• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Мътна вода!!!

Започната от pep4ooo, 27.05.2009 18:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Divane

Цитат на: sliven - 29.05.2009 13:18
Здравейте от Сливен!Пича Пепчо ,че е от МВР си личи от правописа (на 1-во четене)!По- спешния му аквариум се оказа този със Скаларии(3-ка и техния хайвер)Забележете приликата във лампата облицована с тапет над аквариумите!Чепик къде във Видин теча такава вода с 1д.х.,че си я втвърдяваш с миди и рапани?Подкрепям Елбланко,за филтъра и компресорчето.На Диване и Лора -относно филтрите,( и всички, които твърдят че рибките се чувстват по-добре и аквариумите задължително са по-чисти),малко ми приличате на папагали(птици),макар и дами!!Да се върнем за момент,преди 1990г.Да помислим за умората от течението(колко от любимците не обичат силно течение),за подгряването на водата,за повредите и( даването на фира),за цената,...??? Работил съм в няколко магазина и не съм допускал мътна вода,(без пукнат филтър).До момента използвам компресори и гъби,за мен са си филтри!Винаги има изключения от правилата,възможно е да съм аз,може Вие-модерните!?Не разбирам и друго ,освен правото на избор,някои от мъжете защо си крият възраста? С уважение от Боби-Сливен

Скъпи Боби, по същата логика може спокойно да живеем и в пещери,да смятаме, че къпането не е необходимо и да ядем сурово месо.
Аз пък като прочета мнение като твоето и се чуствам като Айнщайн! 8-)
: 29.05.2009г 17:05ч
Цитат на: chepik - 29.05.2009 16:51
Пепчо на мен правописа ти не ми пречи.

На кой му пречи да не чета а просто да кликне върху хикчето горе в дясно.

Silven къде казвам , че си втърдявам водата с мидички(правя го по друг начин ), само констатирах, че не пречaт, ако водата е <1 gH,
като е при мен според Sera gH Test.

Да се толерира такава очеизвадна неграмотност не е по-малко лошо от самата неграмотност!
Относно мидичките - едно е когато има частен случай като твоя,друго е да се обяснява на всички начинаещи как ,видиш ли,нямало нищо лошо и не пречило!

chepik

Малко превърнахме темата в лаф моабет  ма немога да не отговоря:

НЕ СЪМ ОБЯСНЯВАЛ НА ВСИЧКИ :

" Относно рапаните и мидичките някаде може да се окажат много полезни, като при мен например водопроводната вода при мен се оказа че е с тврдост < 1 gH  "

elblanko

Цитат на: Divane - 29.05.2009 17:15
Скъпи Боби, по същата логика може спокойно да живеем и в пещери,да смятаме, че къпането не е необходимо и да ядем сурово месо.
Аз пък като прочета мнение като твоето и се чуствам като Айнщайн! 8-)
: 29.05.2009г 17:05ч

Да се толерира такава очеизвадна неграмотност не е по-малко лошо от самата неграмотност!
Относно мидичките - едно е когато има частен случай като твоя,друго е да се обяснява на всички начинаещи как ,видиш ли,нямало нищо лошо и не пречило!

Нещо си пообъркала имената при цитатите но няма значение, интересното в случая е че sliven даде няколко примера за недостатък на  вътрешните помпи а ти само си отсвирваш обикновената помпичка без да кажеш какво точно не ти харесва в нея. А сравненията ти с къпането и яденето на сурово месо са меко казано безсмислени, тия помпи не са от първобитно общинния строи все пак.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

sliven

Няма да откривам топлата вода,готов съм да споря за мътната такава!Понеже съм от дъртата(другата) порода,готов да разлаем кучетата!Скъпа Диване,това което ни показваш,ми харесва,затова те Уважавам!Не пренебрегвам нововъведенията,но не е редно да се отхвърля нещо,макар и НЕМОДЕРНО.Отскоро съм във форума,твърде често попадам на чисти упреци и провокации ,че видите ли ....Мерцедес и Ролсройс,който не кара...!Помислете колко начинаещи е възможно да комлексирате или обидите,в стремежа да им препоръчате оптималното на пазара.Всички нямат финансовите възможности,оставяйте и правото на избор.Дори и в пещери,шамана и главните ловци са заемали най-просторните,за другите каквото остане(предполагам) Мътната вода,освен от прехранване,излагане на пряка слънчева светлина,смяна на прясна или голямо количество е признак на мързел,не липсата на филтър!!!Ще задам въпрос-какво ще направиш ако нямаш ток 12ч.или всеки ден-режим:3няма,1има?Преживял съм го някакси,без Мерцедеси(в пещерата) с 10 аквариума.Винаги има изключения от правилата!Боби!
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

Divane

Боби, аз също не блестя с финансови възможности,не искам да ме разбираш погрешно,но съгласи се,че има много вариянти да се направи един аквариум добре функциониращ и без да се купува РолсРойс.Лично на мен не ми допада и да гледам Запорожец ;) ,да се чудя защо след мен има 5 м черен дим и защо трудно набирам по нанагорнището  :-)

Иначе за това :
ЦитатМътната вода,освен от прехранване,излагане на пряка слънчева светлина,смяна на прясна или голямо количество е признак на мързел
съм съгласна. :-)

elblanko

Според мен не става въпрос само за финансови възможност, аз лично никога не бих сложил вътрешна помпа при златни рибки. защото лятото ще вдигне температурата  а както някои от нас знаят, златните рибки се гледат при ниски температури от 18 до 20 градуса, и течението не е приятно на златните но основния проблем е температурата. И все пак всеки сам си решава.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Similar topics (5)

9429

Отговори: 3
Прегледи: 6261

36394

Отговори: 16
Прегледи: 14113

4946

Започната от bason

Отговори: 1
Прегледи: 3514

21477