• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 01:45

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лора

16.11.2008 21:12 #210 Last Edit: 17.11.2008 01:55 by Лора
SkyNer, има много начини за спойка на гнездото. Тези спойки се правят точно за да не ги разваля движещата вода от филтъра.
А и Ningaloo, не е тръгнала да ги развъжда...
И понеже бетата има лабиринт, с който усвоява атмосферния въздух...има едни тънкости при малките. За да се сформира този лабиринт е нужно нивото на водата, в аквариума, където са рибките, да се покачва постепенно през няколко дни.
За това, казвам, че е малко сложничко... :-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

SkyNer

да за водата така е иначе умират след време
Прохождащия

Ningaloo

16.11.2008 21:21 #212 Last Edit: 16.11.2008 21:39 by Ningaloo
Лора:аквариума и кристалите са двете неща,които имам у нас
другите ги обмислям още..
Така,че аквариум няма да купувам,моя е сверичен,подобен на този,но с по-тясно гърло
и по-голям:

http://z.about.com/d/freshaquarium/1/0/T/Q/betta12.jpg

утре ще снимам и моя-само с кристалите

аз не разбирам,но такъв аквариум не е ли малък за ,,семейство и бебета,,?
не,че ще ги развъждам де-това ще ми е първата рибка,иначе риби в аквариум съм  гледала само в зоологическата или в ресторанта *CRAZY*

В този линк има видове Бета и инфо,женските са грозновати,но пък мъжките са бижу!!!

Betta Splendens
Мalawi Mbuna :
Labidochromis caeruleus
Metriaclima esterae ,,Albino,,
Metriaclima esterae ,,Red Zebra,,
Metriaclima lombardoi
Melanochromis auratus
Lobster's Tanks:
Procambarus Alleni
Cherax quadricarinatus

torsade

Не можеш да ги развъдиш по простата причина, че ако гледаш 2 в този съд ще има непрекъснато битки. Иначе за 1 бета аквариума ти е подходящ. Уреди никакви не ти трябват, даже и без филтър може да се мине, ако сменяш редовно част от водата. Не е лошо обаче да сложиш някакви елементарни растения, ама живи. Само нека някой друг ти каже какви, аз от треви не разбирам.
Охлювът не ни е враг!

Лора

Цитат на: Ningaloo - 16.11.2008 21:21
Лора:аквариума и кристалите са двете неща,които имам у нас
другите ги обмислям още..
Така,че аквариум няма да купувам,моя е сверичен,подобен на този,но с по-тясно гърло
и по-голям:

http://z.about.com/d/freshaquarium/1/0/T/Q/betta12.jpg

утре ще снимам и моя-само с кристалите

аз не разбирам,но такъв аквариум не е ли малък за ,,семейство и бебета,,?
не,че ще ги развъждам де-това ще ми е първата рибка,иначе риби в аквариум съм  гледала само в зоологическата или в ресторанта *CRAZY*

В този линк има видове Бета и инфо,женските са грозновати,но пък мъжките са бижу!!!

Betta Splendens

Сега ми се изясни идеята ти. Харесва ми. Накара ме да се замисля, дали да не сложа нещо такова на холната масичка.
Мисля, че на тази ваза, биха подхождали ниски растения, за полянка например. Така бих го направила аз.
Успех!
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

dok70

Лора, много ми е интересно как виждаш осветлението на полянката на холната масичка? :-|
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Tulipa

Цитат на: Лора - 16.11.2008 21:12
И понеже бетата има лабиринт, с който усвоява атмосферния въздух...има едни тънкости при малките. За да се сформира този лабиринт е нужно нивото на водата, в аквариума, където са рибките, да се покачва постепенно през няколко дни.
За това, казвам, че е малко сложничко... :-)
Т.е. от воден стълб 10 см в развъдния аквариум ,след като се премести мъжкия,нивото на водата трябва да се покачва постепенно?
Някъде четох,че след проплуване на малките нивото трябва да стане 5 см.Това вярно ли е?

