• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 04:35

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кои

Започната от Pavlina Nikolova, 02.04.2009 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Pavlina Nikolova

Извинявам се предварително, ако вече има създадена подобна тема, но не мога да проверя всички. Ако повтарям, моля модератор да ми препрати линк към стара такава. Не знам и какви са като вид (шаранови, сомови и т. н.), затова публикувам темата тук.

Искам да ви попитам с какво се хранят коите? Освен специализираниите храни, има ли и нещо от всекидневното ни меню, което може да ги устрои? Посягат ли на зеленината в езерото? Издръжливи ли са при зимни условия, ако се гледат в достатъчно голямо езерце? Каква е продължителността на живота им?
Ако ги гледам с растителност, ще я изяждат ли?
Живеят ли добре в по-мътна, нефилтрирана вода или се нуждаят от съвсем бистра? Ще мога ли евентуално да ги гледам в езерце (малко по-блатистичко) с водни лилии? Важно е да знам дали ще посягам на растенията.
От какво жизнено пространство се нуждае всяка от тях?
От къде мога да си намеря в София и каква е цената им за една бройка?
Как се различават мъжките от женските?
Какво е латинското им име? Трябва ми, за да намеря повече техни снимки в Интернет. Ако искате, може и вие да ми покажете.

Предварително благодаря!  @}->--

П. С. Ако съм пропуснала да попитам за нещо важно, моля да ми го споделите.

Деян

Ще издържат на студено, ако езерцето е дълбоко поне метър и незамръзващо в дълбочина през зимата, има нужда от филтър, чувал съм, че обичат да им се дава диня, доколко е вярно не знам  :-) , също така са способни да запомнят човека който ги храни и когато го видят около езерото плуват до повърхността, могат да се научат да се хранят от ръка. За различаването, мъжките са малко по-дребни и по-добре оцветени, също така, плавниците им (коремните) са със леко заострени краища, при женските не е така. Също за тези плавници - при мъжките често са оцветени, при женските много рядко.

Любопитен факт: Най-възрастното кои живяло някога е Ханако (това му е името) умира на 226 години. Така че, може да се наложи да оставите шараните в наследство.  *CRAZY*

Pavlina Nikolova

Цитат на: Деян - 02.04.2009 23:29
Ще издържат на студено, ако езерцето е дълбоко поне метър и незамръзващо в дълбочина през зимата, има нужда от филтър, чувал съм, че обичат да им се дава диня, доколко е вярно не знам  :-) , също така са способни да запомнят човека който ги храни и когато го видят около езерото плуват до повърхността, могат да се научат да се хранят от ръка. За различаването, мъжките са малко по-дребни и по-добре оцветени, също така, плавниците им (коремните) са със леко заострени краища, при женските не е така. Също за тези плавници - при мъжките често са оцветени, при женските много рядко.

Любопитен факт: Най-възрастното кои живяло някога е Ханако (това му е името) умира на 226 години. Така че, може да се наложи да оставите шараните в наследство.  *CRAZY*

Хе, хе! Благодаря за отговора.  *privet*