• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.07.2025 13:09

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

dok70

Шанс да оцелеят малки бети в общ аквариум = 0!
Та даже отрицателен. Толкова са дребни, бавни и бавно растат,
че е абсурд да се развият в общ.Това не са живородки, където все някоя по-оправна да се скрие, ако има достатъчно скривалища. Ама какъв е проблема да се отдели хайвера след като са го хвърлили в общия?!?
Та ако все пак ви хвърлят в общия, изгребвате гнездото с хайвера
и ги слагате в отделен съд - например отрязано пвс 10 л., ако нямате аквариум.
Е мъките почват след това :duvar:
8-)
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Gilgalath

Цитат на: dok70 - 30.07.2008 11:14
Шанс да оцелеят малки бети в общ аквариум = 0!
Та даже отрицателен. Толкова са дребни, бавни и бавно растат,
че е абсурд да се развият в общ.Това не са живородки, където все някоя по-оправна да се скрие, ако има достатъчно скривалища. Ама какъв е проблема да се отдели хайвера след като са го хвърлили в общия?!?
Та ако все пак ви хвърлят в общия, изгребвате гнездото с хайвера
и ги слагате в отделен съд - например отрязано пвс 10 л., ако нямате аквариум.
Е мъките почват след това :duvar:
8-)

По принцип никакъв но просто ми беше интересно дали няма да оцелее нещо  :-D
в момента ми е 26 градуса температурата в аквариума и не са на сексуална вълна бетите  :-D
Оптимист до болка

http://www.rainbowfishbg.com/

kristi93

Вчера си купих мъжка бета,днес женска... И... сега ги събрах и те се сбиха.. Мъжката изплува на повърхността,поема си въздух и отива при женската.Надува се и при устата му става нещо и заприличва на чудовище (незнам как точно да го опиша) и такапостоянно я гони и и отхапа малка част от опашката.Но не я е изял, защото я намерих между камъните... Какво да правя?? Страх ме е да не я изяде  :'(

ribar4e_95

Щом бетата ти става на чудовище  :-D и сигурно си обръща хрилете значи е ядосана и не одобрява събесдника си.По добре ги отдели една от друга. Мисля че няма как да я изяде но предполагам ще я нарани.
Гледам ВИП Брадър и пожелавам на всеки
влязъл в тая къща да остане там во веки
и ако някой ден окончателно откача
ще се окича с експлозиви и взривя във НДК!

Лора

Виж сега kristi93.Да отглеждаш бети не е много сложно нещо,но е и много лесно.Това състояние,което описваш е съвсем нормално за бетите.Най добре отдели мъжкия в една чаша (нищо няма да му стане,повечето хора ги гледат точно в чаши),постави я така,че да може да вижда женската.Най вероятно я гони,защото е половозрял и е готов да прави гнездо за бъдещия хайвер.Доколко женската е готова това е друг въпрос.За съжаление обаче с хвърлянето на хайвера положението няма да се промени.Ще трябва да си гледаш мъжкия отделен.За предпочитане е отделения да е той,женските са по малко агресивни.

Моля да редактираш профила си като въведеш местожителство и години-все пак при бъдещ проблем ще е от полза да ти помогнем.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

kristi93

Сега го сложих мъжкия в плик и в аквариума,така се виждат и си имат и пространство защото плика е голям и заема г/д половината аквариум,но това нали ще е временно ? Дали ще свикнат или ...?

Лора

=-O
Как във плик?!
плик-чаша,чаша-плик  :duvar:

Съвсем сериозно те съветвам,да извадиш рибата от плика и да я сложиш в чаша.За бетата е важно да диша атмосферен въздух,отколкото кислорода намиращ се във водата.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

kristi93

Плика е голям,има място и не е завързан.Отгоре на аквариума е залпен с тиксо така че да е максимално отворен и да има колкото си иска въздух, а отвътре достатъчно пространство ,но въпроса ми е дали ще свикнат някога или винаги ще трябва да са така?

nk12

Цитат на: Лора - 31.07.2008 21:28
Виж сега kristi93...
Моля да редактираш профила си като въведеш .. и години-все пак при бъдещ ...

Отговорът на въпросът с годините се съдържа в самия псевдоним на момичето: ...93, родена е 93 година най-вероятно (99% вероятност :-D), псевдоними като kristi често вече са "заети" и се налага малко 'творчество'.. и почват едни 'импровизации' - винаги едни и същи: kristi80, kristi77, kristi93 и т.н.

Ако името Лора и Лорка примерно са били вече 'заети' когато си се регистрирала, може би и ти щеше да си Лора81, а може би не..

Факт е, че много хора си правят така никовете, да не говорим, че много системи дават точно такива (остро) 'умни' предлoжения..

ПС: Факт - 12-ката в моя случай НЕ е година на раждане.

Лора

И къде в случая са бетите?!

П.С. Вчера нищо ти нямаше....

Gilgalath

Аз имам друго решение.
1-во залеси си аквариума доста добре за да може женската да се крие тук и там
2-ро вземи още 3 женски така ще намалиш агресията (няма да е насочена към една рибка). Внимавай с избора аз имам 9 бети в 50л аквариум една беше 100% мъжка но с времето се оказа че 2 още са ми ги продали за женски но в същност са мъжки.
3-то поддържай температура на аквариума 25 26 градуса забелязал съм поне с моите че когато температурата стане 28 и се задържи се разгонват мъжките се перят една на друга женските се доказват а 100% ми мъжкар се налага на всички и започва строежа на гнездо. При 25 26 градуса нямам сериозни проблеми с агресията  :-)
4-то ако искаш да гледаш бети и всичко да им е наред имай предвид две неща задължително капак, и помпичката на аквариума да не е много силна бетите не обичат много течение. 
Успех с хобито
Оптимист до болка

kristi93

Много благодаря  :-)
Сега все още са отделени обаче като се прибрах и видях на повърхността на водата при мъжкия някакви много мънички мехурчета...Но когато женската се доближи и той пак се надува и незнам дали тя ще оцелее като ги събера ако сложа водорасли и неща в които да се крие

Gilgalath

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.postimage.org%2Fgx1ul87J.jpg&hash=a28d005ff759ac5ad2086ae30a181605435935c3

да ти покажа моя аквариум например за да си на ясно  :-)
Оптимист до болка

kristi93

Много много много благодаря  :-)

kristi93

Днес цял ден обикалям по София и едвам си намерих 1 женска бета ... Навсякъде или мъжки или никакви.Някой знае ли къде мога да си намеря ЖЕНСКА в София?

Similar topics (5)

43732

Започната от Marto99_mz

Публикации: 4
Прегледи: 2638

34085

Започната от methy

Публикации: 2
Прегледи: 5506

27677

Публикации: 16
Прегледи: 14140