• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.07.2025 05:36

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Астронотусите

Започната от eraser, 09.01.2009 01:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

adam

Между другото eraser, относно червения цвят на оскарите-ти пробвал ли си смес от телешко сърце, бета каротина и другите примеси, за коити често пишат колегите. Преди месец направих такава смес и определено има добър резултат. Все пак мисля, че за цвета роля играе и породата на астронотуса.   

eraser

Ми не съм пробвал защото незнам от каде да намера тоя пуст бета каротин :) опитах да им направя храна с естествени оцветители (моркови и чушки) ядът я много но няма ефект.Ако дадеш по конкретна и по проста рецепта и ми кажеш от каде да взема бета каротин бих направил  :-) Мерси предварително!

adam

Аз също в началото не можах да намеря бета каротина, но от приятели научих,че в мандрите е имало в големи количества, за да могат през зимата да оцветят кашкавала т.е. да стане оранжево жълт (узрял).Та ако имаш познати да ти помогнат. Естествено аз нямам приятели мандраджии и затова купих бета каротина на таблетки. Ако нямат в момента в аптеките може спокойно да дадеш поръчка. Смеската я направих като смесих половин кг. телешкото сърце, скариди, червени чушки. стрих на прах хапчетата бета каротин (около 15-20гр.), добавих 5 пакета желатини и всичко това доста добре разбърках и го сложих във фризера. Една опаковка има към 100 хапчета и струва между 9-10лв. Всичко това съм го научил от колегите във различните форуми. Успех по аптеките *THUMBS UP*   

eraser

Мерси още утре че потърся *YAHOO*

adam

Във форумите доста се говори, коментира, спори за пола на астронотусите, та във връзка с това и аз искам да попитам любителите на тази страхотна риба един въпрос.  Когато поставя огледало срещу оскарите, те надуват хриле като пуяци, треперят с опашката и естествено блъскат стъклото, естествено защото си пазят територията, та въпросът ми е- и двата пола ли правят тези реакции или това е присъщо само за мъжкарите и ако е свързано с мъжкарите има ли голяма вероятност да се определи пола сравнително в ранна възраст? Моите сумисти го правят го от 8-10 месечна възраст. 

eraser

Сега пробвах това с огледалото и те полудяха!Започнаха да се блъскат в стените на аквариума откачиха направо! Да не дава господ  =-O

adam

Но въпроса е дали само мъжките астронотуси реагират по този начин или и двата пола.
: 13.01.2009г 19:07ч
Ето как реагират. Дано се разбере на тези 2 снимки! Eraser, ти какво мислиш по въпроса?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg504.imageshack.us%2Fimg504%2F1732%2Fpicture016xj2.jpg&hash=4844c1d8c68d2fb263b61c0c47d8355cbf514797
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg72.imageshack.us%2Fimg72%2F6666%2Fpicture017hg5.jpg&hash=58768f29e661eb3970b93ac797d452f802eceb15

houngan

И двата пола, териториални са.

futa

Страхотни са,браво! *THUMBS UP*
Dio Perdona IO NO!

София

eraser

adam твоя на каква възраст е ??? :-)

adam

Големия "тинейджър" го купих миналата година-внос от Сингапур и е на година и 3-4 месеца с дължина 17-18 см., а малкият  е на 8-9 месеца и е към 12 см. Малкото астронотусче го взех наскоро от Хасково с надеждата да се получи чифт, засега шансовете са минимални.

eraser

Незнам дали при вас се е случвало но в последно време станаха много плашливи астронотусите
ми стряскат се и се блъскат в стените на аквариума *HELP* на какво може да се дължи :duvar:

adam

15.01.2009 12:07 #27 Last Edit: 15.01.2009 19:28 by adam
Да чукна на дърво, засега всичко е ОК с рибите и аквариума. Eraser, да не би химическият състав на водата да е причината. Помисли напоследък какви добавки си слагал във водата или с какво си хранил рибите. Може пък да е от времето.   *dontknow* , но  всички любители на астронотуси знаят, че това е корава риба и мисля,че скоро положението ще се оправи, просто продължавай да ги гледаш в оптимални условия.

adam

15.01.2009 19:31 #28 Last Edit: 15.01.2009 20:00 by adam
Въпрос: Какво мислите за комбинацията астронотус+растение?
Задавам го този въпрос, защото знам, че много любители на тези риби не могат да опазят растенията си, а искат да имат някаква зеленинка в аквариума.

eraser

Аз имам в аквариума 7 корена валенсерия 3-4 корена дъбче  и 2 корена анубиас растенията растат доста добре,но съм ги затиснал яко с камани така че астронотусите да немогат да стигнат до тах  :-) И за сега нямам прблени *YAHOO*

Similar topics (1)

31624

Публикации: 5
Прегледи: 4063