• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 20:11

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 2

Започната от Longanlon, 08.01.2007 20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

barabata

Ако правилно съм разбрал на въпросното устройство , Скайп и Уидоус ъпдейти вървят, но браузарите не отварят никакви страници ?
ДНС-ите настроени ли са ? Ако не са в браузара няма да отвори
abv.bg , но ще зареди адреса 194.153.145.104 или съответно
google.bg - 64.233.161.104

Или ползваш чрез модема телефона си като връзка към интернет и тя е зачистила ДНС записа/ите на другата мрежа - нещо такова ми се върти , не съм сигурен че съм разбрал точно ситуацията.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Tigankov

Значи преинсталирах си Windowsa и инсталирах драиверите останаха ми само за видео картата.И тях ги инсталирах рестартирах компа и ми се появи това съобщение:

Като цъкна на start normally(бялото поле под Last known good configuration) и се рестартира зарежда и пак ми излиза същото,а ако цъкна Last known good configuration пак се рестартира и ми зарежда windowsa,драиверите са инсталирани но пак ми прави проблеми(сечат ми прозорците като ги мърдам,не мога да пускам игри и т.н.)Някои знае ли как може да се оправят?

Живко

Цитат на: barabata - 03.11.2008 11:48
Ако правилно съм разбрал на въпросното устройство , Скайп и Уидоус ъпдейти вървят, но браузарите не отварят никакви страници ?

Да точно това е проблема. Браузърите не отварят нищо. DNS и всички останали настройки са си наред. Прегледал съм ги.
Никой не се е родил научен.

kamos

Живко виж в настройките на мрежата кое устройство е дадено да се ползва, ако трябва забрани да се ползва модема на Нокията. Може да се бъркат двете с лана.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

DJBamby

Tigankov , пускаш "Last Known Good Configuration" зареждаш уиндоуса и инсталираш драйверите за видео и каквото трябва. Може да се е получил софтурен конфликт, тогава влизаш в Сейф Моде и триеш много драйвери и програми. Номера е  да заредиш Win после ще се оправиш по лесно.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg380.imageshack.us%2Fimg380%2F1890%2Fa1gn0.th.jpg&hash=3ce3fd12d8a974e49b4c15f28f322edda0013e1e - 666 litra.

Живко

Цитат на: kamos - 05.11.2008 19:39
Живко виж в настройките на мрежата кое устройство е дадено да се ползва, ако трябва забрани да се ползва модема на Нокията. Може да се бъркат двете с лана.

Настройките на мрежата нямат нищо общо с настройките на модема. Мрежата работи с фиксирано IP и DNS. Там няма опция за настройка за други устройства.
Настройките на модема са си съвсем отделно и в тях няма опция да се бъзикат други устройства.
Определянето откъде да се черпи нет би трябвало да е в самите браузъри или в настройките на Уиндоус. Само дето не мога да намеря никъде такива настройки.
За сега съм решил проблема като деинсталирах всичко на Нокия и създадох "Интернет шлюз" ориентиран към IP-то на компютъра "сървър".
Естествено пак има проблем. Браузърите ползват интернет, но май когато си искат. От 2 дни положението е такова.
Още по-интересно става. Интернет няма вечер. Денем има *SORRY*

Face

Цитат на: Живко - 06.11.2008 08:57
Настройките на мрежата нямат нищо общо с настройките на модема. Мрежата работи с фиксирано IP и DNS. Там няма опция за настройка за други устройства.
Настройките на модема са си съвсем отделно и в тях няма опция да се бъзикат други устройства.
Определянето откъде да се черпи нет би трябвало да е в самите браузъри или в настройките на Уиндоус. Само дето не мога да намеря никъде такива настройки.
За сега съм решил проблема като деинсталирах всичко на Нокия и създадох "Интернет шлюз" ориентиран към IP-то на компютъра "сървър".
Естествено пак има проблем. Браузърите ползват интернет, но май когато си искат. От 2 дни положението е такова.
Още по-интересно става. Интернет няма вечер. Денем има *SORRY*

Аз не разбирам, как си вързал втория комп? Има две лан карти(на основния комп) или ползваш някакъв сиуч за връзка м/у двата компа?

