• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 02:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Птеригоплихт

Започната от ZlatenRibok, 08.03.2009 02:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ZlatenRibok

Днес си купих много хубав птеригоплихт - сиво черен с бели мрежовидни райета горе долу около 5-6 сантиметра за 6 кинта
*DRINK* *DRINK* исках да попитам дали това животинче яде попарена маруля ? И нощно ли е като хипостомуса щото той като загася осветлението се развихря  *ROFL*  *YAHOO* Какво друго яде ? До колкото знам стават 60-70 сантиметра но зависи от съда   :-D :-D

ico

Има търсачка, пиши в полето птеригоплихт и ще имаш материал за четене за няколко часа. Ако не те мързи де...
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

wasp

Купи му тетра плеко....поне мойте доста я хапваха докато си бях в бг...
Peace!

chaykov

пусни снимка да говидим... сиво черен... интересно, относно храната имам 2 бр хранят се със всякакъв вид таблетки за дъно... без значение каква марка са и какво садържат... четох някъде че им дават филе от риба...
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!

https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

ZlatenRibok

Лора

Може да не го храниш. Каквото падне по дъното, ще има и за него.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

ZlatenRibok

а каква порода е животинката ?
: 08.03.2009г 20:08ч
< това е много красиво !!! какво е ? има ли го в българия ? предполагам че е някакъв вид птеригоплихт или хипостомус  *dontknow* *dontknow*

S_Y_N_C

ехе това е уникат не съм виждал друк път нещо подобно нека някои компетентен да ни каже какъв вид е това рибоче

Деян

Хипостомус, още не е класифициран, не може да се каже вида.

FHM

Plecostomus това ми излиза в гугала

Деян

Hypostomus plecostomus е цялото име.

mp450

Рибката от клипа на мен ми прилча на някакъв вид Hypancistrus.

Иво Катрафилов

Нищо общо няма с хипостомудите. По полов диморфизъм най-близо е до пеколтиите. Може би Hypancistrus sp. L66

Cabral

Цитат на: ZlatenRibok - 08.03.2009 02:56
Днес си купих много хубав птеригоплихт - сиво черен с бели мрежовидни райета горе долу около 5-6 сантиметра за 6 кинта
*DRINK* *DRINK* исках да попитам дали това животинче яде попарена маруля ? И нощно ли е като хипостомуса щото той като загася осветлението се развихря  *ROFL*  *YAHOO* Какво друго яде ? До колкото знам стават 60-70 сантиметра но зависи от съда   :-D :-D

В неделя видях два такива при едно гости. Единият беше в триъгълен аквариум горе-долу дълъг 70, висок 50 и най голяма дълбочина  35-40 см. Птеригоплихта беше около 25 -28 см., заедно с 2-3 дискуса, скаларии и две големи харациди, които не бях виждал. Другият аквариум беше  60х60 и само 20 см. широк, преграда между кухнята и хола. С огромен птеригоплихт, може би 30-32 см., който заемаше половината дъно, както на дължина, така и на широчина. Пак с 2-3 дискуса, скаларии, няколко златни рибки, които от 1 май ги изкарвали в езеро и няколко хелера. Питах чорбаджията на колко години са рибетата, той каза, че са на малко повече от година и половина, което доста ме изненада, предвид размера и условията при които живееха. Интересно беше, че и дискусите бяха големи поне по 15-17 см.

}|{opukc

Цитат на: ZlatenRibok - 09.03.2009 00:20това е много красиво !!! какво е ? има ли го в българия ? предполагам че е някакъв вид птеригоплихт или хипостомус  *dontknow* *dontknow*

Hypancistrus sp. - но точно кой номер....не мога да кажа.