• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 15:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос

Започната от kuk93, 05.01.2009 01:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kuk93

здравейте! нов съм и искам да попитам как да си чистя дъното (някакво устройство или вид риба)? защото се замърсява и не знам как да го почистя. благодаря предварително!

mp450

Ако остатъците са от храна може да си вземеш анциструси, а ако не са погледни този лунк. http://www.petshop1.com/prod.php?id=346

kiril_m

Аз ползвам обикновено маркуче за сифонирането. Но трябва да съобразиш дебита на маркуча с размера на аквариума, за да не го източиш без време. От значение е и дали имаш грунд, какви са растенията ти и колко гъсто е залесяването.

kuk93

05.01.2009 01:54 #3 Last Edit: 05.01.2009 23:16 by kuk93
не разбирам и затова питам.покритието на дъното на аквариума ми е с камъчета ще мога ли да ги изцистя.    

п.п.    отпадаците не са толкова от храна колкото са от рибите(нали се сещате).използвам изкуствени растения(аквариума ми е малък-30 литра)

Лора

Аз нещо не схващам. първо писа, че е 28л, после че е 30, а се 32л. Утре да не се окаже, че е 40? ;-)
Едно маркуче, като на помпичката ти, е достаъчно за да ти почисти дъното. Но с тези златни в този аквариум... Поддържането му, ще ти се види мисията невъзможна.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!