• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Шкаф-материали

Започната от Ermak, 04.08.2008 00:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iek

Аз залагам на неръждавейката, излиза скъпичко, но е вечно.

kratun

Предвид цената на неръждаемия профил (мисля, че е около 10 лв за 1 кг ламарина), няма нужда да се дават толкова пари. Няма смисъл от вечна стойка за аквариум. От друга страна, черното желязо ще е достатъчно здраво, а ако се грундира, ще надживее всички ни в ролята на стойка.
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

elblanko

Цитат на: iek - 10.08.2008 13:24
730 литров върху шкаф  от ПДЧ, всичко зависи от конструкцията.
http://www.aqa.ru/forum/vt86586
Трябва да има повече вертикални плоскости, които задалжително да се хванат за гърба, ще стане достатачно здраво. Естествено от винкел е по сигурно, но и от ПДЧ няма да мръдне.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

miTko

Задната страна не оставяй отворена, ще падне нещо, ще се вреш да го търсиш.
Облечи я с фазер. Отгоре остави 15см празно, да минават спокойно маркучи, кабели, че дори и разклонител и адаптер да може да се пъхне. ;-) Така е най-практично.
Разни мои АКВАРИУМИ 

pomukal

320 литров аквариум ще се издържи ли от добре направен и оребрен ПДЧ шкаф.

Alexfield

Да, но ако не издържи, значи, шкафа не е добре направен...
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

tonro

Това шкафче
дали ще издаржи това аквариумче
120 литра е

Даите савет  дали да слагам някакви потпори  :coffee:

hanuman

Така като гледам изглежда е от масив. По принцип не би трябвало да има проблем, но не знам колко са стабилни краката. Дай размер на шкафа и аквариума.

tonro

Шкафа е с размери 80см е дълак, и 50 широк а Аквариума е със размери : дулжина 60 , широчина 50 и е висок 40 см

Асен Евгениев

Слагаш аквариума на шкафа и пробваш дали се клати. Има ли дори и леко люлеене,
забравяш за тази конфигурация.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

hanuman

Сядате двама отгоре и проверявате дали се клати. Ако е стабилен няма причина да не издържи.  :-D

tonro

ок мерси за имфото хора мерси  :-) :-) :-) :-) :-) :-)

hajigeo

Колега, махни 4-те крака и си готов.

Ще стане малко по-нисък, но ще е по-стабилен и няма да се притесняш.

MeTogu

Като гледам колко е стабилен шкафа ми се струва че и 80/50/60 аквариум от 10 мм ще издържи.Само сложи нещо под аквариума ( 1 см стиропор ) за да не се спука дъното му.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

tonro