• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.07.2025 22:03

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Тубифекс

Започната от миа, 15.11.2008 20:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ata_nas

Живее в тинята, храни се в тинята, размножава се в тинята!
Надявам се, че си виждал как се добива тубифекса!

Boromir

16.11.2008 17:23 #16 Last Edit: 17.11.2008 06:47 by ata_nas
Цитат на: ata_nas - 16.11.2008 16:18
Живее в тинята, храни се в тинята, размножава се в тинята!
Надявам се, че си виждал как се добива тубифекса!
Прав си,но ако си поиграеш малко да го почистиш и да го дезефикцираш няма да има от какво да се тревожиш.Незабравяи че няма по-добро от естествената и жива храна.
Shrimp Breeding Lover

mejdupraznika

Тубифекс за мен е много добра жива храна, и го използвам с голям успех. *privet*

kalin.dimitrov

аз държа тубифекса за около седмица след като го купя и всеки ден го промивам поне по два пъти след това го режа на малки парченца и по малко давам на рибоците но задължително се реже и промива голям проблем е ако остане неизяден жив червей в грунта. Иначе е идеална храна.

Raven

Рисковано е,въпреки че десетилетия наред поколения акваристи са го ползвали....

Тубифекса освен риск от болести и натравяния с химикали е с доста високо съдържание на мазнини и не е полезен като храна в чисто диетичен аспект.Ако храните само с него дълго време рибите затлъстяват,стават стерилни и им се скъсява живота.

Освен това- колкото и добре да го промиете ,помислете си само че е взет от отходен канал на практика и не знаете каква химия от кой незаконен цех е излята в този канал- струва ли си да си изтровите рибите при положение че сега на пазара има качествена,чиста ,балансирана и витаминозна храна.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

barabata

Аз лично от 10 години не съм посягал на тубифекс и направо съм забравил грижите около него.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

spetsa

Все пак,колкото и мръсен да е,колкото и химикали да може да има в него,си остава една от най-хранителните така да се каже храни.Разбирасе има много голямо значение какви риби се хранят с него.Ако храним харацини няма абсолютно никакъв смисъл,ако храним Дискуси също.Но има някой риби които неможе да минат без него,но и без това преди рибите ни да влезнат в аквариумите ни са хранени с него ;) Има и риби за които тубифекса е почти 100% фатален ...

Boromir

18.11.2008 00:03 #22 Last Edit: 18.11.2008 11:06 by }|{opukc
Незнам колеги,но аз храня с тубифекс повече от 15години и досега не съм срещал проблеми.Въпрос на лична преценка е,който иска да храни,който иска да не храни.Това е нещо което се използва поколения на ред и всичко е било ОК!
Shrimp Breeding Lover

kardam681

18.11.2008 07:21 #23 Last Edit: 18.11.2008 11:06 by }|{opukc
Цитат на: Boromir - 18.11.2008 00:03
Незнам колеги,но аз храня с тубифекс повече от 15години и досега не съм срещал проблеми.Въпрос на лична преценка е,който иска да храни,който иска да не храни.Това е нещо което се използва поколения на ред и всичко е било ОК!
.....то веднъж става и тогава се отказваш!!! ;-)

миа

И преди нас са хранили с тубифекс-мен баща ми ме научи.Щом на тях не им е пречело,значи не е зле от време на време нещо живичко да се дава-мухичка,комарче,червейче.

Няколко пъти съм си патила сериозно от тубифекс-водата става мътна и червена,разнася се воня и се налага спешно сменяне на водата.

Защо не е хубаво да остава живо червейче в грунда?

killiman

Защото е ненужно там. Ще живее няколко дни, ще отнема от кислорода, ще отделя отпадъци, ще умре и ще започне да се разлага.

Всъщност, на мен ми е страшно интересно как рибите ви ядат замразен тубифекс. Пробвах веднъж, но като тръгнах да го давам, беше станал на една пихтиеста и смърдяща лепкава маса, която рибите ми категорично отказаха да опитат даже.

spetsa

Едно време са гледали живородки и скаларии,сега мисля че сме на малко по-високо ниво.Все пак аз също храня с него,но само определени видове :)

don_misho

Аз лично,задължително храня рибите си(скаларии,неони,живородки) с тубифекс два пъти в седмицата,през останалите дни с фирмени люспи.Разбира се го измивам много добре.Рибите ми са в отлично здраве,да чукна на дърво не са ми боледували риби от доста време.Рискова храна е ,но им се отразява мн.добре.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg682.imageshack.us%2Fimg682%2F460%2F40101892.th.jpg&hash=84ed4e38032181efb8f0a30ceb594125dba6ea32

killiman

За жив, ясно. Понякога е незаменим. Но замразен?!

Boromir

Замразен не ползвам поради простата причина че е кофти когато се замрази.Затова давам жив тубифекс и замразен хирономус! :-)
Shrimp Breeding Lover

Similar topics (5)

42666

Публикации: 4
Прегледи: 3839

21952

Започната от tsokala

Публикации: 13
Прегледи: 8231

11829

Започната от FHM

Публикации: 8