• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

11.08.2025 16:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Новородените ми гупи

Започната от x_r_i_s_i_t_y_y_y, 01.06.2009 20:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niky

Aз пък не виждам къде е проблема?!
Как ще разбере детето че съществуват такива неща, без подобни статии.

x_r_i_s_i_t_y_y_y

А може ли да ги сложа в аквариума на другите само че вътре в родилката
Какво ми пука как другите ме наричат.
Какво ми пука как другите се обличат.
Аз съм си аз,а ти си ла*но с праз.

magutta

Колко бебока са? Да не им е тесничко? Колкото повече място имат, толкова по-бързо ще порастнат.

x_r_i_s_i_t_y_y_y

Десет са но татко не иска да ми купува още 1 аквариум понеже започнах от преди 2-3 седмици.

magutta

Честно казано, винаги съм била със самоделни родилки и не знам твоята колко е голяма, има ли циркулация на водата и т.н...  Нека по-запознатите да се изкажат.

Според мен, 10 бебока нямат нужда чак от отделен аквариум. Ако прецениш, че им е тясно, най-добре отрежи гърлото на една туба от минерална вода (както многократно са процедирали колегите от форума) и я ползвай докато бебетата порастнат достатъчно да ги пуснеш в общия аквариум. Аз така в бивша 10л туба имах 50-60 новородени в един момент...

:)
: 02.06.2009г 16:04ч
Цитат на: x_r_i_s_i_t_y_y_y - 02.06.2009 00:34
Ще умрат ли ако няма филтър и нагревател :-| ами само ги слагам на сянка на терасата /тя си е като парник/обикновено темп. е 27гр.
: 01.06.2009г 21:09ч
Смятам да ги храня със сера микропан

мисля, че и на стайна температура са си ок по това време на годината :). За терасата мисля като Stupid_boy - за по-сигурно не пробвай.

x_r_i_s_i_t_y_y_y

Вече го бях пробвала и на терасата си бяха добре на темп.27гр. Въпросът за температурата беше че бях ги сложила в една не много голяма кутийка/1-1,5л./и вечерта когато пипнах водатабеше направо ледена не измерих температурата но според мен баше около 19гр.А колко трябва да е висока водата/см стълб на водата маи беше/
: 02.06.2009г 17:05ч
Освен това гупата ми която вече роди още има черно петно на дупето може ли да не ги е дородила или нещо такова??? :-( :-( :'(
: 02.06.2009г 17:05ч
Докато си почиствах родилката преди малко открих още малки рибета  *BRAVO*но са по-големи и са оранджеви с черни опашки дали е възможно да са хелерката ми която също е бременна или са по-отраснали гупи които са се крили :buff: Сложила съм гупата и хелера в родилката/имам едно нш което ги разделя да не се сбият/.Та 2-я ми въпрос е да ги закрия ли с кърпа или нещо друго или да им включа лампата.

joker80

Ако още си четеш темата.. понеже прочетох, че гледаш и хелери.. Имам гупи на месец и половина. Днес  пробвах да преместя едно-две в общия аквариум и точно след 15 минутки една хелерка излапа едното.. (а са дълги около 2 см- гупичките). Та по-добре изчакай да поотраснат, преди да ги местиш при големите

Tiro

Здравей joker80,

Ти майтапиш ли се? Колко е голяма тая хелерка дето яде 2см-ва риба? И как я гледаш да порасне толкова голяма?

(не се заяждам просто такова нещо не съм виждал и съм много учуден, ако си сбъркал размера на гупичките е друго ;)  )
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

joker80

абе 1,5 см е била.. сега ги мерих, за да съм сигурна какво пиша, ама ми се виждаха достатъчно големи.. а хелерите са по 8-9 см

kapacitet

Цитатсега ги мерих, за да съм сигурна какво пиша
Е как ги мерите тези риби. И какъв е този хелер с размери на трицона 8- 9 см.

P.S. Аз спирам да чета за днес, че попадам само на извратени постове.

joker80

Ами вашите женски хелери колко са големи? Това ми се струва нормално.. Три от женските ми са по толкова и дъщерите им им гонят размерите.. (като се доближи до стъклото му подлагам линийка) ...Извинявам се, че темата беше за гупичките...:)

wwladoo

04.07.2009 04:31 #26 Last Edit: 04.07.2009 04:34 by wwladoo
Цитат на: kapacitet - 04.07.2009 02:48

*offtopic   Извинявам   се  извън  темата  всичките   ми  майки   хелерки   са   по  7-8 см    без  опашката ---и  раждат  по70-80   до  100малки  съм  стигал!!!!Храната   правила   борбата   и    условията   на  гледане!!!! ;-) :-D           Ама  да  глътне     2  см   риба..................просто   я  е  убила!!!!
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

joker80

Добре де.. поправих се, била е 1.5, не 2см..:)) знаете, че сме малко зле с размерите, жените;) а гупичките са тънички и опашчицата й стърча доста дълго време от устата на хелерката..:))

Caxapa

Цитат на: kapacitet - 04.07.2009 02:48

Цацата има такива размери а Трицоната си е с поне 12 см. с опашлето. имах такива преди поне 20 години но така и не успях да ги затвърдя в аквариумите си а колегата от който ги купувах ги въдеше като замаян.

x_r_i_s_i_t_y_y_y

много ви благодаря за всички отговори много ми помогнаха от 10 останаха цели 7 рибки *bg* *YAHOO* Но за нещастие нещо стана с големите и сега нямам мъжки  :'( но си жзех други рибки и сега като поотраснат пак 6е си имам малки гупенца  ;-)