• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 20:14

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бързина на засаждане

Започната от zoomaniak, 06.10.2008 21:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

don_misho

07.10.2008 00:29 #15 Last Edit: 07.10.2008 01:31 by don_misho
Брееее,ядосваш ме и се ядосвам че се ядосвам за такава глупост...Ми да,неверно е(макар че няколко пъти чета постовете ти докато разбера какво се опитваш да кажеш)

1-во.Имал съм такъв аквариум със 100 корена валиснерия(100 е променливо число):
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi84.photobucket.com%2Falbums%2Fk23%2Fdon_misho%2F1-8.jpg&hash=75d48c6a013a2d19bd9081e8a77294a77e38da19

2-ро.Работи така около 4 месеца,реших да слагам по-сложни растения като махам по малко от валиснерията,знаеш ли какво стана,ами от скубането на валиснерия си разбутах цялото дъно като постепенно но постоянно вдигах мътилка от дъното.И знаеш ли какво стана ,ми разбих си баланса на аквариума и ме утрепаха алгите и рестартирах ,щото и аз като тебе,тогава понятие си нямах от доста неща!!!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg682.imageshack.us%2Fimg682%2F460%2F40101892.th.jpg&hash=84ed4e38032181efb8f0a30ceb594125dba6ea32

zoomaniak

don_misho - ако искате премахнете темата...
как и да сучем нещата - аз ще изляза виновен, за пореден път...

и казах 30 дни???
и казах постепенно

И сега с тая снимка и с твоите думи разбиваш тезата ми

Трябва и аз да вадя снимки и файда никаква - поредната скандалджииска тема.

Това, че при тебе всичко се е прееебало - не значи че при мен така стана и това с валиснерията беше само пример...

Това на снимката изобщо не ме кефи = джунгла
За 30 дни няма да стане така.

И като почнем да се доказваме кой е по по най - това пък ми е най-гадното и бягам тотално....

Не ми беше целта да се доказвам...
Като видим такива аквариуми и ми става гадно - горе на снимката.

И реших да споделя. То пък стана една тъжна и тежка..........заеби.

Здраве да е.
Да продаваш е изкуство, отговорност - всичко останало е Хаос, който се опитвам да овладея... във всеки работен ден.

dido

Цитат на: zoomaniak - 07.10.2008 00:20
dido - е къде пък аз пиша за пласмаски  *dontknow*

Така излиза според постовете ти - или махаме растенията, или боцкаме ПВЦ-китки дето няма нужда да ги стрижат горките, зонирано ;-)

Джунгла с ПВЦ-та няма ли да ни излезе доста скъпо да питам аз?

abaro

Предлагам да приключваме за тази вечер и утре след 3-те айряна за освежаване, към края на деня пак да си пуснем "Това го знае всяко хлапе"
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

rakim

Коко не трябваше да триеш първото ми мнение,което си беше и първо по темата.Не искам да ти се меся естествено не го приемай така,то това си е жив бъзик от страна на афтора...
540л Южна Америка

don_misho

Добре де изкарай ме мен виновен ,айде.Казах ти не се заяждам с теб,не съм и мислил,но пишеш неща,които просто са неверни(да не кажа глупости).Не разбирам какво целиш като ги пишеш даже!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg682.imageshack.us%2Fimg682%2F460%2F40101892.th.jpg&hash=84ed4e38032181efb8f0a30ceb594125dba6ea32

zoomaniak

Цитат на: don_misho - 07.10.2008 00:46
Добре де изкарай ме мен виновен ,айде.Казах ти не се заяждам с теб,не съм и мислил,но пишеш неща,които просто са неверни(да не кажа глупости).Не разбирам какво целиш като ги пишеш даже!

Заеби - няма значение - темата ми и без тва загуби посока и си беше споделяне просто...нищо няма да се промени.......за някой бъзик - за други глупости - кой как иска си тълкува нещата.

Другата тема ще си наема цял отбор литератори и словослагатели да няма после "Ама така личи от темата ти"...........

Баси тъпотиите...не мога да си пусна тема без да се хванем за гушите........ :duvar: :duvar: :duvar: :duvar: :duvar: :duvar: :duvar: :duvar: :duvar: :duvar: :duvar: :duvar: :duvar:
Да продаваш е изкуство, отговорност - всичко останало е Хаос, който се опитвам да овладея... във всеки работен ден.

barabata

Чисто и просто - въпрос на вкус и лична идея е това как да ти изглежда аквариума.
Аз съм привърженик на джунглите понеже това се вижда в природата - отиди в някое езеро или река и разгледай. Едно растение където е тръгнало е завзело цял район. И на мене ми харесва да имам един аквариум само с валиснерии. Те така си растат.
Всичките тия подредби са изкуствени и разни утопии. На мене не ми харесват чак толкова много. На други им харесват. Приеми го като господарите и частните вселени. Всеки си се разпорежда със вселената както намери за добре.

