментарите за участниците - което всъщност е смисалът на този конкурс.

Ако съм обидил някой, моля да бъда извинен.

P.S. Проздравления за всички, престрашили се да участват. Смятам че това е най-важното.

77

nemak искам да разсея съмненията ти че се обаждаме само когато лично ни заболи :wink: написах мнение когато видях написани двойки на 4-5 човека в раздела с холандски аквариуми :cry: трябваше да си мълча ли :?:

miTko

:) На мен лично ми липсва тройка в колекцията! Помогнете!  8) Така поне ще имам "дълга боя", щото иначе ни на "без коз" да ги взема ни на нищо... :?
Разни мои АКВАРИУМИ 

nemak

Рзбирате ли, единственият смисъл на тези "компрометирани оценки" е да ги коментираме и да се изнервяме.
Ако не им се обръща внимание смисълът им се губи.
Забележете, че колкото повече се коментират - толкова повече се появяват.
Единствената борба с подобен род изяви е игнорирането.
Поне така мисля аз.

AQUASAUR

Цитат на: miTko:) На мен лично ми липсва тройка в колекцията! Помогнете!  8) Така поне ще имам "дълга боя", щото иначе ни на "без коз" да ги взема ни на нищо... :?

:D   Ами ако някой ме открехне как точно става да гласуваш 2 пъти за един човек... :idea: ,
може и довечера да ти разделя 6-тицата на две 3-ки...:P  :lol:

abaro

Абе някои знаят, ама не ни казват  :censored
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Boby_

Take it easy и изобщо карайте по-полека със страстите.
Не видях някой да обвинява някого от конкурентите си дори косвено, освен това забелязвам, че в крайна сметка мненията клонят към консенсус, а именно конкурсът да се довърши в сегашния му вид и да не оставим на страсти и недоволства да ни развалят кефа.  :lol:
Затова хайде вече да затворим темата кой как и защо гласувал - щом някой има право да гласува, без да се обяснява и според както си иска, то няма пречка или нещо лошо в това да напраска двойки според разбиранията си. По-добре да охлаждаме вече шампанското и да чакаме края на конкурса.  :wink:

77

боби ...след тези писания немога да те позная :shock: какво те пречупи :?:

Boby_

Цитат на: 77боби ...след тези писания немога да те позная :shock: какво те пречупи :?:

Нищо не ме е пречупило, напротив - защитавам позицията, че това, че някой не харесва снимките ми и мен лично и ми е писал двойка, си е съвсем в реда на нещата.  :lol: Никой няма право да се взима толкова насериозно, че да не може да приеме негативно мнение за себе си.  :wink:
Много често напоследък взех да цитирам поговрки, но тази е на място: Не е луд този, който яде баницата, а онзи, който му я дава. Хората, напраскали двойките, са в правото си - дадена им е възможност да оценяват по скала от 2 до 6 и те го правят. Какво като са писали двойка на мен или рейвън? Могат, пишат - това е положението. :lol:
Направихме от мухата слон.

AQUASAUR

Абсолютно си прав :!:
Дано и другите да са го проумяли... :roll:  :!:

miTko

Цитат на: AQUASAURАбсолютно си прав :!:
Дано и другите да са го проумяли... :roll:  :!:
:) Естествено че сме го проумяли, ама сме си големи сеирджии по природа! :gigi
Разни мои АКВАРИУМИ