• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 21:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ningaloo

Да започнем от определение за мелез?
мелез:кръстоска между примерно бета спленденс и черна бета,поправете ме ако греша

SkyNer излиза,че мелез не е правилно да се каже за бета спленденс от червен и син на цвят родители.

В учебника по биология пише за кръстоски на кокошки,няма за риби :-),така,че унаследяването на родови белези при рибите може да е различно..
Мalawi Mbuna :
Labidochromis caeruleus
Metriaclima esterae ,,Albino,,
Metriaclima esterae ,,Red Zebra,,
Metriaclima lombardoi
Melanochromis auratus
Lobster's Tanks:
Procambarus Alleni
Cherax quadricarinatus

Деян

Генетиката е една за всичко.  :-) Примерно, ние взимаме няколко урока и решаваме задачи, половината задачи са със животни, другите със моркови, грах и т.н.

Иво Катрафилов

Цитат на: Ningaloo - 30.12.2008 16:37
Да започнем от определение за мелез?
мелез:кръстоска между примерно бета спленденс и черна бета,поправете ме ако греша

SkyNer излиза,че мелез не е правилно да се каже за бета спленденс от червен и син на цвят родители.

В учебника по биология пише за кръстоски на кокошки,няма за риби :-),така,че унаследяването на родови белези при рибите може да е различно..

Мелез е кръстоска между две породи. Хибрид е кръстоска между два вида.

Черните бети СА породи на Betta splendens.

Деян

Imbellis не са порода на Splendens, тя няма впредвид черна цветова вариация, а вида черна бета.
: 30.12.2008г 16:04ч
Поне аз така го разбрах.  :-)

Ningaloo

Да,Imbellis имах впредвид

Мalawi Mbuna :
Labidochromis caeruleus
Metriaclima esterae ,,Albino,,
Metriaclima esterae ,,Red Zebra,,
Metriaclima lombardoi
Melanochromis auratus
Lobster's Tanks:
Procambarus Alleni
Cherax quadricarinatus

SkyNer

деян да цитирам учебника но отдавна го продадох сега изучавам ИТ и Информатика и Английски
Прохождащия

Иво Катрафилов

Няма вид "черна бета". Нямали да престанете да наричате имбелиса черна бета? Рибата не е черна, това че руснаците са решили така да я кръстят е съвсем друг въпрос.

Деян

http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=120&vid=1&vsearch=%betta%  Просто цитирам.

vito

да за бети става въпрос извинявам се че не споменах по горе.

Деян

Пускаш ги заедно за три часа, да се виждат, но да не е възможно да се докосват, ако след три часа по женската са се появили вертикални райета, значи е готова.
: 03.01.2009г 14:02ч
За поянение, по принцип върху тялото на женската има две тъмни хоризонтални линий, те свидетелстват за нейната полова зрялост, ако тя е готова за сношение те преминават във вертикални райета, повече от две.Когато мъжкия види женската, той започва да се доказва пред нея( разперва плавниците си, "танцува" около нея), щом се появи вертикалната окраса, започва да строи гнездо.

p4elara

06.01.2009 16:09 #265 Last Edit: 07.01.2009 03:01 by p4elara
Здравейте имам един проблем с една трихогастерка  много се е надула с хайвер и неможе да го хвърли и ще умре в скоро време ако не намеря решение на въпроса .

Ето и снимки : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=326941
Извинявам се за качеството но просто лампите не са закрити и светят в цялото помещение

Деян

Случва се и при бетите, остави я в силно залесен затъмнен аквариум, така би трябвало да си обсорбира хайвера.

Krasio

Здравейте, имам вече женска от около 2 седмици. В аквариума който държах мъжкия (17л.) е пуснах нея, а пък него го сложих в една пластмасова кутийка вътре при нея, а също така му сложих и сламка да си прави гнездо. Въпросът ми е гнездото е полу готово как да разбера кога да пусна женската при него. Последният път когато е пуснах си отхапаха опашките и вече ме е страх (и то за него, че тая се оказа много бойна). Моля ви помагайте да направят бебета

миа

Не може да се избегне агресивността при бетите.Може би с друга женска ще се сработи.Божа работа...Или пожалете бетата и я разменете с някого или ги пуснете и природата ще си свърши работата.Успех!

dok70

Цитат на: Krasio - 06.01.2009 17:53
Здравейте, имам вече женска от около 2 седмици. В аквариума който държах мъжкия (17л.) е пуснах нея, а пък него го сложих в една пластмасова кутийка вътре при нея, а също така му сложих и сламка да си прави гнездо. Въпросът ми е гнездото е полу готово как да разбера кога да пусна женската при него. Последният път когато е пуснах си отхапаха опашките и вече ме е страх (и то за него, че тая се оказа много бойна). Моля ви помагайте да направят бебета
Малко е объркана технологията. Мъжката се оставя в аквариума,
а женската в отделен съд. Когато е готово гнездото се събират.
Като хвърлят хайвера женската се отделя. Температура поне 26.
Като проплуват малките се маха и бащата.  *THUMBS UP*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Similar topics (5)

55344

Публикации: 1
Прегледи: 2652

56156

Публикации: 3
Прегледи: 4071

51539

Публикации: 1
Прегледи: 2598

45032