И наистина защо се карате така нахъсано? Единствено Стас разграничи основната идея на форума ( съвети и оказване на помощ към търсещите информация ) и разискванията във темата , а всички други изкарахте ножовете и взеха да прехвърчат искрите.

Ако беше така и имаше твърди правила в природата всички водоеми щяха да си приличат. А природата си показва многообразите дори и на места където няма кислород - океанското дъно.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

don_misho

07.10.2008 01:25 #23 Last Edit: 07.10.2008 01:27 by don_misho
: 07.10.2008г 01:01ч
Цитат на: barabata - 07.10.2008 01:19
( съвети и оказване на помощ към търсещите информация )   
Именно,но човека иска да наложи информация,която няма нищо общо с истината,затова се подразних аз лично!

zoomaniak

Нищо не искам да налагам  *dontknow*

Добро утро...

казвам само:

1 иска се мислене
2 най-лесно е да набоцкаш коренчетата
3 не е нормално да имаш в аквариума си растения от 4те краища на света или от 5 различни биотопа
5 природата и аквариума са две различни неща...
6 всеки знае че и в акваристиката си има закони
7 след 2-5 рестарта всеки новак ще се научи - но може и да прескочи този период...ако има мислене

изопачихте ми темата и думите...всичко...правите си пишки с темата.

Здраве да е...
: 07.10.2008г 06:06ч
Цитат на: NO CARRIER - 07.10.2008 00:02
Много от акваристите започват с голямо желание, което в последствие става малко желание, а накрая изчезва. Засаждат се малко растения, после приятел даде още 2-3 вида, купим си още 2 и зарежем всичко на самоуправление. А после - две чанти със салата за кокошките.

Ето за какво намеквам в частица от темата си...
В рамките на 30-60 дни. Новака засажда от 30 до 100 корена - ей така...без никаква мисъл.

}|{opukc

07.10.2008 08:18 #25 Last Edit: 07.10.2008 09:57 by }|{opukc
Цитат на: zoomaniak link=topic=13377.msg166686#msg166686В рамките на 30-60 дни. Новака засажда от 30 до 100 корена - ей така...без никаква мисъл.
Да споделя и аз мнение тогава - Въпроса в темата ти е уклончив и може да се развие за 60 дни от 30 до 100 посоки - ей така....без никакъв смисъл.
При мен нещата седят така - аз имам бавен растителен с дискуси/това го знае всяко хлапе/, в началото при стартирането му се получи точно така, 100 корена за отрицателно време от всички краища на света. До днешна дата растенията са само 4 вида, а пичината е, че малко видове от тях оцеляха и всичко е на проба-грешка. Много малко растения се адаптират към условията в аквариума ми/висока температура, без СО2 и т.н./.
Принципно не лошо човек да има идея как да направи и планира аквариума си и това да става постепенно, друг е въпроса дали може да го направи и дали има виждане над нещата, ако беше така всички щяхме да рисуваме слънчогледи, да къркаме абсент и да си режем ушите.....а и както е казал поета..."разни хора, разни идеали". Айде стига толкова, че трябва да ходя на работа.

ПП Само не разбрах как обърнах цитата....карай, няма да я търся тази скоба къде е!!. Кафето още не е подействало май.. *ROFL*

miTko

zoomaniak, отговорът на въпросите ти е прост - всеки трябва да извърви своя път! Как и какъв, той си решава!
Иначе няма нищо лошо в тема "подарявам растения". Е, освен за търговеца. ;-) Хобиста дава пари за хобито, не се стреми да печели от него. Вероятно си се пооткъснал от тези среди за да не го разбираш! ;-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

Лора

Напълно съм съгласна с }l{oрикс.
Не напразно във форума има една такава тема за новаци, в която се описват растения подходящи за начинаещи. Аз лично започнах с две коренчета криптокорина и няколко егерия. След това, след много четене, започнах да прибавям още и още и накаря се получи така, че си останах пак с тези, с които бях в началото. Иначе и аз харесвам джунглите, но не всеки има условия за такъв аквариум. Опитвам се да подражавам на фаворитите си,но не е толкова лесно. Иска се търпение и много четене, както и правилен подбор на растенията. Защото всяко растение си има собствена характеристика и изисквания. Този факт не трябва да се пренебрегва. :-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

миа

Цитат на: Лора - 07.10.2008 11:47
Аз лично започнах с две коренчета криптокорина и няколко егерия.
:-DИ аз съм подобен случай.

Може нито едно растение да няма и да е бомба аквариума,а може и джунгла да е и да е :-!.Обратния вариант също е възможен.Това е от личен опит!Въпрос на вкус.

GrandePippo

Цитатправите си пишки с темата.

Zoomaniak, само ще спечелиш уважение във форума ако се въздържаш да употребяваш някои думи. Влизам във форума за да чета (предимно) и пиша (по-рядко) за растителни аквариуми. Не ми е приятно да чета за п....ки.

Поздрави!

Similar topics (5)

14875

Публикации: 85
Прегледи: 46400

56255

Публикации: 2
Прегледи: 2522

34920

Публикации: 4
Прегледи: 3792

6578