• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 21:06

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 2

Започната от Longanlon, 08.01.2007 23:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Black Adder

Цитат на: pe6o_hristov - 29.06.2009 17:54
Само да спомена на хората с моя проблем, а именно вирус
Това много помогна, вече е като нов, дори няма да преизсталирам за сега
Винаги първо човек трябва да се съмнява във вируса ;)

Но във случая с FaLLen`, 99.9% е памет.

FaLLen`

zapleska

тия се майтапят нещо .. https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.speedtest.net%2Fresult%2F511374156.png&hash=27af29dcb8583f3f792ab554222df5f0ec957a8c

едвам ми зарежда форума тука, не е възможно да ми е така скороста
някав друг начин да проверя, или предложение защо ми бави ....
Не се чудете, НЕГРАМОТНА съм m/

barabata

Отговора ти се крие в картинката - ISP-то ти е Inter-Bg.com от Пловдив .
Мериш скорост по кабела до сървър който е намира в Пловдив ( дето се вика си мериш пиринга).
Server : Plovdiv - разстояние по малко от 50 мили ....
А сега си избери сървър извън България (примерно Budapest) и тогава ще разбереш къде е истината.

Нали искате да мерите Интернета - мерете спрямо сървър извън БГ - другото е пиринг .
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

sliven

Колеги,казвайте:Проблем ли е,ако в долният десен ъгъл на монитора излиза,постоянно едно каре на което пише на Английски:Лоу Диск Спейс.....диск (С:)То фрии спейс....Трябва да имате в предвид,че съм тотален Китюк по Английска,Компютърна и Др.грамотности,за това Плийс:обяснявайте.......Какви стъпки да предприема или да не ми пука!??Имам и камера,която стои 1год. и не мога да инсталирам,защото книжката и опътването са на Английски и....!?? *bg*Боби
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

miTko

Проблем е, щом е опрял до там , да ти показва съобщение. Нямаш място на диска и уиндоуса няма къде да си пише служебните неща. В резултат ще ти се забави работата, щото оня се чуди кво да прави, къде да пише и как да архивира за да си направи място. :-D Разчисти си диска от нещата, които не ти трябват(програмите се деинсталират, документите се трият!) или си купи нов диск.
Разни мои АКВАРИУМИ 

NO CARRIER

Боби, натискаш старт бутона, после run или изпълни и там пишеш:
cleanmgr
После ОК или ентер.

Избираш диска, на който ти е инсталиран уиндоуса. След като порови и помисли малко, програмата се стартира и ти предлага какво да забършеш. Не слагай отметка на compress old files, останалото спокойно можеш да изтриеш.

Успех!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

barabata

Както са се изказали горе колегите рябва да се позабърше малко и да се освободи място.
Ако не се освобод имясто и Windows си работи със стандартните настройки ще се забави работата на компютъра.
Това се случва главно заради суап файла. Windows е предвиден да работи и със бързата рам памет и със бавния суап файл независимо колко много рам имате.
Допълнително в Дизайна на Windows е заложено и размера на суап файла да може да се изменя при необходимост. Зададени му са два размера - единия твърд (не може да е по-малко от еди си колко)  и тора по-голяма граница (при необходимост да се увеличава).
Когато свободното място на диска започва да намалява - Windows сигнализира за това и започва да отпуска място на новозаписаните файлове от тази разлика между най-голямото и твърдото. Това по принцип не е проблем за системата. Проблема идва от това че суап файла веднага заема местата на диска на файловете които междувременно се трият. И отпуска ново място за новите файлове отново.
При това в началото той е бил разположен на едно място по диска като голм файл. С течение на времето се разпокъсва по целия диск на малки парчета което намалява скоростта на четене над 10 пъти и съответно Windows се забавя много при работата си а ако диска е шумен се чува постоянно стържене (постоянното движение на главите от областта на четене на файла до каталога на диска за да прочете къде е следващото място на следващото парченце от информацията) Забавянето идва от това че ако за 2 милисекунди примерчно чете 1 клъстър информация то за да премести главите напред назад по диска да прочете къде се намира следващия клъстър му са необходими към 20 милисекунди - образно казано.

Опитно ефекта може да се провери при копиране от оптично усройство (примерно ЦД). Слага се един диска с множество файлове или пък 2 големи файла и се задава веднъж копирнае на половината файлове (или единия глям файл) и след това веднага втора задача копиране на други файлове (или друг голям файл). Ще се чуе постояното движение на окото и ще видите как главоломно ще се увеличи работата по изпълнението на задачите. Същото е и при харда , но скоросттите са съвсем други и не е чак толкова голямо забавянето.

Има начини за дефрагментиране на Суап файла , но естествено за това трябва търво да се освободи свободно място поне 3-пъти повече от необходимото и да се подреди и останалите данни по диска с дефрагментатор. При дефрагментиране на диска с windows-кия дефрагментатор се пипат само данните , но не и суап файла!
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

sliven

Колеги,Благодарско за информацията.Има възможност да стане човек и от мен! *privet* *bg*Боби
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

zorigigi

от вчера нямам кирилица и сега се налага да пиша с БГ.Някой може ли да каже на какво се дължи и как може да се оправи?

onyxman

Какъв ти е кирилизаторът. Ако е Flex Type той по някога забива. Опитай да рестартираш.

zorigigi

zapleska

имам малък въпрос с повишена трудност - има ли програма която ми позволява да си задавам произволна резолюция на монитора
конкретно проблема е че съм с дъно което има само pci slot, а видеокартата която имам налична е със старите agp, а вградената не потдържа разделителната способност на която може да ми работи монитора/1440х900/ и ефекта е супер разтегнати букви и едва чета, то с тия цветове скоро ще ослепея де... %)
Не се чудете, НЕГРАМОТНА съм m/

arman4o

Няма как да зададеш резолюция,която видео картата не поддържа.

пс. Не съм на 100% сигорен в казаното, но на 99 мога да кажа, че е така.

NO CARRIER

Заплеске, някоя от двете карти, които подарявам, не ти ли върши работа?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

36999

Публикации: 4
Прегледи: 3193

19342

Публикации: 25
Прегледи: 11394

35768

Публикации: 0
Прегледи: 1934

15522

Публикации: 4