• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.06.2025 21:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за стъкла

Започната от FaLLen`, 25.02.2009 00:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

exorsist

6 мм - 11 , 76 лв.
8 мм - 17, 52 лв.
10 мм - 22, 80 лв.

ccpzaz  я ми прати  на лично адреса на тази фирма да я проверя
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена

zaeka

02.03.2009 18:44 #31 Last Edit: 03.03.2009 23:11 by zaeka
Цитат на: ccpzaz - 02.03.2009 18:12
Ето това ме наведе на мисълта ларж , извиняваи , ако съм те засегнал и предлагам да спрем да спамим темата  *spam

а за цени .... Ходих в един цех и попитох за цените или те нещо се объркаха май или не ме разбраха , защото бяха следните ....говоря за цени с ДДС !До колкото разбрах е възможно да се закупят с фирма на дребно можете да си направите сметката та цените са следните .....

6 мм - 11 , 76 лв.
8 мм - 17, 52 лв.
10 мм - 22, 80 лв.

Цени на едро
/10 листа x  7м2/ най вероятно ,аз звъних по телефона преди месец и ми казаха 43,60лв / м2 /10мм в същатата фирма

Tigara

02.03.2009 20:59 #32 Last Edit: 02.03.2009 21:36 by Tigara
Здравейте! Нов сам в този форум! Ще си правя аквариум с размери 90см дулжина, 50см височина и 40см ширина! Бихте ли ме посаветвали колко мм да е дебелината на стъклото и колко горе долу ще ми излезе!    :-) :-) :-)
120l Tanganyika
Altolamprologus compressiceps gold head Kantalamba
Julidochromis regani Kipili
Ancistrus sp.

FHM

8мм мисля че те устройва за цена зависи от магазина от който пазаруваш .

alexanderson

Ето това ме наведе на мисълта ларж , извиняваи , ако съм те засегнал и предлагам да спрем да спамим темата  СПАМ

а за цени .... Ходих в един цех и попитох за цените или те нещо се объркаха май или не ме разбраха , защото бяха следните ....говоря за цени с ДДС !До колкото разбрах е възможно да се закупят с фирма на дребно можете да си направите сметката та цените са следните .....

6 мм - 11 , 76 лв.
8 мм - 17, 52 лв.
10 мм - 22, 80 лв.

(друга обработка на стъклата )
2 лв. на линейн метър
Айде със здраве  Наздраве

какво стана с тая фирма
проверихте ли дали не са се объркали
ccpzaz?
exorsist?
ако не кажете аз ще отида *DRINK*
176л

exorsist

Ами на мен не ми остава време да опра да Бургас

ccpzaz

Аз утре ще ходя , но меден рудник ми е  много далече ти знаеш ли адреса или да ти обесня ? А и няма да е много добре да ходя през 3 дни да ги питам колко е цената на стъклата  *CRAZY*

alexanderson

Цитат на: ccpzaz - 04.03.2009 12:33
Аз утре ще ходя , но меден рудник ми е  много далече ти знаеш ли адреса или да ти обесня ? А и няма да е много добре да ходя през 3 дни да ги питам колко е цената на стъклата  *CRAZY*
разбрах каде е ,тои брат ти ми писа на лични .Ами аз незнам кога ще мина от там да проверя но ще гледам да е тея дни
176л

ccpzaz

Всички чакаме с нетърпение някои да отиде и дано да не се окажат някаква грешка цените , които съм споделил  *DRINK*

exorsist

Цитат на: ccpzaz - 04.03.2009 17:08
Всички чакаме с нетърпение някои да отиде и дано да не се окажат някаква грешка цените , които съм споделил  *DRINK*
*DRINK*

rumenb

056 852069   -  както се сещате това е Бургас (УСМ промишлена зона Меден рудник).
Който иска инфо може и да не се разхожда. Хората и по телефона са изчерпателни.

mircho

моля за савет!!!
ще правя аквариум 70/30/40 височина. от скоро се занимавам с аквариуми и вапросат ми е следният.
страничните стакла трябва ли да са с около2мм по малки. защото на всякаде пише различно.
???
мерси пведварително
Хеви метъл с висок октан

Kreatincho

Прави си всичко както трябва,с еднаква дебелина отвсякъде. *THUMBS UP*

barabata

Колегата най-вероятно пита за това колко милиметра да остави за силикона, а не за дебелината на стъклото.

1. Вариант на аквариум с 5 мм стъкло и описано дъно (всички странични стъкла стъпват върху дъното)

- Вариант страничното стъкло се вписва между двете панорамни (лицеви или както там им казваш)

Ако дъното е 70х30 см  то панорамните ще са с дължината на дъното - 70х40 см
докато страничните ще са по къси с два пъти дебелината на страничните стъкла 40х29 см
ако искаш ги направи по къси с 1 мм , но при рязане грешката може да е в повече и да има разминаване някъде заради "правите ъгли на стъкларя" или пък ако притиснеш повечко стъклата и дъното да стърчи повечко. Аз не съм предвиждал място за силикона и си имаше достатъчни разминавания тук таме зарад "правите стъкла" да се скиват някакви дефекти с тези междини.

Всичко е математика - разчертаваш си аквариума ( няма нужда от мащаб ) и слагаш размерите и почваш да смяташ. Ако смениш дебелината на стъклото някой размери се променят - трябва да ги провериш за да си сигурен.

70 см е удобно за осветление с 60 см пури , но ширината 30 см не са много удобни за растения. Ако искаш да имаш много растения - няма да имаш много място за тях. Първо си изясни идеята какво ще има в тоз аквариум (ако няма още такава) и когато си сигурен (може и да питаш тук във форума колегите), действай по направата. Предвиди и откъде ще преминават кабели за техниката и как ще ги прекараш на местата им за да не е проблем после.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

mircho

мерси много, точно за това питах. ще имам впредвид всичко
като направя другата стапка ще пиша  *DRINK*
Хеви метъл с висок октан

Similar topics (5)

6708

Публикации: 8
Прегледи: 6884

21228

Публикации: 1
Прегледи: 3424

55682