• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 23:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Филтър от водорасли

Започната от kraltchev, 17.01.2009 07:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kamenov

Ами така ще стане имам едно аквариумче около 20литра,
то ще седи зад големия аквариум (90литра) и в него мисля да поместя малък рефуджиум + водорасления филтър.
Като има напредък ще постна снимки тук или в раздела с морската акварисика :)

kamenov

След като имах неуспешен опит с такъв филтър (по-скоро с мрежата на която исках да се заселят водораслите)
Искам да попитам някой сеща ли се от къде и каква мрежа мога да си купя за целта ?

kraltchev

Днес пак потърсих да видя какво става с водорасления филтър на човека подвизаващ се като "Санта Моника".  От прочетеното разбирам че човека е малко странен.  В няколко поста казва че не иска да прави и продава този филтър, а го рекламира като за световно, публикува опита на други акваристи неуморно, дори в темата дадена по-долу е написал нещо като бизнес план как човек да прави пари от този филтър.

Най-много снимки има около страница 10-12 в тази дълга тема.  Обърнете внимание как се е пречистило дъното на езерцето със златните рибки.  Ако този филтър може да пречисти такава кочина то...:

http://www.myfishtank.net/forum/saltwater-general-discussion/54076-mega-powerful-nitrate-phosphate-remover-diy-10.html

Резултатите май ме запалиха и мен.  Имам един 600 литров пълен с поне 15 кила брада.  Представяте ли си какво ще стане ако наистина успея да го изчистя с някаква евтина водораслена играчка?

--Николай
: 14.09.2009г 04:04ч
А имало и цял форум за този вид филтър:

http://www.algaescrubber.net/forums/

Доколкото разбирам ReefCentral нещо има зъб или на Санта Моника или има нещо против водораслените филтри.  Това е или резултат от някакви караници или резултат от това че ако е истина че морски аквариум може да кара без скимър се засягат търговските интереси на кого ли не.

--Николай

ent

Някой пробва ли го този филтър? Някакви впечатления?

MeTogu

Аз съм го пробвал но не в соленоводен аквариум.Резултата е страхотен.Чак се чудех защо ми е толкова добре аквариума.За жалост имам 2 морски но са без съмпове и не съм правил такива филтри.Много са си добре и без такива (лично мое веждане)
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

stanilabg

А какво се получава, ако нарочно се тори с нитрати и фосфати при растителен аквариум? Не вреди ли такъв филтър?

ent

Методи, каква площ за какъв обем си използвал? На мен идеята ми е точно за сладководен без съмп да го използвам. И по точно - ще опитам да го интегрирам с външен филтър. Там е желателно да го направя възможно най-малък. За 120 литра сметката показва 15х15 сантиметра.

MeTogu

Виж в поста ми на другата страница какво съм написал има и снимка.
Това беше на един окачваем филтър с насечена към него лампичка.Площа беше 35 на 10 може би, а аквариума 200 литра.Чудесна работа почиствах го в месеца 1 път.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

SantaMonica

Здравейте ... Това е "SantaMonica" ... Аз съм изобретател на вертикалната скрубер водопад водорасли. Може да го знаят като "ATS". Аз съм тук, за да отговори на въпроси, и прави водата чиста. Благодаря.
--------------------
Hello... this is "SantaMonica"... I am the inventor of the vertical waterfall algae scrubber. You might know it as "ATS". I am here to answer questions and make your water clean. Thank you.
Попитайте ме за филтриране

NO CARRIER

Welcome SantaMonica! Nice to meet you in our forum.  :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

SantaMonicaHelp

Бих искал да помогне, ако някой има проблем.

Similar topics (5)

47797

Започната от getsata73

Публикации: 7
Прегледи: 4704

6408

Публикации: 12
Прегледи: 9935

41763

Публикации: 11
Прегледи: 5089

2526