• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.06.2025 00:24

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Дайте съвет

Започната от rollon, 19.09.2008 13:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rollon

Купих си нов аквариум и проблема е такъв,че ще стои на мястото на стария.Проблема идва от това,че за да сложа новия трябва едновременно да изпразня стария.Стария ми аквариум е около 30л а новия 54л.Та няма да имам време да дам старт на новия си аквариум преди да преместя рибките.Можете ли да ми дадете съвет как да постъпя.Ще оцелеят ли в аквариум 15л 2 хелера гупа и 2 молинезии 1-2 дена поне докато наглася новия аквариум.Могат ли да оцелеят рибите ако направо ги пусна посредством процедурата с добълването на нова вода в торбичка и аклиматизирането им по този начин(демек както си пускаме нови рибки в аквариумите(поне аз така правя)).И да попитам какво върши awuatan-ът и ако е необходим колко да сложа от него в новия акварим(вреди ли на риби растения и т.н.)И коментари от рода много си сбъркал не пишете защото го осъзнавам,но реалностите са такива

panchopan

Ами изсипваш всичко - вода, грунд, камъни, лайна от стария в новия и тръгва веднага.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

zambo

Отливаш половината вода в една кофа , махаш стария аквариум , слагаш новия , подреждаш го  и го оборудваш , прехвърляш рибите .В новия наливаш старата вода .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

rollon

Цитат на: zambo - 19.09.2008 14:02
Отливаш половината вода в една кофа , махаш стария аквариум , слагаш новия , подреждаш го  и го оборудваш , прехвърляш рибите .В новия наливаш старата вода .
Ми и аз така мислех.А органичните отпадъци да ги пускам ли в новата аква

zambo

Като за начало ги пусни , след 20-30 дни ги сифонирай
Анатоли
175л. Rainbow Fish

rollon

А нещо за този aquatan.Какво представлява или да не праим реклама  :-)

acho

Премахва металите във новата вода.Слага се 5 милилитра на 10 литра вода.Когато сменям част от водата си с нова добавям от него и след 10-ина минути я сипвам във аквата и нямам никакви проблеми.Много е добро. *DRINK* *DRINK* *DRINK*

rollon

Цитат на: acho - 19.09.2008 14:22
Премахва металите във новата вода.Слага се 5 милилитра на 10 литра вода.Когато сменям част от водата си с нова добавям от него и след 10-ина минути я сипвам във аквата и нямам никакви проблеми.Много е добро. *DRINK* *DRINK* *DRINK*
В моя случай да сложа ли?

zambo

Не ти трябва
Анатоли
175л. Rainbow Fish

acho

Премести старата вода в новия аквариум и виж колко литра трябва да долееш.Но според мен си сложи-то няма как да навреди на рибките.Просто ще подобри качеството на новата вода-колкото и да е тя.

rollon

Благодаря на всички за помощта,а сега да се захващам за работа

acho

N.Nobs

А сега ще прехвърля темата в "Други проблеми......"
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Similar topics (5)

38494

Публикации: 6
Прегледи: 4588

12545

Публикации: 22
Прегледи: 10448

34367

Публикации: 8
Прегледи: 3241

11236

Публикации: 6