Живко

Основният всъщност е с 3 лан карти.
Две за връзка с другите ми 2 компютъра(само единият е с интернет, умишлено). Третата е за връзка с доставчика.
От доставчика получавам връзка с мрежа(за целият град, имаме локални IP) и връзка с интернет. Последната е споделена с вторият компютър.

Face

Направил ли си моста, м/у лан картите (основната се шерва) и се прави някакъв синхорн, за можеш да има и-нет. На тоя ком който искаш да имаш нет, не основния не трябнва да има ДНС-и и т.н. Нещо такова беше

Живко

Всичко си работеше ОК.
Всички настройки са направени правилно. Проблемът идва след инсталиране на софтуера на Нокия. В самите настройки на мрежовите връзки няма промяна, но въпреки това не бачкат. Нет на компа има, но само за антивируса и скайпа. Браузърите са мъртви.
Имам предположение, че за тях няма отворен порт. Ба ли го. Не съм много на ти с мрежи и свръзки.
Предполагам, че като съм създал връзката "Интернет шлюз" съм отворил порт, по който браузърите си падат. Въпросът е що се губи и появява тъпият шлюз.

barabata

Във Internet Options на Iexplorera погледнал ли си в LAN settings дали няма някакви вкарани проксита или коя мрежа да ползва браузара ?
Tools -> Internet Options -> Connections -> LAN settings

Имах една подобна ситуация - бях решеил да видя накакъв ускорител за браузването на гугъл, който след краткия преглед го бях стопирал ръчно, че не ми се занимаваше с деинсталация и не свържах инстаирането със отрязването ми до някой благинки на мрежата ( свикнал съм някой от тях да падат често) и след няколко дена вече тръгнах да търся проблема - оказа се че софтуера е пипнал тук таме и наслагал разни проксита и т.н. при което вече за достъп до локалните ресурси излизам от мрежата и се връщам обратно и вече ме третитрат като "чужд" и няма благинки.

Другя стандартен метод на Майкрософт е "Всичко наново!". Сваляш всички настройки , рестартираш за по-сигурно и настройваш отново. Така те учат книжките за про.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

ata_nas

За Живко!
Опитай следното:
-Internet Explorer
-Tools
-Internet Options
-Advanced
-Use Passive FTP
Ако има отметка я премахни, ОК и рестарт.
Може и да имаш късмет!
p.s. Проблем от такова естество се беше получил на един от домейнските ми компютри и така го оправих, но беше голяма загуба на време!

Живко

Цитат на: barabata - 06.11.2008 14:40
Във Internet Options на Iexplorera погледнал ли си в LAN settings дали няма някакви вкарани проксита или коя мрежа да ползва браузара ?
Tools -> Internet Options -> Connections

Точно тук е проблема. *thanks
Няма никаква добавена връзка.
Нищо обаче не може да е просто.
Няма опция да добавя вече съществуващата "Local Area Connection" =-O
Не ми дава и опция да създам нова. Може би, ако изтрия старата?

Цитат на: ata_nas - 06.11.2008 15:19
За Живко!
Опитай следното:
-Internet Explorer
-Tools
-Internet Options
-Advanced
-Use Passive FTP
Ако има отметка я премахни, ОК и рестарт.
Може и да имаш късмет!
p.s. Проблем от такова естество се беше получил на един от домейнските ми компютри и така го оправих, но беше голяма загуба на време!
Пробвах, не става.
Благодаря все пак!

Пламката

Добър вечер колеги,купих/поръчах си Wireless рутер Philips SNB6500.След няколко дни се очертава да пристигне обаче незнам точно какво да направя.Целта ми е да имам интернет връзка до лаптопа и персоналния компютър.Както можеби сте видяли имам и Wifi адаптер който работи отлично към 1 друга мрежа.Та когато ми го достават ми дадоха инструкций просто да вкарам в него лан кабела и да го включа към тока,обаче се съмнявам с това да се приключът "настройките".Моля ако някой колега има опит с рутерите нека сподели тука или на ЛС :) Благодаря предварително,лека вечер иии  *DRINK*
Има ли желание има и начин :)

Stas

Е ти не си го получил още, не си прочел инструкцията и питаш профилактично! Стига наготово!

Similar topics (5)

57477

Публикации: 1
Прегледи: 2304

33482

Публикации: 1593
Прегледи: 379965

5636

Публикации: 672
Прегледи: 373202

27181

Публикации: 5