• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

проблем с дискуси

Започната от vito, 11.11.2008 21:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Wetdream

След като прочетох цялата тема и многобройни отговори,сичко казано не е излишно,най-прав е Жорикса - според мен почни секи ден да сменяш по 30 литра вода и храни здраво колкото могат да изядат и даже по 5-6 пъти на ден ако не та марзи де.
И чакаме резултати.
Дори и да се повтори някой пост бих ти казал.Щом един дискус се храни значи нищо му няма, няма болна риба която да яде.

raiko

Както каза Жоро,ако нямаш добре работещ биофилтър,ще трябва да компенсираш с по-честа смяна на водата.Аз имам аквариум 300 литра без биофилтър в който израстнаха 16 тюркоаза до максимален размер при ежедневна 50% смяна на водата.

В много азиатскси ферми се сменя 90% ежедневно.
Трябва също много да внимаваш да не попада в пясъка неизядена храна. Полезни ще са ти няколко анциструса ако пуснеш да доизяждат храната по дъното.

zambo

Това е робска работа а не удоволствие
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

vito

изключителн благодаря на жорикс,раико и летдремс!!!!!!такива отговори очаквах за моя проблем!мерси много момчета,сигурен съм ште им стана спец на тия разбоиници,а и штом имам съфорумци като вас!!!!!!! *BRAVO* *THUMBS UP*

raiko

Цитат на: zambo - 12.11.2008 18:41
Това е робска работа а не удоволствие
Робска работа е когато се извършва в любителски аквариум, а не в професионална ферма за каквито става дума. Аз съм сигурен , че ще направя 50% смяна на водата в такъв аквариум за 10 пъти по-кратко време отколкото на теб би ти било нужно да смениш 10% от водата в някой от твоите аквариуми.
Дадох пример за екстремална ситуация (по отношение на гъстотата) при която може да се отглеждат дискуси и колегата сам ще прецени как да действа в неговия случай.
Що се отнася до това , дали е работа или удоволствие-при мен двете неща се съчетават,когато става дума за акваристика.

Similar topics (5)

33029

Отговори: 13
Прегледи: 45302

37919

Отговори: 13
Прегледи: 8404

54048

Започната от svere

Отговори: 2
Прегледи: 7355

1198