• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 23:44

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво мислите за филтрите на Ferplast "Bluextreme"

Започната от Daniel, 04.11.2008 23:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Daniel

_777_ точно това искам да обясня от 1 час ма никой не чете  :-D

zambo

От снимката се вижда , че тия "кошници " повече приличат на някакви скоби , които фиксират гъбата , отколкото на кошница , която да напълниш с керамика .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

}|{opukc

Цитат на: zambo - 05.11.2008 14:46
От снимката се вижда , че тия "кошници " повече приличат на някакви скоби , които фиксират гъбата , отколкото на кошница , която да напълниш с керамика .
E, и аз това искам да обясня от 1 час, ама май само zambo и discus гледат... *privet*

Daniel

Гледат ама не четът и говорят кво им изнася (и невиждам проблем в повечето гъби, повече лай.а ще събират)  *ROFL* и нали знаеш различни филтри различни разбирания все пак хората пари дават за разработки и не можем е така да кажем тоя филтър има 5 гъби за това е боклук а тоя няма нито една и е върха и 100 кила пълнеж ще сложа и рибата ще е страхотна и ще се чувства все едно е в реката.

_777_

А защо трябва керамиката да седи задължително в кошница?Над гъбата се слага следващата т.н. "скоба" и се изсипва керамиката или за по лесно слагаш керамиката в един чоропогащник и готово. ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Лора

Цял ден се чудя как да изкажа недоволството си от този филтър. Но не като филтър, а като начин на обслужване и по точно затварянето му. При мен има проблем с държачите/кошниците за гъбите. Надигат и не се уплътнява добре. От там идва и проблемът. Винаги наводявам апартамента. Може аз да съм попаднала на дефекен, но си е крайно досадно всеки път, когато се почиства да си играя един час докато ги наместя. За това съм махнала държачите и така ми се освобождава място за добълнителна гъба или чорапче с керамика. Иначе е добър филтър.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

zambo

Цитат на: Daniel - 05.11.2008 15:40
Гледат ама не четът и говорят кво им изнася (и невиждам проблем в повечето гъби, повече лай.а ще събират)  *ROFL* и нали знаеш различни филтри различни разбирания все пак хората пари дават за разработки и не можем е така да кажем тоя филтър има 5 гъби за това е боклук а тоя няма нито една и е върха и 100 кила пълнеж ще сложа и рибата ще е страхотна и ще се чувства все едно е в реката.
Моят аквариум е пренаселен .
В канистъра съм сложил гъби само в първата кошница , а останалите са с керамика .
Целта му е да пречиства биологически и химически водата в аквариума , като между другото улавя и някой твърди  частици  . Тази механична филтрация се извършва преди всичко да не попаднат твърди частици в главата на филтъра и да го задръстят , отколкото да чистят аквариума
А лайната се чистят предимно чрез сифониране . Ако за това разчиташ на канистъра ще стане страшно в аквариума .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Daniel

Лорче знам че няма нищо перфектно всеки филтър си има по някой друг недостатък, аз исках просто да разбера от хора като вас дали се получават някакви проблеми, лесни ли са за отстраняване, как се справя филтъра и тн. А от цяла сутрин споря че имал 3 гъби а не една.

и zambo знам как се чистат лайна просто така го казах не го разбрай буквално.

}|{opukc

@Daniel. Нещо не мога да схвана! Ти реклама ли му правиш на филтъра или ще го купуваш? За мене тези скоби/държачи/ са пълна безмислица. Относно керамиката  - колкото повече, толкова по-добра биологична филтрация ще има - зависи от натовареността на аквариума. На мен лично ми е по-удобно с кощници и керамиката ми е без чорапче и в доволни количествае. Моя аквариум също е пренаселен/с прасета/, та и 10 гъби да сложа в него все тая. Това ми беше мисълта.

ПП Ако ти харесва, купувай го - няма да е по-лош от другите.

Daniel

Да ти кажа реклама не правя ама не разбирам защо хора който си нямат и най малка представа за работата на този филтър се обаждат, мене ме интересува мнението на хора който го използват или са го използвали а не на такива дето ми обясняват техния филтър кво има а тоя кво няма.

Относно керамиката  - колкото повече, толкова по-добре (това го разбрах и стигнахме до извода че може да се махнат гъбите и да се допълни с керамика).

А дали ще го купувам си е мой проблем.

ceco

Колега доста си недружелюбен.Попита за мнение и ние казваме.След това си сърдит.Яко оспамихме темата и ти най-много.Аз лично ще си изтрия постовете.

Daniel

Значи извинявам се за спама щом съм го направил, но както казах повече се интересувам от хората който наистина могат да ми дадът полезна информация. А и не съм сърдит просто малко раздразнен в убеждението на някой че щом е с много гъби и не прилича на тяхния нестава за нищо.

И щом ви дразня толкова че стигнахме до триене на темите  *offtopic

}|{opukc

Цитат на: Daniel - 05.11.2008 16:30защо хора който си нямат и най малка представа за работата на този филтър се обаждат
И защо си мислиш, че нямат представа?? Въпреки, че не всички ползват такива филтри - топлата вода отдавна е открита.
Доста положителни отзиви получи, на мен лично ми направиха впечатление някои недостатъци.

Joro Vn

Надявам се, че темата ще остане само малко опушена, без да се стига до огън!  :-)
     Виждам, че има постове от притежатели на канистъра. Ще моля да споделите мнение и тук:
     http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,6317.0.html
     Но в духа на темата- сбито, безпристрастно и по възможност технически издържано.
     Ще помисля още малко, но може би е удачно след като раздела е "Оборудване", подобни теми да се създадат и за други фирмени изделия- нагреватели, помпи, UV и други по- значими изделия от екипировката на аквариума.

zoomaniak

Когато купувате филтри - винаги питайте за резервните части - и си купете няколко от най-често амортизиращите се.

Когато купувате филтри, си разпечатайте критичните текстове за тях/към тях и преди покупка ги коментирайте с търговеца.

Много е важно да се запознаете с инструкцията за употреба на продукта - преди да сте го купили и тя да е била на български език. Ако не владеете чужди езици.

Да продаваш е изкуство, отговорност - всичко останало е Хаос, който се опитвам да овладея... във всеки работен ден.

Similar topics (5)

58642

Публикации: 4
Прегледи: 3918

52755

Публикации: 8
Прегледи: 4887

38187

Публикации: 9
Прегледи: 5843

29062

Публикации: 13