• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 20:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Неони - общи въпроси

Започната от Outball, 06.12.2005 16:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rakim

След време ще вземат да изчезват цели риби.Махни калихта
540л Южна Америка

FaLLen`

Забелязвам , че тия неони 'дето са в моя аквариум (14 бр) въобще не са спокойни ! Ама не е тва проблема . Проблемът е следния :

Две от неонките са с видимо издути кореми и плуват вертикално нагоре-надолу.

Тва само при мен ли се случва или е често срещано явление?

Тъй като са им "леко" "s" образни сините линии подозирам , че може би ще хвърлят хайвер , но на моменти , като се спрат просто за секунда , започват да изплуват нагоре , все едно имат проблем с плавателния мехур ...  *dontknow*

Някой да помогне ...  *HELP*

Деян

hyusko

Дай малко данни за аквариума :Колко литра е ,какви риби гледаш с какво ги хранш,температура на водата :-) :-)

FaLLen`

Аквариума е 75 л !

14 неона , 3 анциструса , 2 молинезии и 2 тернеции

Храня ги с тетра рубин и тетра мин

Температурата е 26 +- 1

val

имах такъв проблем миналата година с моите неони
от 15 неона останаха само 5  с по две очи
виновния съм си аз естествено, защото имах и скаларии
които станаха доста големи
и предпочитаха неонки пред храната
наложи се да махна неонките
но интересното беше ,че си живееха  с по едно око
без никакви инфекции

nidkolio

Цитат на: rakim - 20.06.2009 02:35

Гледал съм калихти с неони, никога не ми е изчезвала риба.
Хем калихтите бяха вече 10-13 см когато взех неоните.
https://www.youtube.com/user/ZoomagazinPetPaw Полезни клипчета

slayerp5

Цитат на: assensi - 19.06.2009 22:41
Има голяма вероятност трихогастерите да са свършили тази работа.

напълно вярно, какви са трихогастерите ?

ilqn

златни .... около 5-6 сантима

FaLLen`

Никой ли няма да сподели каква може да е причината ?!

Alexfield

Цитат на: rakim - 20.06.2009 02:35
Гледам женски калихт (около15 см) и над 20 неона. Не съм забелязал калихта да похапва от рибите. Имам други, които похапват малките: хелери и молинезии.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

saneto

Здравейте на всички, чета си от известно време всички неща които са написани и препоръки и задължителни теми и т.н. и реших да се включа най-накрая с един два въпроса , не знам дали са уместни но все пак ще ги задам  ;-) имам 8 неона в 30л аквариум , нямам растения, с аераторна помпичка сам , лампа 18W , каменисто дъно , в аквариума има още два анциструса малки и две гупи бебета ...та значи наблюдавам ги аз моите неони и ми направи впечатление че вечерно време като са заспали губят значително количество от украската си /стават доста бледи/ .... от светлината ли не знам от какво ... обаче ми се струва странно ... интересно ми е дали това е нормално или нещо им става  :-( ...след като се посабудят украската им възвръща нормалния си вид ... другото нещо е ,че ми се струват малко агресивни една кам друга ... да не би това да е някакав любовен танц , не знам ... ама не ми изглежда точно така ... за сега това ... благодаря на включилите се предварително ... ако има изобщо такива  *JOKINGLY*

Raven

Не е зле да сложиш някакви растения,неоните ще са по спокойни.

Избледняването е нормално за рибите нощем- просто като е тъмно от украската им няма полза и те я губят,като светне лампата се въстановява.

Не знам дали са агресивни твоите неони един към друг,те си имат сложни вътрешностадни отношения като всяка групова риба.
Все пак като са в толкова малък аквариум е хубаво да имат някакви растения или укрития- това ще ги успокои.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Asmodeus

Тъй... мисля първите ми риби в аквариума да са неонки, така че може ли да ме насочите колко г/д да са, колко мъжки, колко женски, и най-вече как се различават :)

Alexfield

Цитат на: Asmodeus - 24.08.2009 17:24
???

И аз "???"
Какво е г/д ?

За половете м/ж: http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,9184.0.html
Ако ще ги взимаш за украса, а не за разплод, полът на неонките няма значение. Пък и така или иначе ще има и мъжки и женски.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Similar topics (4)

25498

Публикации: 18
Прегледи: 14410

130

Публикации: 96
Прегледи: 70029

9906

Публикации: 78
Прегледи: 81610

271

Публикации: 139