Цитат на: dok70 - 16.11.2008 22:26
Лора, много ми е интересно как виждаш осветлението на полянката на холната масичка? :-|
Доколкото знам,има крушки,които са подходящи за осветяване на аквариум(по друг начин стои въпроса с размери и т.н....),та това на мен не ми се вижда невъзможно.... :-)

Ningaloo

Здравейте!
Аква вазата вече е факт,благодарение на вашите съвети разбира се
днес си я направих,пуснах и бетата вътре
по-късно ще кача снимките  *YAHOO*

Мalawi Mbuna :
Labidochromis caeruleus
Metriaclima lombardoi
Melanochromis auratus
Lobster's Tanks:
Procambarus Alleni
Cherax quadricarinatus

миа

Женските бети не са толова атрактивни,колкото мъжките.Те през целия си живот остават "грозноватички".

Аквариума е малък за поколение,но пък рибката ще живее до старини по-добре,отколкото с 300 други на кв.см.(в преносен смисъл)!

Лабиринтова рибка-рибка,която може да диша и атмосферен въздух.

Един доста евтин и оригинален вариант е кокосовия орех в аквариума за декориране.Нужен е просто един цял кокосов орех за ядене.Към него могат да се прикрепят растения.Изглежда много естествено.

Ningaloo

Цитат на: миа - 19.11.2008 16:07

Един доста евтин и оригинален вариант е кокосовия орех в аквариума за декориране.Нужен е просто един цял кокосов орех за ядене.Към него могат да се прикрепят растения.Изглежда много естествено.

чудесна идея,много ми допада!

Кои други видове рибки са лабиринтни,освен бетите?
Мalawi Mbuna :
Labidochromis caeruleus
Metriaclima lombardoi
Melanochromis auratus
Lobster's Tanks:
Procambarus Alleni
Cherax quadricarinatus

mima_sf

Трихогастрите са лабиринтови. ;-)

GEORGI

Макропода също :-)

AGENTO

Преди 3 дена против волята ми в аквариума ми пуснаха една хеластома(целуващо се гуарами)и съм малко притеснен дали ще се спогоди с другите обитатели,които са 10 тетразони,2 анцитруса и 5 сомчета панди.Някой има ли такава рибка да ми каже каквъв и е характера?Иначе има достатъчно място ,защото акв ми е200л.Просто е още нов и др рибоци са още малки и се притеснявам за тях и за растенията,а гуарамито е с доста впечатляващи размери.До скоро!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi376.photobucket.com%2Falbums%2Foo205%2Fgarabadouble%2Faquamania%2F2bfe43f1-6c2e-4402-add7-a81b75847a0b_zpsf2dcb898.jpg&hash=74a483ff228e88d9650049902e1b1e8aa1ff5441

miTko

Вероятно барбусите ще го пощипнат оттук-оттам на първо време с цел опознаване на обекта. На анциструсите не им пука хич. Едва ли ще имаш проблем.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Krasio

Здравейте, днес си купих една бета (мъжка) синя и е пуснах в един 17л аквариум с камъчета около 5-7мм 2 изкуствени цветя и една керамична амфора водата е около 18см. Въпросът ми е каква температура да поддържам и ми се иска и женска да си взема и ако мога да изгледам бебета след това. Ако взема женска как да е пусна при него че да не е убие. Също така вътре в аквариума има филтър (незнам каква марка), но той е бая силен и завърта много водата незнам дали му пречи, и пуска въздух вътре пък някъде четох че не трябва защото била лабиринтова. Благодаря ви предварително и се извинявам ако не мога да ви отговоря тази вечер най късно утре сутрин ще успея

Similar topics (5)

31919

Публикации: 5
Прегледи: 5499

25590

Публикации: 44
Прегледи: 45842

11614

Публикации: 13
Прегледи: 7579

54910

Публикации: 8