• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

КАФЕВИ ПОЛИПИ ПО ГРУНДА И ЛИСТАТА НА РАСТЕНИЯТА ?

Започната от tekooo, 07.03.2009 18:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tekooo

Здравейте , искам да получа информация по следния въпрос:
появиха ми се кафеви полепи по грунда и по листата на лудвигията/репес/ наподобяват на ръжда лесно се отстраняват с търкане      аквариумът ми е свместимост 78 л осветление 2по18 гролукс и аквастар въглерод не подавам торя с плант табс веднъж на седмица светя по 8часа очаквам да ми дадете до бри съвети и напътствия за напред

batvale

tekooo

да за това става въпрос когато подменям водата сипвам биофилтър и старплюс и какви са точно процедурите благодаря за бързата намеса

batvale

По принцип с антибиотици, но аз ги махам механично. Напиши в търсенето горе в дясно "кафяви водорасли" има писано доста по въпроса.

tekooo

batvale

Появява се по старите листа на бавно растящите ми растения Анубиса и Лимончето, и съответно ги кастря.

borislav

Анциструсите много ги обичат тези кафяви наслоения.
Снимки на аквариумите :                                                          
https://picasaweb.google.com/100568025807081987532/qzfXwC?authuser=0&feat=directlink

tekooo

borislav кажи ми ти проблема само с анцитрусите ли си го реши и колко на брой трябва да са  и кои други подобни рибета спасяват проблема

Raven

Отоцинклусите също са безотказни при тези водорасли.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

tekooo

Как да се преборя със силикатите има ли препарати за това ?

bigbeer

Не бива само с питане, требе си и четене.. май още не си разгледал линка от първият ми пост?

NO CARRIER

За да пита за силикати, човекът е чел. Лошото е, че за намаляване на силикатите са нужни скъпи филтри към система за обратна осмоза. :-(

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

bigbeer

Всеки новостартиран аквариум може да мине през кафявите водорасли и без скъпи филтри или препарати.. само време му требе и повечко светлина ;) Няма чак какво толкова да се умува. На Теко светлината му е в нормалната граница и сам ще се оправи до седмица две или три като му се стабилизират нещата. Предполагам че е скоро стартиран аквариума.. като няма инфо се оповаваме на интуицията.. ;)
След кафявите идва ред на алгите Теко, и не е необходимо да ускоряваш този процес с хапове и торове.. и той е естествен ;)

tekooo

ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ.ЩЕ МЕ ИЗВИНИТЕ ЧЕ ПРОПУСКАМ НЯКОИ ИНФОРМАЦИИ НО СЪМ ОЩЕ НОВАК.ИНАЧЕ АКВАРИУМА Е БЛИЗО НА ДВА МЕСЕЦА ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЛИ Е ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТА НА СВЕТЛИНАТА ?

Similar topics (5)

46026

Отговори: 9
Прегледи: 36711

18391

Отговори: 9
Прегледи: 6871

30157

Отговори: 10
Прегледи: 7633

1612

Отговори: 2