• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 14:03

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 2

Започната от Longanlon, 08.01.2007 20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kapacitet

ЦитатКак е възможно някой да ми разбие паролата в абв

Ами това не е много трудна задача, стига човек да си го постави за цел. Но всичко останало което е свършено е чиста загуба на време, ако става въпрос за хакерстване. Според мен някой твой "авер" се е пошегувал лошо с теб. Замисли се на кого може да му хрумне такава идея. *THUMBS UP*

Лора

Най лесно е през ICQ, особено, ако си включил имейл известие.
Съгласна съм със kapacitet, най вероятно някой твой познат си отмъщава за нещо.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

barabata

Също така един от лесните начини за прехващане на парола на abv поща е снифене на трафика между твоя компютър и abv сървърите. Най-често това са тинейджъри от кварталната мрежа - научили са някой трик и го прилагат.

Смени си всички пароли навсякъде където все още си достъпваш информацията и разгледай всички настройки ( може някъде нещо да е променено - емаили за прашане на забравена парола и т.н.).
Прати извенително съобщения на контактите си с кратко ( непподробно) извинение че зловреден елемент ( човек или програма) е получило временен неоторизиран достъп до съответния клиент и е възможно да са били изпратени писма или съобщения които не са били от теб.

Ето ти еднин БГ адрес за идентифициране на ИП адреси: http://bgwhois.com/

Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

evgeni enduro

Благодаря за отговорите на всички!
Ще видя какво мога да направя по въпроса с издирването чрез IP

Цитат на: kapacitet - 09.01.2009 11:16
Според мен някой твой "авер" се е пошегувал лошо с теб. Замисли се на кого може да му хрумне такава идея. *THUMBS UP*

Не мога да си спомня да съм казвал паролата на някой!
Ами страх лозе пази- където имам достъп смених всички пароли от другата ми поща също изтрих всичко поверително.
Запознати, горещо ми препоръчаха gmail.com. Казват,че абв има този проблем не от месец,два!?
А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

Лора

Колеги, моля да ме упътите към онлайн магазин за резервни части за лаптоп. Не съм сигурна, че тук в магазините, ще намеря.
Става въпрос за марката Асус и по точно резервни бутони за клавиатурата.  Засмуках няколко с прахосмукачката и при поставянето ги счупих. :-[
Търсих в гугъл, но явно незнам как да търся.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

kamos

По скоро питай за ремнт в магазина откъдето си го купила. Иначе виж това http://www.computerworld.bg/?call=USE~home;&page=resume&n=20727
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

onyxman

Цитат на: Лора - 11.01.2009 13:34
Засмуках няколко с прахосмукачката и при поставянето ги счупих. :-[
=-O  Ама как така с прахосмукачката ще чистиш клавиатура на лаптоп!Има едни флакони със сгъстен въздух за издухване.Аз лично си я почиствам с препарат за TFT и LCD монитори Screen-Clene се казва и с кухненски ролки.Най-добре се получава така.

Лора

Ами така. На най слабата степен ( за изсмукване на пердета) с мека четка.
Явно съм била една степен нагоре и затова ми се "ометоха" бутоните. Май е време да се замисля, за някаква силиконова калъфка.
М/у другото успях да наместя бутоните, да видим до кога, ще издържат. Защото се е счупила пластмасовата пластинка, която ги закопчава към...панела (така да го кажа).
А и вече разполагам с адреси на дистрибуторите за Русе.  :-)

magutta

Здравейте! Днес update-нах всичко, което Windows Update сайта имаше да ми предложи. Едно от нещата беше ъпдейт за Logitech QuickCam. Следвах инструкциите, ънплъгнах камерата докато се инсталира, рестартирах... и сега мишката не реагира, дори и след повторен рестарт.

Мишката също е Logitech, оптична, не-usb. В hardware devices пише че е HID нещо си на Microsoft (никъде не пише Logitech, нито намерих списък от който да избера марката). Може би трябва да сложа някакви нови драйвери, ако старите са се омазали, но не знам конкретно каква е мишката... на етикета пише само някакви  M/N: M-SBF96, P/N: 852209-0000, S/N HCA43309102... (от най-често срещаните е - 2 бутона, скрол между тях и полупрозрачно тъмно дъно). От сайта на Logitech има падащ списък с над 20 вида мишки... лудница...
... просто вече така ми писна да се ровя в сайтове само с бутоните от клавиатурата, че ми иде да деинсталирам камерата и каквито ъпдейти намеря за нея... но знам ли в какво ще се забъркам....

HELP!
p.s. с Windows 64bit съм.   

kapacitet

Ами то има и Виста 64-битова и ХР 64-битово. Какъв е точно  *dontknow*

magutta

Windows XP Pro 64, version 2003, sp2

Здравейте всички, успях да си реша проблема.
Виновният ъпдейт е:
- IdeaCom Technology Inc. - Input - IdeaCom HID Touch Screen (PS/2);

Избягвайте да го инсталирате, ако нямате touchscreen device! (аз нямам, ама сляпо се доверих на Windows Update като ми го пъхна в списъка...)
Решението е това:
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090113144130AACjbJ0

*YAHOO*

kapacitet

ЦитатЗдравейте всички, успях да си реша проблема.

Браво, въпреки, че аз лично до сега съм нямал проблеми с ъпдейтите за ХР. *THUMBS UP*

magutta

И на мен за пръв път ми се случва... е, важното е, че решение се намери.

mp450

Някой може ли да ми каже от къде мога да си изтегля програмата Pascal?

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

33482

Публикации: 1593
Прегледи: 379767

5636

Публикации: 672
Прегледи: 373126

57477

Публикации: 1
Прегледи: 2302

1902

Публикации: 12