• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 05:08

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос относно гупа и нейното поколение

Започната от rollon, 05.08.2008 16:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

malomir

rollon

Цитат на: malomir - 21.09.2008 16:11
Да.
И за двата въпроса ли да или само за последния

malomir

batRambo

Ако вземеш и да обясниш на човека защо да ....

malomir

Цитат на: batRambo - 21.09.2008 17:34
Ако вземеш и да обясниш на човека защо да ....
Защото въпроса е дали е възможно.Ако човека иска да му обясня да.... си каже
Отговарям на въпроса както е зададен.Даже 2 пъти.Ако Бат Рамбо имаш нещо против отговора ми моля коментирай.Ако нямаш други възражения от твое и и на твоя съдружник смятам че приключихме излишния спор,

bonov

"Хора възможно ли е гупа да роди червеникаво  отроче и също така да роди без в аквариума да е имало мъжка гупа поне от 2 месеца?"
до колкото знам след 1 оплождане гупата може да роди 2-3 пъти,което значи,че може да роди без да е имало мъжки при нея

iskrena_99

здравеите?
вапроса ми е   как да разбера дали гупата ми е бремена?какви белези и се полу4ажат? *dontknow*

freza

Здравейте!!!
раждането при гупите е доста деликатна работа стига да сте наблюдателни-значи гупите раждат на всеки 25-28 дни при първото раждане малките са на брой 8-15бр;второ-22-30бр;трето-35-40бр но всичко зависи от начина на оплождане ако една женска е със много активни мъжки тя винаги ражда в пълен капацитет,но ако е сама или със не много активни мъжки може да роди една част от рибките във вид на неоплодени зародиши,същото важи ако отделите една женска твърде рано от стреса който получава тя ражда но пак зародиши.
Симптоми преди раждане -нежелание да се храни ;лека уплаха криене около дъното  или постоянно движение нагоре надолу по стените на аквариума;леко подуване на аналния отвор някои от видовете леко потъмняват ; започва да се крие а в случай и да бие мъжките даже и женските по този начин си пази територия в която да роди.
За препоръчване е да отделите женската в котилка но в същия аквариум за да не се стресира по този начин ще роди по бързо,траенето на раждане е от 2-4часа .
Женските който се гледат при висока температура раждат по рано но тяхното поколение може да бъде слабо развито и много податливо на болести така че внимавайте.
При нормално гледане гупите раждат между 10-12поколения,като престават да раждат 3-6 месеца преди да умрат от старост.При научни иследвания женска гупа е раждала 5 пъти след като е оплодена веднъж тя носи в себеси зародиште но със всеки път ражда по малко на брой и неоплодени яйца но тези женски който живеят без мъжки достигат най голями размери и живеят до 2 -2,5 години.Смятам ,че бях полезен-благодаря
ЗАНИМАВАМ СЕ С ЖИВОРОДНИ РИБИ 20 години
имам награди от 2 изложби ,мисля ,че ще бъда полезен на форума-за контакти пишете на
e-mail-freza@abv.bg- 0887581153

chepik

Цитат на: rollon - 21.09.2008 16:10
Хора възможно ли е гупа да роди червеникаво  отроче и също така да роди без в аквариума да е имало мъжка гупа поне от 2 месеца?

Да възможно е.Гупите могат да раждат по 2-3 пъти с едно оплождане но при последните раждания рибките са по малко на брой като раждат и неоплоден хавер.

Цитат на: magutta - 21.08.2008 15:51
Аз да не отварям нова тема, кога (на каква възраст) и по какво може най-рано да се познае пола на бебе гупа? За сега моите мъници имат прозрачни телца и черни петънца очертаващи долния и горния край на опашния плавник, възраст: 10дни.
Благодаря предварително :)

Някой специалисти ги разпозанават и на тази възраст но най-лесно е след 30-на дни, женските са различават от мъжките по черното петънце над аналния плавник.

freza

здравей!!! magutta
относно разпознаването на половете при ранна възраст при женските се появява 2 черни петънца на опашката но без други точки по тялото;при мъжките е различно но първо започват околокоремната област и опашната перка имат малко по заострени тела и са малко по дълги -но това е деликатна работа не се притеснявай гупите съзряват полово най рано след 50 ден то е като при жените нали сме със един брой хромозоми така че природата си знае работата спокойно
ЗАНИМАВАМ СЕ С ЖИВОРОДНИ РИБИ 20 години
имам награди от 2 изложби ,мисля ,че ще бъда полезен на форума-за контакти пишете на
e-mail-freza@abv.bg- 0887581153

wwladoo

Колегии--пишете по тема от 2008 година!!! *CRAZY*
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Hristina Karabashka.abv

може ли някои да ми каже как да си направя родилка

jodeci

Цитат на: Hristina Karabashka.abv - 15.12.2009 20:24
Най-лесният начин е от гърло на пластмасова бутилка. Изрязваш го,  обръщаш го обратно, а на дупката на гърлото прикрепи с ластик парче от пазарските мрежички за лук или картофи.
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

valnata

15.12.2009 20:34 #28 Last Edit: 15.12.2009 21:13 by NO CARRIER
Цитат на: Hristina Karabashka.abv - 15.12.2009 20:24

Виж тук е описано-- http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,7046.0.html

Описано ама не се отваря нещо. Пиши в търсачката родилка и ще видиш как става номера!