• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.07.2025 23:24

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

На къде отива българския футбол

Започната от Деян, 06.09.2008 23:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Деян

Мачове от българското първенство и аз не гледам,но това са световни квалификаций и 50% от играчите ни са представители на елитни клубове. :-)

acho

И като е световна квалификация,какво.Хареса ти как играят нашите звезди във грандовете ли.Харесати нашият ВЕЛИК,ВЕЛИК,ВЕЛИК Бербатов как си вкарва 100%-овите ситуации.Браво човек.Продължавай да се заближдаваш пред ТВ-то като гледаш нашите страхотно играещи ЛЪВОВЕ.

killiman

И какво сега? Закриваме българския футбол ли?  :-D

Boby_

Цитат на: killiman - 08.09.2008 13:42
И какво сега? Закриваме българския футбол ли?  :-D

Той е закрит отдавна. :-)
Само ония манекени, дето носят националната фланелка, още не са го разбрали.

killiman

Дори и да е така, точно те имат най-малката вина за случилото се.  ;-)

acho

Е как те бе.Ние сме виновниците ( акваристите).Как вината ще е на футболистите,няма такова нещо.Добре че има тук-там някои мач на националите ни и във А група,че и без това няма смешни предавания по ТВ-то.А какво по хубаво от това да се скъсаш от смях 90 минути.

assensi

acho ти май много не си наясно с проблема във футбола. Когато един отбор не върви - се търси причината в ръководството. Неможеш да смениш 20 човека, щото отбора не върви, а ще смениш "тоя", дето трябва да накара отбора да върви. Защото "човекът", който реди отбора, надъхва го и т.н. е доста по-важен от "Звездата на Юнайтед, Левски, ЦСКА, Ботев (Криводол) и т.н.". Имаме супер футболисти, които играят в големи отбори. Всичките са с добри качества, но националния отбор не върви, защо ли?! Ами явно няма кой да го накара да върви - не знам. *NO*

killiman

Цитат на: acho - 08.09.2008 13:50
Е как те бе.Ние сме виновниците ( акваристите).Как вината ще е на футболистите,няма такова нещо.Добре че има тук-там някои мач на националите ни и във А група,че и без това няма смешни предавания по ТВ-то.А какво по хубаво от това да се скъсаш от смях 90 минути.

Ти може и да си виновен, но аз не съм. Трябва ли сега да ти обяснявам, че националния отбор е най-доброто от българския футбол? И щом в него се виждат проблеми и слаба игра, то какво остава за по-долните нива? Какъв национален отбор искаш да имаме след като спортът е раздиран от скандали и корупция, мачовете са с предизвестен край, а истинските мачове в Европа ни показват какви вестникарски грандове си имаме. Радвам се, че се забавляваш с мачовете от А група. Те и поради тази причина ги предават - някой да ги гледа и да получава мъничко удоволствие от тях.  :-)

Boby_

Цитат на: assensi - 08.09.2008 14:02
Имаме супер футболисти, които играят в големи отбори. Всичките са с добри качества, но националния отбор не върви, защо ли?!

И къде са тия супер футболисти? Бербатов е средна ръка нападател - не е лош, но е прехвален. До него кой е в нападение? Велизар Димитров?!? Тоя първо да свали ботушките, преди да почне да играе футбол. В халфовата линия Мартин Петров е като Велко Йотов навремето - конник без глава, търчи по крилото като гламав и току метне някоя топка в наказателното. Има нужда от такива играчи, но те не правят отбор. Стилян Петров е приличен дефанзивен халф. Ама кой гради играта? Благой Георгиев? Здравко Лазаров? Тц, тц, тц. Никой. Как сме в защита? Ужас. Там и имена е излишно да се цитират. Вратар? Иванков? Леле, майко, като играеше в Левски, си затварях очите при всяко центриране. И дори тия гореизброените някак да ги приемем за футболисти, къде са резервите? Няма кого да пусне Марков.
Това ни е националният отбор, това са ни възможностите - посредствени. Точно сме си от чергата на отборчета като Черна Гора, Кипър и Грузия - ще си праскаме ремита с тях, докато италианците си вземат първото място в групата, без да се замислят. Вярно, и те се поозориха срещу Кипър, но пък те винаги го правят в началото. Ирландците ще са втори без проблеми.
Но да се върна на българския футбол. Защо държави като Ирландия и Грузия могат да си позволят да наемат треньори като Джовани Трапатони и Ектор Купер, а ние още разчитаме на нашите доказано бездарни "специалисти"? Марков е безнадежден случай - доказвал го е и преди, доказва го вече и в този цикъл квалификации. Не е в състояние нито да мотивира футболистите, нито да ги накара да изпълняват тактическите му идеи, доколкото изобщо има такива. Крайно време е да си наемем и ние един Ото Рехагел да ни научи от коя страна се рита топката.
Питате накъде отива българският футбол? Никъде не отива, той отдавна е там - на дъното. С такова вътрешно първенство и с подобно използване на националния отбор за лични облаги, с алчонстта и незаинтересоваността на няколкото ни набедени звезди и с бездарието на практически всички български треньори няма как да е иначе. А бъдещето също е мрачно - детско-юношеските школи нямат достатъчно средства, не се работи сериозно с деца никъде. (може би донякъде само в Левски, но пак казвам - донякъде).
Ми това е - какво очаквате? Трябва да скачаме и да пеем, че сме взели точка.

miTko

Що се разправяте за глупости. 
Толкова си можем. *dontknow*
Вижте и олимиадата.
Разни мои АКВАРИУМИ 

killiman

Точно така. И аз това казвам. Толкова си можем, това ни е нивото. Какво повече да очакваме? И едва ли специалист от гореизброените ще дойде в България за да се съобразява с препоръките на разни знайни и незнайни герои кои футболисти да взима в отбора, кой къде да играе и т.н. Проблемите са много дълбоки и оправия едва ли скоро ще има. И май е най-добре да свикваме с резултати като този от събота вечер.

assensi

miTko, скатаваме от работа ;-)

Boby_, гърците по-добри футболисти ли имат от нас? Та мисълта ми беше довършена от теб. Както каза, видяхме чичко Ото и други подобни имена какво направиха от отбори "аутсайдери". Ето там ни е проблема! Ръководстовото ни куца, ръководството, и то с двата крака.

kratun

Боби, пропусна най-важната причина за състоянието на футбола ни в момента. Невероятното, главозамайващо пране на пари във всички български отбори. Това вече не са спортни школи, това са криминални сделки прикрити зад два-три рехави удара към вратата. Тъпо-тъпо, та чак дрънчи. Аз не знам защо, но сигурно си има основателна причина, ДАНС и НАП да ги разнищят. И то, като започнат с най-големите.
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

Boby_

assensi, гърците имаха далеч по-добре балансиран и окомплектован отбор с взаимозаменими играчи на всички постове.
kratun, не съм я пропуснал тази причина - тя е в основата на всичко. Просто гледам последствията и бъдещето.

Деян

Темичката взе да става интересна,но боби май ще се окаже прав че ще се задоволим с трето или четвърто място. :-(

Similar topics (5)

1920

Публикации: 9
Прегледи: 7482

47519

Публикации: 7
Прегледи: 4409

19007

Публикации: 2
Прегледи: 2018

10185

Публикации: 8